در سومین روز از هفته کتاب انجام شد؛
امضای تفاهمنامه معاون امور فرهنگی با معاونت قرآنی برای ترویج مضامین نهجالبلاغه
تفاهمنامه «طرح ترویج مضامین نهجالبلاغه؛ بازنویسی و بازآفرینی مضامین اخلاق اجتماعی نهجالبلاغه» در سومین روز از بیست و هشتمین دوره هفته کتاب در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
عبدالهادی فقهیزاده؛ معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این جلسه با اشاره به ویژگیهای کتاب نهجالبلاغه گفت: این کتاب جنبههای شخصیتی امام علی (ع) را نشان میدهد و تنوعی از آرای حضرت علی (ع) را در حوزههای معرفتی، عقیدتی، اخلاقی، تربیتی، سیاسی و فکری در خود جمع کرده است.
وی ادامه داد: نهج البلاغه به نوعی تفسیر قرآن کریم است و امروز در اقصینقاط جهان اسلام با مراجعه به آن میتوانیم مشکلات خود را حل کنیم، اما این وابسته به آن است که بتوانیم با آن سخن بگوییم.
معاون عترت و قرآن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در این طرح قصد داریم این فرصت را ایجاد کنیم تا مفاهیم نهجالبلاغه مجالی برای ظهور و بروز پیدا کنند و برای این منظور از اساتید گرانقدری در کمیته علمی بهرهمند میشویم. متاسفانه نام نهجالبلاغه به محتوای این کتاب ستم کرده است زیرا این کتاب جدای از نهج بلاغت، نهج فکر، اندیشه و عقاید نیز است. متاسفانه این نام پوششی شده است تا به نهجالبلاغه ستم شود.
همچنین محسن جوادی در این نشست با اشاره به دلایل امضای این تفاهمنامه گفت: جامعه ما در برهه کنونی از نظر اخلاقی با چالشهایی مواجه است و اصلاح اخلاق اجتماعی یکی از ضرورتهایی است که جای خالی آن احساس میشود و بهترین منبع آموزههای اخلاقی نیز کتاب نهجالبلاغه امام علی (ع) است.
وی ادامه داد: قصد داریم با توفیق الهی به سمت تولید محتوا در قالبهای مناسب حرکت کنیم. این قالبها میتوانند شعر، داستان، پادکست، کلیپ، موشنگراف و... باشد. برای این منظور نیز کمیتۀ علمی ایجاد شده است که موضوعات بررسی میشوند و در ادامه در کمیته هنری درباره قالب این آثار بحث و تصمیمگیری خواهد شد. موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نیز به عنوان مجری این طرح فعالیت خواهد کرد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: امیدوارم این اقدام گام کوچکی باشد تا نهجالبلاغه که نهج زندگی است مورد توجه بیشتری قرار گیرد و قصوری که در این حوزه داشتهایم را جبران کنیم.
در ادامه جلسه اسماعیل امینی یکی از اعضای شورای علمی این تفاهمنامه نیز گفت: گنجی همچون نهجالبلاغه را در اختیار داریم اما چندان به این کتاب نمیپردازیم و بهرههای لازم را از آن نمیبریم. امیدوارم امضای این تفاهمنامه موجب بهرهبرداری بهتر و بیشتر این کتاب شود.
وی تاکید کرد: البته در این میان باید تلاش شود تا از دوبارهکاری پرهیز کنیم.
علیاصغر سیدآبادی از اعضای شورای علمی این تفاهمنامه نیز با اشاره به استفاده از ظرفیتهای نهجالبلاغه برای پرداختن به موضوعات روز گفت: موضوعاتی چون دگر پذیری و محیط زیست و به طور عام طبیعت از مواردی هستند که در این طرح نیازمند توجه بیشتر هستند.
وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که امروز در جامعه با آن مواجه هستیم توجه نکردن به محیط زیست است که موجب بروز مشکلات زیستمحیطی و حتی بیماری میشود. در کتابهای دینی ما خصوصا نهجالبلاغه درباره چگونگی تعامل با محیط زیست نکات بسیاری وجود دارد.
در ادامه این جلسه نیز حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی مهدویراد، احمد پاکتچی و خانم فتاحیزاده به صورت مجازی در جلسه شرکت و نقطه نظرات خود را مطرح کردند.
بر اساس این گزارش، اهداف تفاهمنامه یاد شده عبارتند از: تبیین و معرفی اندیشههای گرانسنگ امام علی(ع)، ترویج آموزههای ناب نهجالبلاغه در موضوعات مورد نیاز اجتماعی در میان نسل جوان و نوجوان و ارتقاء سطح پژوهشهای علمی و نیز بازآفرینی هنری در حوزه موضوعات اجتماعی نهجالبلاغه.
همچنین مصطفی دلشاد تهرانی، حجتالاسلام و المسلمین مهدویراد، حمیدرضا شاهآبادی، علیاصغر سیدآبادی، احمد پاکتچی، خانم فتاحیزاده، اسماعیل امینی، عبدالهادی فقهیزاده و محسن جوادی شورای علمی این تفاهمنامه را تشکیل میدهند.
بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از ۲۴ تا ۳۰ آبانماه ۱۳۹۹ با شعار «دانایی؛ مانایی» برگزار میشود.
نظر شما