یکشنبه ۱ تیر ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۲
حذف و ابقای ارز مبادله‌ای تاثیری در قیمت کاغذ نداشت

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم با اشاره به پیگیری‌ مسائل صنعت نشر در مجلس قبل، عدم شفافیت در کار برخی واردکنندگان را عامل اصلی بحران کاغد خواند که با حذف یا ابقای ارز مبادله‌ای هم کنترل نشد.

فاطمه ذوالقدر سخنگوی کمیسیون فرهنگی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به اقدامات مجلس شورای اسلامی در دوره دهم و مشخصاً کمیسیون فرهنگی عنوان کرد: این کمیسیون همواره مسائل مربوط به کاغذ را رصد و پیگیری می‌کرد و با توجه به افزایش نامتعارف قیمت کاغذ و مسائل مربوط به آن، با برگزاری جلسات لازم و بررسی گزارش‌های کمیته بحران کاغذ، تذکرات به دستگاه‌های ذی‌ربط تذکرات لازم را می‌داد.
 
وی افزود:  اگرچه با وجود همه تلاش‌ها و راهکارهای مختلف از سوی دولت و فعالان این عرصه، همچنان شاهد بحران کاغذ هستیم اما پیگیری تصمیم دونرخی شدن که بر چه مبنایی صورت گرفت و آیا موجب حل مشکل بود یا نه، از دیگر اقدامات کمیسیون فرهنگی مجلس دهم بود.
 
ذوالقدر با بیان اینکه به‌نظر می‌رسید دونرخی شدن کاغذ، دیگر راهکار موثری نباشد، گفت: حذف یا ابقای ارز مبادله‌ای هم تاثیر چندانی در افزایش و کاهش قیمت کاغذ نداشت؛ چرا که بعضی تاجران و واردکنندگان این محصول، به دلیل نبود نظارت و عدم شفافیت در چرخه اقتصادی با سوء استفاده، درآمدهای کلانی به‌دست می‌آوردند.
 
وی تاکید کرد: همچنین در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی دوره دهم پیگیری اجرای منظم و مؤثر طرح‌های فصلی کتاب و تخصیص یارانه، رصد احتکار کاغذ و اخبار مرتبط با آن و... نیز از دیگر موضوعات مورد پیگیری بود.
 
توجه به بحث کتابخوانی و شناسایی چالش‌ها
ذورالقدر همچنین با اشاره به اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی و گرانی کاغذ، درباره شیوع آسیب قاچاق کتاب گفت: این موضوع هم جزء معضلات فعالیت‌های کمیسیون به‌شمار می‌آمد و همواره موارد مربوط به آن را رصد و پیگیری می‌کردیم.
 
وی افزود: در این زمینه با شناسایی چالش‌های موجود در حوزه چاپ، نشر، ترجمه و تدوین، تلاش کردیم تا با نشست‌هایی که با صاحبان امر صورت می‌گرفت، با بهره‌گیری از توان تجربی این سرمایه‌های انسانی در عرصه کتاب و کتاب‌خوانی، تصمیمات مدبرانه‌ای اتخاذ کنیم.
 
نماینده مجلس دهم با اشاره به اقداماتی که در این زمینه در کمیسیون فرهنگی انجام شد، توضیح داد: در قوانین بودجه سالانه مورد تاکید بود که تصمیمات جدی در این زمینه بگیریم و در قانون بودجه سال 97 نیز افزایش قابل توجه بودجه حوزه کتاب را به تصویب رساندیم؛ ولی متاسفانه در سال‌های اخیر و به‌ویژه در زمان تصویب لایحه بودجه 99 با چالش‌های بودجه و کمبود اعتبار مواجه بودیم.
 
وی افزود: برای کاهش بودجه فرهنگی و مشخصاً بودجه کتابخانه‌ها، تذکراتی به مسئولان یعنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان برنامه و بودجه دادیم و برای پرداخت کامل همین بودجه در تعامل با سازمان برنامه و بودجه پیگیری‌های جدی انجام شد.
 
ذوالقدر همچنین درباره بحث دیگری که توسط کمیسیون فرهنگی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی پیگیری شد، گفت: از دیگر موضوعات مورد پیگیری، مشکلات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بود که با تخصیص تنها ۱۹۹میلیارد تومان بودجه، با کاهش شدید بودجه روبه‌رو شد که مسلماً مشکلات عدیده‌ای را به برای این سازمان به‌همراه داشت.
 
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم شورای اسلامی افزود: ‌حقوق کارکنان، هزینه نگهداری کتابخانه‌ها، خرید کتاب و... نیاز به نقدینگی دارد و این موضوع را به‌صورت جدی مورد پیگیری قرار دادیم؛ چراکه بی‌توجهی به آن موجب می‌شد بسیاری از کتابخانه‌ها تعطیل شوند. ممکن بود تعدیل نیرو به همراه داشته باشند و این‌ها همه آسیب اجتماعی در بر داشت؛ زیرا اختلال در هر مرکز فرهنگی، بستری است برای وقوع آسیب‌های اجتماعی و این موضوع زیبنده جامعه نیست.
 
ذوالقدر در پایان با اشاره به لزوم پیگیری مشکلات اهالی نشر گفت: امیدواریم همان‌طور که صنعت نشر کشور مورد پیگیری کمیسیون فرهنگی مجلس دهم بوده است، مجلس یازدهم نیز در مسیر از میان برداشتن موانع و مشکلات این صنعت عزمی جدی داشته باشد همچنین برای تقویت و نظارت بر اجرای بهتر طرح‌های حمایتی و نظارت جدی بر بازار و نیز اجرای کامل قانون بودجه در این حوزه، مسیر پویایی صنعت نشر را هموار سازند.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها