هیئت داوران جایزه رنودو رمان «داستان پسر» و «شهرهای کاغذی» را به عنوان برندگان نهایی جایزه رنودو در بخش اثر داستانی و غیر داستانی معرفی کردند.
ماری-هلن لافون شانزدهمین زنی است که برای نگارش رمان «داستان پسر» در اولین رایگیری با احراز رای اکثریت هیئت داوران برنده جایزه رنودو میشود. آندره، شخصیت اصلی این رمان که توسط عمهاش بزرگ میشود با کندوکاو در شجرهنامه خود پی به یک راز سر به مهر خانوادگی میبرد.
دومینیک بونا، عضو هیئت داوران جایزه رنودو درباره اثر برگزیده گفت «این انتخاب به صورت طبیعی انجام شد؛ انتخاب یک نویسنده بزرگ فرانسوی معاصر. او صدای خاصی است. یک صدای عظیم. صدایی وفادار به جهان هستی که با همین وفاداری ما را تحت تاثیر قرار میدهد. رمان او کار دقیق روی کلمات است. ما یک داستان میشنویم؛ یک داستان به غایت زیبا.»
«چیزی که بلانچ از آن خوشش میآید» نوشته ژان-پل انتون، «یک جرم بیاهمیت» نوشته ایرن فرن، «بیقاعدگی» نوشته اروه لو تلیه، «آزمایش بزرگ» نوشته اتین دو مونتتی و «داسهای طلا» نوشته آنتونی پالو نیز 5 رمان دیگری هستند با اثر برگزیده جایزه رنودو وارد رقابت نهایی شده بودند.
حایزه رنودو در بخش غیر داستانی نیز اثر «شهرهای کاغذی» نوشته دومینیک فورتیه از انتشارات گراسه را که درباره زندگینامه امیلی دیکینسون، شاعر امریکایی است به عنوان برنده معرفی کردند.
در حال حاضر هیئت داوران جایزه رنودو را افرادی چون فردریک بگبدر، دومینیک بونو، پاتریک بسون، کریستین ژودسلی، ژرژ- الویه شاتوریناد، فرانس- الویه ژیسبرت، لوئی گاردل، ژان ماری گوستاو لو کلزیو(برنده نوبل ادبیات) و ژان نوئل پانکراتسی تشکیل میدهند.
سال گذشته در یک اتفاق غیرمنتظره، سیلون تسون که نامش حتی در فهرست نهایی جایزه رنودو نیامده بود برای رمان «پلنگ برفها» که در ماه اکتبر از سوی انتشارات گالیمار منتشر شده بود برنده جایزه رنودو 2019 معرفی شد.
جایزه رنودو از سال ۱۹۲۶ به موازات جایزه گنکور و با این اصل ایجاد شد که هرگز به برنده گنکور جایزه ندهد.
نظر شما