نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: زمانی مردم تبریز در ساختمان روزنامه تجدد با رهبری شیخ خیابانی در مقابل رویداد ننگین ۱۹ قیام کردند، وثوق الدوله صدر اعظم خائن میدانست این قرارداد خائنانه است و در مقابل آن از دولت انگلیس ضمانت درخواست کرده بود.
وی گفت: افکار و اندیشههای شیخ محمد خیابانی که در قالب نطق و سخنرانی به مردم بیان میشد و خوشبختانه تمامی نطقهای شیخ محمد خیابانی ترجمه و در روزنامه تجدد به چاپ رسیده است.
مرتضی شفیعی با بیان اینکه شهید شیخ محمد خیابانی علیرغم قرائتهای متفاوت تاریخی؛ یک آزادیخواه قائل به تمامیت ارضی و ایران واحد بوده است، گفت: به عبارتی نهضت آزادیستان نیز به دنبال ایران آزاد و مستقل و همچنین نفی استبداد و مشروطه حقیقی بوده است.
وی بیان کرد: مطالعه نسخ و شمارگان نشریه تجدد و آزادیستان ما را با بسیاری از حقایق تاریخی و حتی شخصیت شیخ محمد خیابانی آشنا خواهد کرد.
شفیعی گفت: به طور قطع جریان مغرضی که به دنبال تحریف تاریخ معاصر است و در طول ادوار مختلف کوشیده است تا قتل شیخ شهید را با عناوین غلطی چون خودکشی و یا تجزیهطلبی لاپوشانی کند.
مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانههای استان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه نگاه تک بعدی به شخصیت مفاخر آذربایجان هیچگاه نخواهد توانست راهگشای امور و چراغی برای مسیر پیشرو باشد، افزود: یکی از اهداف برگزاری این نشست؛ نگاهی تخصصی به دیدگاههای شیخ محمد خیابانی و نهضت آزادیستان در حوزه مطبوعات بوده است.
وی تصریح کرد: مطالعه اسناد و روایتهای مختلف تاریخی نشان میدهد که آن دوران شاهد سانسور و خفقان رژیم حاکم بر مطبوعات و جراید بودهایم، اما نهضت آزادیستان و انتشار نشریه تجدد در ایجاد فضای آزادی بیان و جرأت فعالان مطبوعاتی در انتشار برخی حقایق اثرگذار بوده است، هر چند این فضا مدت زیادی دوام نیاورد.
نظر شما