در این مراسم تنها برگزیدگان داخلی حضور داشتند و برگزیدگان سایر کشورها در جشنواره، امسال به دلیل نبود شرایط مناسب برای سفر، غایب بودند.
همچنین در این آئین منتخبین دوازدهمین جشنواره کتاب سال رضوی در محورهای مختلف جشنواره، با حضور حجتالاسلام مروی، تولیت آستان قدس رضوی، مورد تقدیر قرار گرفتند.
در بخش اول با موضوع کتابهای چاپی با محوریت علوم و معارف رضوی، «دانشنامه امام رضا علیهالسلام جلد ۲ و ۳» به همت جمعی از مولفان با مدیریت علمی حجت الاسلام و المسلمین دکتر یعقوب علی برجی از قم و «ادیان خراسان در عصر امام رضا (ع)» به همت دکتر محسن شرفایی و علی اکبری چناری در محور تاریخ و سیره رضوی مورد تقدیر قرار گرفت.
«آستان قدس رضوی؛ متولیان و نایب التولیهها» اثر محمد سوهانیان حقیقی و رضا نقدی و «تاریخ مهمانسراهای آستان قدس رضوی» اثر سهراب پور محمدتقی جعفرآبادی از مشهد نیز در دو محور زیارت و حرم و اماکن متبرکه مورد تقدیر قرار گرفتند.
همچنین در بخش کتابهای چاپی با محوریت علوم قرآن و حدیث حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد علی خادمی از مشهد با «دوره 6 جلدی فقه الاحادیث الامام رضا (ع) و ابنائه الکرام» شایسته تقدیر شد.
«مهدویت در آموزههای رضوی» که به همت مرکز تخصصی مهدویت قم به این جشنواره ارسال شد در محور روانشناسی علوم اجتماعی و علوم تربیتی و آموزشی از برگزیدگان این جشنواره قرار گرفت.
«امام هادی علیه السلام زندگی سرشار از جهاد معجزه» اثر حجت الاسلام موسی دانش و «دوره چهار جلدی خورشید امامت کی سا ته سفر» از مدیریت زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی در محور ترجمه کتابهای چاپی مورد تقدیر واقع شد.
در بخش کتابهای چاپی با محور فرهنگ و ادب آثار «موسی ترین به طور» اثر سیدعلی شجاعی، «سیمیا» اثر سعید تشکری، «ح» از عترت اسماعیلی و «در خوابهایم» اثر مریم راهی از تهران شایسته تقدیر شدند.
در محور فرهنگ و ادب بخش کتابهای چاپی، «باب هفتم بهشت مجموعه شعر» اثر محمدرضا عبدی، «شمیم بهشت مجموعه شعر دفتر هفتم» اثر چمی گو، «تفسیر آه مجموعه اشعار آیینی» اثر محمدحسین ملکیان و «گلبرگها: دم پارههای سینه زنی جلد دوم» اثر سید رضا موید از مشهد شایسته تقدیر شدند.
«دختر ماه؛ روایتی داستانی از زندگی حضرت فاطمه معصومه» اثر سارا عرفانی و «حکایت حضور» اثر محمدتقی اختیاری از تهران، «باران دوشنبه »اثر حجت الاسلام سیدعباس صحفی از مشهد، «مهمون آینهها برای حضرت معصومه (س)» اثر اکرم السادات هاشمیپور، «پر از پروانه کن جیب جهان را» از سیدسعید هاشمی و «قهرمانان آزادی» از نعیمه آقانوری از مشهد نیز به عنوان برگزیدگان محور کودک و نوجوان در بخش کتابهای چاپی معرفی شدند.
در موضوع جانبی گفتمان تمدن نوین اسلامی بیانیه گام دوم انقلاب، «دوره چهار جلدی تمدن نوین اسلامی با محوریت اراء و اندیشههای مقام معظم رهبری» اثر حجتالاسلام روحالله سعیدی فاضل و «از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی؛ رهیافتی به بیانیه گام دوم انقلاب» اثر موسسه جوانان آستان قدس رضوی شایسته تقدیر شدند.
در بخش دوم جشنواره با موضوع کتابهای دیجیتال و گویا، «حکمتهای نهج البلاغه به زبان انگلیسی» ترجمه و شرح حجت الاسلام حسین انصاری پور از مشهد برگزیده این دوره ازجشنواره شد.
همچنین در بخش سوم با موضوع پایاننامهها و رسالههای دانشگاهی و حوزوی در مقطع دکترا «تحلیل روانشناختی سیره امام رضا (ع) و ارائه الگویی برای سبک زندگی» رساله حجتالاسلام دکتر سیدمحمدرضا لواسانی از دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی قم و «تحلیل مبانی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در پرتو قدرت نرم و هویت فرهنگی» رساله دکتر رستم عیدی پور از دانشگاه اصفهان برگزیده شدند.
در بخش چهارم جشنواره با موضوع آثار چاپ نشده، «امام رضا علیه السلام جی زیارت جا گل موثقترین روایتن جی روشنیم» اثر دانیل محزون از کشور پاکستان شایسته تقدیر شد.
در بخش پنجم با موضوع ناشران فعال نیز «انتشارات مدرسه» با مدیریت عاملی حمیدرضا شاه آبادی از تهران، «معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی»، با مدیریت جواد هاشمی از مشهد و «بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج)» با مدیریت احمد مسعودیان از قم جزء برگزیدگان این جشنواره قرار گرفتند.
در بخش ششم با موضوع نشریههای پژوهشی و ترویجی، «فصلنامه علمی پژوهشی فرهنگ رضوی» به صاحب امتیاز بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) و مدیر مسئولی محمودرضا برازش شایسته تقدیر شد.
در بخش هفتم که بخش بینالملل جشنواره را شامل میشد، جایزه بخش بینالملل به بهترین آثار نگارش یافته یا ترجمه نشده به زبانهای زنده و پرمخاطب جهان در موضوع اصلی امام رضا علیه السلام و خاندان آن حضرت، به فعالترین ناشر خارجی در حوزه علوم اسلامی و معارف رضوی «موسسه العتر» به جهت چاپ و توزیع ۳۵۰ هزار جلد کتاب در ۲۵۰ عنوان با موضوع معارف اهل بیت علیه السلام و دفاع از تشیع به زبانهای محلی شرق آفریقا و ترجمه و چاپ و توزیع قرآن کریم به زبانهای رواندایی برای نخستین بار تعلق گرفت.
نظر شما