وی افزود: سطح کیفی آثار به اذعان هیأت داوران مناسب بود اما تلاش خواهیم کرد با تشکیل دبیرخانه دائمی سوگواره شعر عاشورایی، علاوه بر اینکه رسمیت بیشتری به این رویداد میدهیم، با قوت بیشتر و در سطح وسیعتری آن را برگزار کنیم.
رجبی در خصوص تأثیر چنین رویدادی بر تولید آثار کیفی در زمینه مرثیه و مدیحهسرایی نیز گفت: مقام معظم رهبری در دیدار شعرای عاشورایی و مداحان، نکتههایی کلیدی مطرح فرمودند؛ اینکه گاهی یک بیت یا حتی یک مصرع شعر، از ساعتها سخنرانی یک خطیب توانمند اثرگذارتر است و از آنجایی که پایه کار مداحی، شعر است، اگر این پایه را تقویت کنیم، در مداحی رشد خواهیم داشت و شاهد بهبود کیفی تولیدات خواهیم بود؛ ضمن اینکه با انتقال پیامهای اصیل اسلامی به جامعهای اصلحتر خواهیم رسید.
وی ادامه داد: به لحاظ محتوا، شایسته است که تاریخ عاشورا و مقتلها درست بازخوانی شوند تا تحریف وارد این حوزه نشود؛ چراکه آسیب بزرگی است و گاهی شاهد آن بودهایم. علاوه بر این، از لحاظ کیفی نیز نباید شاهد نزول در این حوزه باشیم، بلکه باید صنایع ادبی غنی در آن به کار گرفته شود.
رئیس حوزه هنری استان اردبیل اضافه کرد: ازجمله اهداف اصلی این سوگواره، تشویق مداحان و شاعران عاشورایی برای تولید کیفی محتوا و قالب اشعار در این حوزه است که البته چند سالی است با همین نیت، کارگاه شعر آیینی در حوزه هنری برگزار میشود و انتظار داریم اثرگذاری بیشتری داشته باشیم.
وی تصریح کرد: برگزاری این آیین به نام حوزه هنری است اما حمایت ویژه نهادهای فرهنگی استان را هم در به انجام رساندن این مهم داشتهایم؛ از جمله ادارهکل اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگی - ورزشی شهرداری، سپاه حضرت عباس (ع) و نیز صدا و سیمای مرکز اردبیل.
وی افزود: «یارالی قارداش»، با صدای افشار مؤذنزاده، آهنگسازی و نینوازی سیدحسن مرتضوی، تنظیم و صدابرداری منصور کریمی به انجام رسیده و آلبوم صوتی «قانلی پرچم» نیز با صدای مداحان جوانی چون مسعود غفرانی، عبدالله داداشی، بابک مهرنیا، سعید ایزدمنش، مهدی شوقی، افشین بابک و کیوان افتخاری با همراهی نوای نی سیدحسن مرتضوی و ضبط و میکس بهنام اسداللهی تولید شده است.
عایدات وقف صرف چاپ کتاب و احداث کتابخانههای عاشورایی میشود
حجتالاسلام مهدی ستوده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل نیز شعر آئینی را صادقانهترین و خالصانهترین نوع شعر برشمرد و گفت: اشعار آئینی زمانی جلوهگر میشوند که روحی لطیف و غنی آن را میسراید و بر این اساس، زبان شعر و هنر بهترین شیوه برای ترویج و تبلیغ مفاهیم ناب عاشورا در بین جوانان است.
وی افزود: از آنجا که وقایع و حوادث تاریخی رهاورد سه عامل قدرت، ثروت و شهوت بوده، در گذشته اقوام و ملل مختلف در مواجهه با این عوامل مورد حمله قرار گرفتهاند و چنان که در تمامی اعصار نیز شاهد بودهایم، نبود یا کمبود آگاهی، شناخت و بصیرت اجتماعی، سبب تباهی جوامع انسانی شده است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان با تأکید بر تداوم برنامههای فرهنگی و دینی تصریح کرد: در راستای آگاهیبخشی به اقشار مختلف جامعه، ضمن حمایت از پژوهشهای حوزه اشعار عاشورایی، عایدات وقف صرف چاپ کتاب و احداث کتابخانههای عاشورایی میشود.
مسئول آفرینشهای ادبی حوزه هنری استان اردبیل گفت: در این جریان، بیشترین مشارکت را به ترتیب استان اردبیل با ۸۶، آذربایجان غربی ۳۶، آذربایجان شرقی ۲۵، تهران و زنجان با ۲۳ اثر داشتهاند.
بنا به این گزارش، اعضای هیأت داوران پس از تجمیع آرا نتایج را به این شرح اعلام کردند:
امیر رسولی از زنجان، علاءالدین اشرفی و سعید اقبالی از اردبیل، محمدرضا قربانی از آذربایجان غربی، قادر ایمانزاده و شهرام علیزاده از اردبیل برگزیدگان تقدیری این آئین بودند و امیر رستمنژاد از اردبیل، روزبه صمدی از اردبیل و وفا منافی از اردبیل به مقامهای سوم تا اول دست یافتند که با اهدای لوح سپاس و هدایایی از آنان تجلیل شد.
نظر شما