کتاب «وحدت اسلامی از دیدگاه قرآن و عترت» با نیمنگاهی به تحولات معاصر موضوع وحدت اسلامی را از منظر قرآن و سنت مورد بررسی قرار میدهد.
همچنین دو نوشتار دیگر به ترجمه کتاب پیوست شده است که هر دو در حوزههای مربوط به موضوع وحدت اسلامی و تقریب است؛ یکی «مبانی نظری مدارای دینی در تقابل با افراطیگری در قرآن کریم» و دیگری «اصول تقریب میان شیعه و اهل سنت» که متن اصلی آنها سالها پیش در مصر به چاپ رسیده است. کتاب حاضر با نگاه به تحولات معاصر، موضوع وحدت اسلامی را از منظر قرآن و سنت بررسی کرده است. استنادات فراوان قرآنی و روایی، نشانه آگاهی عمیق مؤلف و آشنایی گسترده وی با قرآن و سنت اهل بیت(ع) است.
نویسنده از عناصر مایهدار و مآخذ اصیل تفکر اسلامی بهره فراوان برده است. مهمترین موضوعات کتاب، که از یک مقدمه و دو بخش و فصلهای متعدد تشکیل شده، شامل «وحدت اسلامی از جنبه فرهنگ و تمدن»، «اهمیت وحدت اسلامی»، «ابزارهای ضروری جبهه اسلامی در رویارویی با غرب»، »انگیزه های وحدت اسلامی»، «زمینههای وحدت اسلامی»، «وحدت اسلامی از دیدگاه قرآن»، «فرایند وحدت و اختلاف در تاریخ انسان»، «فرایند وحدت در جامعه اسلامی»، »ابزار های تحقق وحدت اسلامی»، »نتایج وحدت اسلامی»، «وحدت اسلامی از دیدگاه سنت»، «وحدت و اولویتهای دینی»، »شیوه دستیابی به وحدت اسلامی»، «فرایند اختلاف و تکثرگرایی»، «تقریب بین مذاهب اسلامی» و «اساسیترین هدف تقریب»، «شناخت علل و اسباب اختلاف» و «دستیابی به تقریب و راهکار های تقریب» است.
کتاب «وحدت اسلامی از دیدگاه قرآن و عترت»، تألیف سیدمحمدباقر حکیم، ترجمه عبدالهادی فقهیزاده در 200 صفحه از سوی انتشارات تبیان به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما