گنجینه کتابهای خطی آستان قدس رضوی، 614 نسخه خطی از امام زینالعابدین (ع) را در خود جای داده که قدیمیترین، کاملترین و کوچکترین نسخههای خطی صحیفه سجادیه در جهان، برخی از این نفایس هستند.
وی ادامه داد: تعداد 340 نسخه از این آثار، نسخههای مختلف از صحیفه سجادیه و شرح و ترجمه و تعلیقات و حاشیه بر آن است که برخی از این آثار از جهت قدمت، شارح، خط و تذهیبِ هنرمندانی ممتاز، از نفاست ویژهای برخوردار است. میرداماد، شیخ بهایی، سیدعلی خان مدنی، بدیعالزمان قهپایی، شیخ ابراهیم کفعمی، سید نعمتالله جزایری و وثوقالحکمای سبزواری برخی از علمایی هستند که نسخ خطی شرح آنها از صحیفه در این گنجینه موجود است.
فاضلهاشمی با اشاره به برخی از تَرینهای این نسخههای ارزشمند، بیان کرد: قدیمیترین نسخه خطی صحیفه سجادیه به کتابت سال 416 قمری، کاملترین نسخه از صحیفه و همچنین کوچکترین صحیفه سجادیه موجود در جهان که در ابعاد 9.5 در 7 سانتیمتر روی پوست به خط نسخ غبار به شکل کتابی هشت ضلعی در 50 برگ کتابت شده، در این مرکز نگهداری میشود.
مسئول امور مخازن نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، افزود: «دعای خضر» به خط نسخ و متعلق به قرن یازدهم قمری و نسخهای از «مناجات انجیلیه» که ظاهرا مفصلترین مناجات از امام سجاد (ع) بوده، از دیگر آثار نفیس این مرکز است.
یادآوری میشود، گنجینه کتب خطی آستان قدس رضوی با بیش از 110 هزار نسخه خطی تاریخی در موضوعات مختلف، از غنیترین گنجینههای کتابهای خطی در جهان بهشمار میرود. این آثار دیجیتالسازی شده و بسیاری از آنها از طریق کتابخانه دیجیتال آستان قدس به آدرس https://digital.aqr.ir/ قابل دستیابی است.
نظر شما