کتابخانه روستای سیسر با بیش از 3000 جلد کتاب به روی اهالی این روستا و همچنین روستاهای اطراف و حتی شهر ربط گشوده شد تا از این پس، بیش از پیش شاهد رونق گرفتن و ترویج فرهنگ کتابخوانی باشد.
سارا جعفری، هنرمند و عکاس سنندجی که تجربه راهاندازی اولین کتابخانه مردمی در روستای سلین سروآباد را دارد (اینجا)، در مراسم افتتاح این کتابخانه با ارائه گزارشی درباره مشارکت در تاسیس کتابخانه سیسر، گفت: بعد از گذشت یک سال از برپایی و لطفی که دوستان و خیرین در گردآوری کتاب برای اولین کتابخانه در روستای سلین داشتند، این بار و در دومین گام با عزیزان دغدغهمند کتاب و کتابخوانی همراه شدیم تا برای روستای مرزنشین سیسر که مردمی آگاه و باسواد و توانمند دارد، کتابخانهای مانند کتابخانه روستای سلین برپا کنیم.
وی ادامه داد: افتتاح کتابخانه در روستای سیسر حاصل تلاش دوماهه 20 نفر از علاقهمندان به ترویج کتابخوانی و فرهنگدوستانی است که بیشتر آنها اهالی این روستا و دغدغهمند کتاب و کتابخوانی هستند؛ کسانی که دلسوزانه تمام تلاش خود را برای رسیدن به هدفی که داشتند به کار گرفتند و با همدلی خواستار جمع آوری کتاب به وسعت همدلی مردم کشورشان شدند.
این بانوی خیّر کُرد، عکاسی خود از مناطق روستایی و بکر کردستان و دغدغه کتاب و کتابخوانی را زمینهساز تشکیل کمپینهای تاسیس کتابخانه در روستاهای محروم استان کردستان عنوان کرد و افزود: بعد از اعلام فراخوان مردمی خیرین و علاقهمند به کارهای خیرخواهانه بهصورت داوطلبانه در شهرهای مختلف کشور برای همراهی با این اقدام اعلام آمادگی کردند و این همدلی سبب جمعآوری 3000 جلد کتاب برای کتابخانه روستای سیسر شد.
جعفری، با بیان اینکه علاقه به کتاب را از کودکی با خودش داشته است، اضافه کرد: اُنس با کتاب از کودکی باعث شد با پول توجیبیهایم برای خودم و برادرم محمد کتاب بخرم و خوشحالم امروز این دغدغه را به وسعت ایران زمین گسترش دهم تا هیچ فردی در هیچ جای کشور نباشد که نتواند کتاب بخواند و این دغدغه زمینهای شد تا با راهاندازی کمپینی متشکل از فرهنگدوستان و علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی برای تاسیس کتابخانه در روستای سیسر سردشت قدمهای ماندگار برداشته شود.
این فعال فرهنگی کُرد، در خصوص اقداماتش در جمعآوری کتابها نیز عنوان کرد: با راهاندازی صفحهای در اینستاگرام و تقاضا از هموطنان اعم از فعالان فرهنگی، هنرمندان، نویسندگان و افراد سرشناس خواستیم هر کسی کتابی دارد که آن را خوانده و در کتابخانهاش مانده، با همراهی در راهاندازی کتابخانه برای این روستا همگام شود و فقط با ارسال حتی یک جلد کتاب در این کار خیرخواهانه تاثیرگذار باشد.
این هنرمند عکاس سنندجی، با اشاره به حمایتهای مردمی برای اهدای کتاب به کتابخانه روستای سیسر یادآوری کرد: بیش از 1000 جلد کتاب دیگر بهدلیل مشکلاتی که در دریافت پستی کتابها داشتیم، به زمان افتتاح کتابخانه نرسید که با اضافه شدن آنها تعداد کتابهای این کتابخانه به 4000 جلد خواهد رسید.
جعفری با اشاره به زمینه های فرهنگی فضای کتابخانه بیان کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی، فعالیتهای فرهنگی و هنری و پرداختن به توانمندی و استعداد دختران و پسران جوان و نوجوان روستایی از دیگر اهدافی است که بعد از تاسیس کتابخانه میتواند توسعه پیدا کند.
این فعال فرهنگی اجتماعی، گفتوگوی خودش را با ما اینگونه خاتمه داد که: کتاب در شادیها، غمها و تنهاییهایم همیشه همراهم بوده و باعث شده هر لحظهام روشنتر از روز قبل باشد، با کتاب زندگی کردهام و آنچه را که به آن نیاز داشتهام، با خواندن کتاب به دست آوردهام و امیدوارم زنان و دختران سرزمین با انس با کتاب به دنیایی روشنایی قدم بگذارند.
نظر شما