کتاب «کلمات به قرائت جهان میاندیشند» با به قلم یدالله شهرجو راهی بازار نشر شد.
این نویسنده درباره این اثر عنوان کرد: : «کلمات به قرائت جهان میاندیشند» مجموعهای از سی و دو خوانش تحلیلی است که من در طول سه سال اخیر به روی شعرهای شاعرن معاصر و بر روی مجموعه شعرهای منتشر شده آنها در ایام انجام دادهام که غالب این نوشتهها نیز پیش از این در نشریات ادبی منتشر شده است.
وی ادامه داد: تاکید من برای استفاده از کلمه و خوانش در این مجموعه از این منظر است که در نقد ادبی خوانش بر جنبه تحلیلی آثار ادبی تاکید بیشتری دارد و من نیز در نوشتههای این مجموعه سعی کردهام جنبه تحلیل، بررسی و واگشایی را برجستهتر نشان دهم و اینکه تا چه اندازه در این مهم موفق شدهام به مخاطب بر میگردد.
شهرجو در ادامه افزود: در فضای ادبی امروز برای بازتعریف و شناخت برخی از ویژگیهای ناب شعر فارسی که متاسفانه در پی افراط و تفریطها گرد بیتوجهی بر آنها نشسته است، بیش از هر گزینهای، تحلیل و واگشایی ادبی مورد نیاز جدی ماست. مخاطب امروز شعر فارسی به شناختی روشن مبتنی بر شیوههای دقیق و مستدل علمی درباره شعر نیاز دارد و خوانش تحلیلی شعر امروز اگر چنین ویژگی را داشته باشد میتواند در کنار فراهم آوردن بستری برای رشد و تعالی شعر امروز، زمینه شناخت هر چه بیشتر مخاطبان و دوستداران ادبیات از شعر واقعی و پیشرو را فراهم آورد.
یداله شهرجو، متولد سال 1350در شهر میناب از استان هرمزگان و دانشآموخته رشته زبان و ادبیات فارسی است. وی در سال 1385 اولین مجموعه شعرش را با عنوان «یک صندلی مقابل دریا» توسط انتشارات مهرآوش چاپ و منتشر کرد و پس از آن نیز تا امروز شش مجموعه دیگر از شعرهایش را با عناوین: جزیره در حاشیه متن (انتشارات داستان سرا) ، شکل وارونه دریا در چشم (انتشارات بوتیمار)، چشمانت لابلای سطرهاست (انتشارات بوتیمار)، قاصدک نام کوچک باد است (انتشارات اقلیما)، روایت پنهان در نخاع (انتشارات هشت)، زیرنویس (انتشارات سمت روشن کلمه) منتشر شده است.
انتشارات سیب سرخ تازهترین اثر وی را در 187صفحه با قیمت 34 هزار تومان منتشر کرده است.
نظر شما