بر همین مبنا، دفتر یونیسف در ایران با همکاری وزارت کشور فرایند بررسی شرکت در این دوره را برای تعدادی محدود از شهرهای ایران از جمله اوز، تسهیل کرد.
رئیس شورای اجرایی شهر دوستدار کودک شهرداری اوز در گفتوگو با خبرنگار ایبنا پیرامون این موفقیت، گفت: از آنجا که تمامی ارتباط شهرداریها از طریق امور بینالملل وزارت کشور با یونیسف انجام میشود، فرمهای ویژه این برنامه در شورای اجرایی شهر دوستدار کودک شهرداری اوز با توجه به شش حوزه تعیین شده مورد بررسی قرار گرفت.
محمدرسول رفعتی، افزود: بیش از 200 پروژه در حوزههای عدم تبعیض و برابری، مشارکت معنیدار کودکان، خدمات اجتماعی دوستدار کودک، محیط امن، ایمن و پاک، زندگی خانوادگی، بازی و تفریح و ساختار حاکمیتی دوستدار کودک شرکت کردند که درنهایت پروژه بخش مادر و کودک کتابخانه عمومی اندیشه اوز که در سال 1390 در راستای اجرای شاخصهای اوز شهر دوستدار کودک افتتاح شده است، به زبان انگلیسی در حوزه زندگی خانوادگی، بازی و تفریح (Family life, play and leisure) وارد فرم و سایت مربوطه شد.
وی ادامه داد: طرح انتخابی و ارسالی شهر اوز بر مبنای چهار بُعد، معیار ارزیابی هیت داوران که شامل نتایج مشاهده شده، خلاقیت و نو آوری، قابلیت مقیاسپذیری (قابلیت الگوبرداری) و رعایت اصول رهنمود اصول شهر دوستدار کودک مورد بررسی قرار گرفت.
به گفته رفعتی، اخیراً کتابچه جوایز الهام بخش ابتکار شهرهای دوستدار کودک جهان در 154 صفحه به زبان انگلیسی منتشر شد. این کتابچه که مربوط به اولین کنفراس جهانی شهرهای دوستدار کودک در شهر کلن آلمان می باشد تنها یک نسخه چاپی از معرفی بهترین عملکردهای شهرهای دوستدار کودک جهان در راستای شهر دوستدار کودک نیست، بلکه گرامی داشت تعهد جامعه جهانی به حقوق کودک است که می تواند الهام بخش دولت های محلی و دست اندرکاران شود.
رئیس شورای اجرایی شهر دوستدار کودک شهرداری اوز عنوان کرد: در حوزه زندگی خانوادگی، بازی و تفریح (Family life, play and leisure) علاوه بر شهر اوز، 25 شهر دیگر نیز از کشورهای مختلف جهان شامل کشورهای برزیل، فرانسه، آلمان، ایران، لبنان، پرتغال، کره جنوبی، اسپانیا، سوئیس، اوکراین، امارات متحده عربی، انگلستان، آمریکا و ویتنام حضور داشتند، که پس از بررسی اولیه توسط کارشناسان یونیسف، ۱۴ شهر به مرحله بعدی راه یافتند که پروژه شهر اوز نیز یکی از آنها بود و سپس در مرحله دوم پس از ارسال ویدیو و مدارک تکمیلی دیگر، تنها سه شهر از ۱۴ شهر به مرحله نیمه نهایی راه یافتهاند که از این بین پروژه شهر کریئن سوئیس به عنوان پروژه برتر انتخاب شد.
وی، تصریح کرد: پروژه شهر اوز (طرح بخش مادر و کودک کتابخانه عمومی اندیشه) نیز نشان برنز این رویداد را از آن خود کرد. عوامل اجرایی یونیسف ضمن تقدیر و تشکر از شهر اوز، این پروژه را به عنوان یکی از پروژههای الهام بخش این دوره انتخاب کردند.
به گفته رئیس شورای اجرایی شهر دوستدار کودک شهرداری اوز، ۱۵ نمونه از اقدامات ۹ شهر ایران در «کتابچه جوایز الهام بخش ابتکار شهرهای دوستدار کودک» آورده شده است.
یادآور میشود: افزون بر شهر اوز، پنج شهر دیگر از ایران موفق به دریافت نشان برنز این رویداد شدند که شامل پروژه داخ بان (برنامه شمول و انسجام اجتماعی برای کودکان مهاجر در یزد)، پویش آموزش شهروندی برای مدیریت پسماند مغازه داران (با همکاری یک مدرسه طبیعت) از یزد، ابتکار شهردار مدرسه از تهران، برنامه مشارکت معنی دار کودکان مشهد و دوستی بیشتر با طبیعت از شیراز میشود.
نظر شما