مدیر کتابفروشی علم و صنعت؛
چرا روزهای قرنطینه فروش کتاب در هایپرمارکتها آزاد است اما در کتابفروشیها نه؟!
مدیر کتابفروشی علم و صنعت گفت: در حالیکه به دستور ستاد ملی مقابله با کرونا طی دو هفته اخیر کتابفروشیها تعطیل بودهاند اما بخش کتاب بسیاری از هایپرمارکتها و فروشگاههای بزرگ فعال بود و این موضوع آسیب جدی به کتابفروشان وارد کرد.
وی افزود: بیماری کرونا، طی یکسال اخیر، ضربات زیادی به صنعت نشر زده است و بهدلیل پُرمخاطب نبودن کتابفروشیها، میشد تهمیدی اندیشید که این فروشگاهها از تعطیلی، معاف باشند.
اسماعیلی با بیان اینکه بسیاری از هایپرمارکتها و فروشگاههای بزرگ که بخش فروش کتاب دارند به راحتی در این ایام کتاب فروختند، گفت: این مراکز چون فروش مواد غذایی میفروشند مانع فعالیت بخش کتاب آنها نشدند و بخش کتابی، آنها فعال بود در حالیکه راسته کتاب در خیابان انقلاب و سایر کتابفروشیها تعطیل بودند.
وی با طرح این موضوع که به دنبال تعطیلیها هزینههای جاری کتابفروشیها پابرجاست، بیان کرد: کتابفروشان باید هزینههای جاری خود، شامل اجارهبها، حقوق کارمندان و بیمهها را پرداخت کنند و متاسفانه هیچ معافیت و بخشودگی هم در این زمینه، وجود ندارد که همین موضوع شرایط کار را برای همصنفیها سخت کردهاست.
وی تاکید کرد: طی این یکسال، فعالان صنعت نشری که ضعیف شده بود به مرحله سختی در کار و حرفه خود رسیدهاند بهطوری که با کاهش شمارگان کتاب و توقف چریان تولید کتاب، روبهرو هستیم.
اسماعیلی با اشاره به تبعات و اثرات بیماری کرونا بر فعالیت کتابفروشان بهویژه کتابفروشان کتاب دانشگاهی، توضیح داد: با تعویق زمان برگزاری کنکور، دانشجویان از آذرماه، سر کلاس رفتند و تنها بعد از دوسه روزی که مراجعهکننده و خریدار داشتیم، دوباره تعطیلیهای کرونا، بازار کتاب را کساد کرد.
وی ادامه داد: در اسفندماه و فروردین در عمل بازار خود را از دست دادیم و تابستان هم کتابفروشان وضعیت چندان خوبی نداشتند؛ پاییز هم اوضاع بهدلیل وضعیت قرمز تهران، تعطیل شد؛ مگر ناشر چه سرمایه اندوخته و پساندازی دارد که بتواند در این شرایط به کسبوکار خود ادامه دهد؛ امیدواریم دولت در این زمینه به کمک کتابفروشان بیاید تا دچار زوال نشوند.
نظر شما