رئیس انجمن اهل قلم سمنان مطرح کرد؛
خالی ماندن 10 صندلی کمیسیون فرهنگی مجلس نشانه غفلت از مساله فرهنگ است
رئیس انجمن اهل قلم سمنان با بیان اینکه در حوزه فرهنگ با مشکلات بیشماری روبهرو هستیم، بر ضرورت تقویت این حوزه تاکید کرد و گفت: خالی ماندن 10 صندلی از 23 صندلی کمیسیون فرهنگی نشانه غفلت از مساله فرهنگ است.
فرزامی با تاکید بر اینکه ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی فرهنگ و هنر هستند، گفت: سایر نهادها و فعالان فرهنگی هنری باید با هماهنگی و در چارچوب سیاستها و برنامههای فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت کنند.
وی در ادامه انجمن اهل قلم سمنان را دارای ظرفیت بالایی ارزیابی کرد و افزود: این انجمن سال گذشته دهها نشست ادبی از جمله شاهنامهخوانی، سعدیشناسی، حافظخوانی، مثنویخوانی، رونمایی کتاب و ... را با حضور دوستداران ادب و فرهنگ برگزار کرده است.
رئیس انجمن اهل قلم سمنان با تاکید بر ضرورت تقویت فرهنگ، گفت: متاسفانه در مسئله فرهنگ با مشکلات فراوانی روبهرو هستیم؛ بهطور مثال در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تشکیل کمیسیون فرهنگی تنها 13 نفر برای عضویت در این کمیسیون ثبتنام کردهاند؛ این در حالی است که این کمیسیون 23 نفر عضو دارد.
در ادامه حبیبالله خجستهپور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان با بیان اینکه مشکلات مالی و وضعیت اقتصادی یکی از دغدغههای هنرمندان است، گفت: باید محصولات فرهنگی و هنری خود را با صنعت پیوند بزنیم تا بتوانیم برای رفع تک تک دغدغه هنرمندان درآمدزایی کنیم.
وی با بیان اینکه مشاهده تولیدات سرپنجههای هنرمندان استان برای ما بسی مایه افتخار است، گفت: فعالیتهای اعضای انجمنها که از جنس فرهنگ، هنر و ادب صورت میگیرد، مخاطبان خاصی مانند اعضای انجمنها و همچنین مخاطبان عامی مانند مردم و شهروندان دارد که متاسفانه امروز بین خالقان آثار هنری یعنی هنرمندان و مخاطب عام فاصله افتاده و استقبالی که در دهههای گذشته از هنر و تولیدات این حوزه وجود داشت، کاهش پیدا کرده و نیاز است تا آسیبشناسی در این حوزه انجام شود.
معاون استاندار سمنان یادآور شد: سلیقه نسل جدید نسبت به نسلهای گذشته تغییر پیدا کرده و ما نیز باید در فعالیتها و اقدامات خود باید خوراک منطبق با سلیقه نسل امروز، جوانان و نوجوانان تولید کنیم؛ جوان امروز به دنبال دست یافتن به نتیجه و هدف مطلوب در کمترین زمان ممکن است و در همین راستا از شیوههای نوین اطلاعرسانی و کسب اطلاعات و محتوا بهره میگیرد که ما باید منطبق با سلیقه جوان امروز اثر فاخر هنری تولید کنیم.
وی همچنین گفت: امروز سینما، موسیقی، دست آفریدههای هنری و ... تبدیل به صنعت سینما، صنعت موسیقی و صنایع دستی شده است و میتوان گفت هنر برای درآمدزآیی به صنعت تبدیل شده و این مهم به خودکفایی هنرمندان انجامیده است.
خجستهپور ادامه داد: در سبد خانوار امروز جامعه ما بهدلیل مشکلات اقتصادی و مالی اولویتهایی همچون خوراک، پوشاک و مَسکن وجود دارد و درصورت افزایش هزینههای این اولویتها، سرانه هنر و فرهنگ خانواده از سبد خانوار توسط خانوادهها حذف خواهد شد.
معاون استاندار سمنان با بیان اینکه در سال جهش تولید باید بخشی از تولیدات ما در حوزه فرهنگ و هنر باشد، گفت: مَعبر بودن، ظرفیت نفهته استان سمنان است که میتواند با توجه به اینکه سالانه ۲۰ میلیون نفر مسافر از این معبر استفاده میکنند، محل عرضه محصولات و تولیدات هنری استان بوده و ضمن شناساندن توانایی و پتانسیلهای استان به درآمدزایی بیانجامد و جامعه هنر باید فرصت معبر بودن استان را به درآمدزایی تبدیلکند.
وی خطاب به مسئولان انجمن افزود: نسبت تعداد دانشجو به جمعیت در استان ما بیشترین نسبت در سطح کشور است که قطعا در بین آنان اهل هنر و فرهنگ نیز وجود دارد و شما نیز بهعنوان متولیان انجمنهای فرهنگی و هنری میتوانید از این ظرفیت عظیم انسانی استفاده کنید.
معاون استاندار سمنان ادامه داد: مدیران اجرایی استان به منظور استفاده بهینه از انجمنها، اعضای انجمنها و متولیان انجمنهای فرهنگی و هنری در امورات، برنامهها و اقدامات مستمر خود از ظرفیت این هنرمندان استفاده کنند.
خجستهپور با بیان اینکه مبحث تالار بزرگ سمنان، تا ورود به فاز اجرایی احداث، پیگیری میشود، گفت: انشالله هرچه سریعتر این تالار در مرحله اجرایی قرار بگیرد و روزی شاهد افتتاح آن باشیم و بتوانیم از ظرفیت حضور اساتید و هنرمندان این یار و کشور در این تالار استفاده کنیم.
وی افزود: با توجه به تغییر نیاز مخاطب و تشنگی همیشگی برای کسب اطلاعات و اینکه همچنان چشمههای زاینده علم و هنر و محتوا وجود دارد میتوان با تغییر شیوه اطلاعرسانی و استفاده از ظرفیت فضای مجازی و هنر هنرمندان برای انتقال مفاهیم به نسل جوان استفاده کنیم.
نظر شما