دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۸
محمدرضا سنگری رئیس «اندیشکده ادبیات پایداری» شد

محمدرضا سنگری طی حکمی از سوی رئیس حوزه هنری به سمت ریاست «اندیشکده ادبیات پایداری» حوزه هنری منصوب شد.

 

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، محمدرضا سنگری، نویسنده و پژوهشگر را به سمت ریاست «اندیشکده ادبیات پایداری» حوزه هنری منصوب کرد.

در بخشی از متن این حکم آمده است: «جناب آقای دکتر محمدرضا سنگری
انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگ زرین و سرمایه عظیمی است که بهره‌برداری از تمامی وجوه این سرمایه و تببین آن، جز با بهره‌گیری از اندیشه و ادب و هنر میسر نخواهد شد. اینک که به یاری خداوند و الطاف امام عصر(عج) و بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری اندیشکده ادبیات پایداری تأسیس شده، به پیشنهاد هیئت امنا، جنابعالی را که خود از اندیشمندان و صاحب‌قلمان پیشکسوت عرصه ادبیات پایداری هستید، به سمت «ریاست اندیشکده ادبیات پایداری» منصوب می‌کنم.

از جنابعالی انتظار می‌رود با عنایت به نظرات اعضای محترم هیئت امنای اندیشکده، تلاش خود را در جهت تحقق اهداف تعیین شده در اساسنامه اندیشکده معطوف کنید.

ان‌شاء‌الله با استعانت خداوند متعال و در سایه توجهات حضرت ولی عصر اروحنا له‌الفداء در تعالی اهداف والای انقلاب اسلامی توفیق یابید.»

محمدرضا سنگری، نویسنده و پژوهشگر، متولد اول آبان ۱۳۳۳ است. از جمله فعالیت‌های او در دوران ریاست در گروه برنامه‌ریزی و تألیف کتاب‌های درسی زبان و ادبیات فارسی، اضافه شدن «ادبیات اسلامی» به کتاب‌های درسی است. آثار او در قلمرو پژوهش و ادبیات جزء منابع آموزشی در این موضوعات به‌شمار می‌رود.

بر اساس این خبر، «اندیشکده ادبیات پایداری» حوزه هنری بر اساس رهنمودها و فرموده‌های مکرر مقام معظم رهبری درباره ضرورت ساماندهی وضعیت ادبیات پایداری تأسیس شده است. حوزه هنری با عنایت به‌ فرمان ایشان خطاب به ریاست وقت حوزه هنری، مبنی بر «تأسیس اندیشکده ادبیات پایداری» به منظور رسیدگی به ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، به تأسیس آن اقدام کرده است.ژ

«اندیشکده ادبیات پایداری» مجموعه‌ای است علمی، ادبی، فرهنگی و اندیشه‌محور که در حوزه ایده‌پردازی، تصمیم‌سازی و ساماندهی حوزه ادبیات انقلاب اسلامی و ادبیات دفاع مقدس با بهره‌مندی از سرمایه نخبگان و فعالان عرصه فرهنگ، ادبیات و هنر اسلامی، فعالیت می‌کند و اجزای جامعه علمی ادبیات پایداری را با رویکرد فرهنگی در راستای تحقق اهداف انقلاب اسلامی مرتبط می‌سازد.

«اندیشکده ادبیات پایداری» حوزه هنری بر اساس اساسنامه خود وظایف ۹ ‌گانه‌ای دارد که یکی از آن‌ها «سیاست‌گذاری و ساماندهی آموزش و پژوهش و آفرینش ادبیات پایداری» است. همچنین «رصد و آسیب‌شناسی نظام‌های آموزشی رسمی و غیررسمی در حوزه ادبیات پایداری» را این اندیشکده بر عهده دارد.
«تعیین و ارائه موضوعات و اولویت‌های پژوهشی و هدایت پروژه‌های تألیفی و تدوینی (به‌ویژه در حوزه‌های دانشگاهی)» و «حمایت از پژوهش‌ها و فعالیت‌های علمی در حوزه تخصصی» نیز از وظایف محوله به این اندیشکده تازه‌تأسیس است.

یکی دیگر از وظایف تعریف‌شده این اندیشکده، «جریان‌سازی فرهنگی برای اعتلا و ارتقای ادبیات پایداری با برگزاری نشست‌ها، هم‌اندیشی‌ها و همایش‌های گوناگون و همکاری با نهادها و مجموعه‌های مرتبط» است.

اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری بر مبنای اساسنامه خود موظف به «شناسایی و همکاری با نهادها، دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و دستگاه‌های متولی رسمی و غیررسمی و پیشرو در قلمرو رسالت‌ها و مأموریت‌ها» است. همچنین «تلاش برای تربیت نیروی انسانی متعهد به‌منظور بهره‌گیری از توان و تخصص و تعهد آن‌ها در دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی و آموزش عالی» از دیگر وظایف آن است.

«بهره‌گیری از تجربه‌ها، اندوخته‌ها و دستاوردهای ملی دیگر کشورها» و «سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی جدی برای حفظ و اعتلای زبان و ادب فارسی در قلمرو ادبیات پایداری» هم از جمله برنامه‌ها و مأموریت‌های این اندیشکده است.

«اندیشکده ادبیات پایداری» حوزه هنری دارای هیئت امنایی است که اعضای آن را محمدرضا سنگری، محسن مؤمنی‌شریف، محمدرضا ترکی، مجتبی رحماندوست، احمد امیری‌خراسانی، حسینعلی قبادی، علیرضا کمری، وحید یامین‌پور و محمدمهدی دادمان تشکیل می‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها