علیحسین سازمند گفت: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، یک تجربه نو هم برای خانه کتاب و ادبیات ایران و هم برای ناشران و مخاطبان کتاب است.
وی افزود: حتی وجود برخی کاستیها نیز بهنظرم در اولین دوره نمایشگاه مجازی طبیعی است. هر انسان منصفی درک میکند که در اولین گامها، تجربه چندانی وجود ندارد و با آزمون و خطا و استفاده از تجربه برگزاری نخستین دوره، همچنین تقویت زیرساختها میتوان در دورههای بعد با درصد خطای کمتر و موفقتر این رویداد را برگزار کرد. هرچند در همین دوره نخست نیز، استقبال از نمایشگاه مجازی، بسیار فراتر از پیشبینیها بود.
این ناشر با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب کار ارزشمندی است، تصریح کرد: بهویژه در دوران شیوع کرونا که امکان سفر و همچنین تجمع وجود ندارد، برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، مناسبترین کاری بود که میشد انجام داد. در این نمایشگاه، علاقهمندان به کتاب در هر نقطه از ایران در خانههای خود میتوانند به کتابها و تازههای نشر دسترسی داشته باشند.
او در ادامه گفت: نکته دیگر درباره این نمایشگاه که از محاسن آن نیز محسوب میشود، کوتاه کردن دست دلالان و واسطههاست. البته معتقدم برگزاری نمایشگاه یکبار در سال آنهم چند روز، کافی نیست. میتوان با برنامهریزی دقیق و توسعه زیرساختهای لازم، این رویداد را در چند نوبت و روزهای بیشتر برگزار کرد. با رفع عیوب کار، در دورههای بعد نمایشگاه بهتر هم برگزار میشود.
سازمند در پایان با بیان این نکته که ارتباط مستقیم بین ناشر و خریدار از دیگر محاسن نمایشگاه مجازی کتاب است، گفت: همین که در شرایط کنونی اقتصادی و گران بودن قیمت کتاب، مردم بتوانند با تخفیف و صرف هزینههای کمتر، کتاب را در خانه خود سفارش داده و دریافت کنند، موقعیت خوبی است. البته در کنار بیان محاسن نمایشگاه، بیان معایب هم میتواند به بهتر برگزار کردن این رویداد در دورههای بعد کمک کند. البته بیان نواقص و اشکالات باید با رعایت انصاف همراه باشد تا اصل قضیه که این کار یک ایده هوشمندانه است، زیر سوال نرود.
نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول بهمن آغاز و تا دهم بهمن ماه در سامانه tehranbookfair.ir ادامه خواهد داشت.
نظر شما