قدرت نظام سلطه و دشواری مقابله با آن در کتاب «اندیشه پشتیبان انقلاب اسلامی» تحلیل میشود و ابتکار امام خمینی(ره) برای مقابله با آن، مورد بررسی قرار میگیرد.
انقلاب شکوهمند اسلامی تنها با پشتیبانی یک اندیشه و فکر نیرومند میسر شد. هر چند توقع میرفت دانشهای اسلامی از این انقلاب پشتیبانی کرده باشند، ولی واقع این است که همانطور که هماکنون با خط تئوریک مواجه هستیم، دانشهای ارزشمند اسلامی خود را به آستانه نیازهای سر صحنه این انقلاب طوفنده نرسانده است. این درحالی است که انقلاب اسلامی واقعاً با انضباط و تسلط بالا مدیریت شد و به پیروزی رسید؛ واضح و مبرهن است که این خلأ، توسط یک کانون فکری پر شده است.
امام خمینی(ره) برای شکلگیری این خیزش عظیم، عقلانیت و اندیشهای نیرومند و متکی به دانشهای حوزوی به میدان آورد. این اندیشه، به نیازهای نوبه نوی نهضت پاسخ میداد و مرتباً بسطهای متناسب با اقتضائات زمان مییافت.
برشی از کتاب:
این انقلاب نیز به یک پایگاه معرفتی و کانون فکری نیازمند است. این پایگاه، اسلام به قرائت اهل بیت(ع) است، ولی با توجه به تنوع برداشتهای شیعی، از میان مکاتب و مشارب فکری مختلف شیعی، قرائت امام(ره)، گزینه مناسبی برای این منظور به نظر میرسد.
در نسبت انقلاب و اندیشه امام(ره)، چند دیدگاه وجود دارد: برخی آن را برای اصل انقلاب و خیزش مردمی مناسب میبینند، ولی برای تمدنسازی نارسا میدانند، برخی آن را در زمان حیات امام(ره) مناسب میبینند، ولی قائل به زمانمند و نارسا بودن آن برای پس از ایشان هستند، برخی آن را دیدگاه پایه انقلاب اسلامی میبینند ولی اکنون ما را محتاج تفاصیلی میبینند که بیشتر باید از نخبگان انقلابی توقع آن را داشت و برخی آن را منبع و پارادایم دائمی انقلاب میبینند و در زمان حال نیز رجوع به آن اندیشه را الهامبخش و راهگشا میدانند و این رویکرد را مخالف تشویق به آزاداندیشی و فکر فعال میبینند.
کتاب «اندیشه پشتیبان انقلاب اسلامی»، تألیف حجتالاسلام محمدرضا فلاح شیروانی در 55 صفحه، شمارگان 1000 نسخه از سوی انتشارات باقرالعلوم(ع) روانه بازار نشر شده است.
نظر شما