یدالله شهرجو در خصوص ویژگیهای این اثر توضیح داد: بهرهگیری از بیانی موزیکال در کنار روایت جذاب و زبانی ساده و در خور فهم از مهمترین ویژگی این مجموعه نمایشی است.
وی در ادامه با بیان اینکه کتاب «الاغ ما نمکدون، گیر کرده پاش تو قندون» مناسب گروه سنی کودک و نوجوان است، افزود: بر اساس پیشزمینه ذهنی که از عنوان کودک و نوجوان در اذهان نقش میبندد، گمان میکنیم با سرفصل سادهای از کار در حوزه ادبیات مواجه هستیم. بدون شک این تصور ظلم آشکاری است که بر ادبیات کودک و نوجوان روا داشته میشود.
شهرجو در ادامه تاکید کرد: ادبیات کودک و نوجوان برخلاف این تصور ناصواب از دقیقترین و دشوارترین فعالیتها در حوزه ادبیات است که به کارشناسان و نویسندگان آگاه و خبره در این زمینه نیاز دارد. هرچند از بعد آسیبشناسی تنها همین مورد ذکرشده جز آسیبهای این حوزه ادبی محسوب نمیشود؛ بلکه چاپ و نشر آثار سطحی و دمدستی در این حوزه نیز یک آسیب جدی است که تقویت گزینه نخست یعنی سادهانگاری را در تولید محتوا در ادبیات کودک و نوجوان در پی دارد.
مدیر انتشارت «سمت روشن کلمه» ادامه داد: تولید محتوای مطلوب یکی از مهمترین اهداف ادبیات کودک و نوجوان است؛ محتوایی که بتواند تمامی معیارهای غایی را در خود مستتر داشته باشد.
شهرجو تصریح کرد: نمایشنامه یکی از فرمهای ادبیات کودکان و نوجوانان است که اتفاقا فراونی چاپ و نشر در آن کمتر دیده میشود و از سوی دیگر، کیفت آثار خلقشده به گونهای نیست که بتوان این بخش از ادبیات کودکان و نوجوانان را در سطح مطلوبی از پویایی محسوب کرد.
یادآوری میشود، مجموعه سه نمایشنامه موزیکال «الاغ ما نمکدون، گیرکرده پاش تو قندون » تازهترین اثر علی آموختهنژاد، شاعر و نویسنده هرمزگانی است که در ۱۲۱ صفحه در گروه سنی کودک و نوجوان به همت انتشارات «سمت روشن کلمه» به چاپ رسیده است. پیش از این، از آموختهنژاد دو اثر داستانی در حوزه کودک و نوجوان منتشر شده است.
علی آموختهنژاد بیش از ۲۰ سال است که بهعنوان شاعر، منتقد ادبی و مدرس کارگاههای آموزشی داستاننویسی در استان هرمزگان فعالیت میکند. وی سالهاست که در مدارس جزیره قشم به تدریس درس ادبیات فارسی مشغول است؛ از اینرو با آگاهی و شناخت از روحیه کودکان و نوجوانان، با علاقه برای آنها مینویسد و در این سالها تمام اهتمام خود را برای خلق آثار باکیفیت در حوزه ادبیات کودک و نوجوان به کار بسته است.
نظر شما