چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۳
ترجمه قرآن کریم و صحیفه سجادیه به کرمانجی سخت‌ترین کارم بود

احمد عضدی، شاعر و ناشر اهل مانه و سملقان، سخت‌ترین کار خود را در حوزه نشر کتاب، ترجمه قرآن کریم و صحیفه سجادیه به زبان کرمانجی می‌داند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان شمالی، احمد عضدی، نویسنده، شاعر و ناشر اهل شهرستان مانه و سملقان 33 عنوان کتاب را تاکنون به نگارش درآورده و منتشر کرده است. وی تحصیلات ابتدایی خود را در مکتب‌خانه آموخت و سپس برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه مدرسه «خیرات خان» مشهد رفت و بعد از آن در سال 1341 برای کار به تهران عزیمت کرد.

این پیشکسوت شعر و ادب، در گفت‌وگویی با خبرنگار ایبنا دلیل گرایش به شعر را شکست عشقی در سال 1347 و همچنین مرگ رهی معیری شاعر غزلسرا عنوان کرد و گفت: بعد از شکست عشقی و علاقه زیادی که به رهی معیری داشتم، در کنار عکاسی به شعر و شاعری و مطالعه شاهنامه می‌پرداختم و در بیشتر محافل شعرا و ادبای آن زمان شرکت می‌کردم و در محضر بزرگانی هم چون «امیر خیزی تبریزی» و استاد «شهریار» به آموختن شعر و ادب پرداختم.

وی افزود: بعد از 20 سال اقامت در شهر تهران به‌دلیل بیماری تنگی نفس مجبور شدم که به زادگاهم برگردم.

این شاعر و نویسنده بجنوردی که اولین ناشر شهرستان مانه و سملقان به شمار می‌رود، گفت: چون در آن زمان شهر آشخانه بدون ناشر بود، برای آسانی کار نویسندگان و شاعران در سال 1370 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نخستین مجوز نشر کتاب را برای خراسان شمالی و شهر آشخانه گرفته و در شهر خودم آشخانه، مشغول به نوشتن کتاب و نشر شدم.

عضدی در خصوص سفرش به کشورهای خارجی عنوان کرد: برای تحقیق و نگارش و تهیه عکس های تاریخی به کشورهای زیادی از جمله هندوستان، پاکستان، بنگلادش، ازبکستان، آلمان، اسپانیا، فرانسه و ایتالیا سفر کرده‌ام.


او یکی از شاهکارهای نویسندگی خود را ترجمه قرآن کریم و صحیفه سجادیه به زبان کرمانجی می‌داند و می‌گوید: به دلیل اینکه زبان مادری من کرمانجی است، در ابتدا کتاب قرآن کریم و سپس صحیفه سجادیه را به زبان کرمانجی ترجمه کردم که از نظر خودم، این دو اثر از سخت‌ترین و بهترین آثارم هستند.

این نویسنده و شاعر شیرین سخن کرمانجی که در برخی از صحبت‌های خود در این گفت‌وگو از زبان مادری خود استفاده می‌کرد، به بزرگترین اثر خود «شاهکار عضدی» که حدود 40 سال برای آن زمان صرف کرده است، اشاره کرد و گفت: من در این کتاب بیش از 100 هزار بیت شعر سروده‌ام.

وی در پایان این گفت‌وگو عنوان کرد: از اینکه تمام عمر و حتی اموال خود را وقف ادب و فرهنگ کرده‌ام، بسیار خرسند هستم و به جوانان هم توصیه می‌کنم که حتما فرهنگ و ادبیات کشور و منطقه خودشان را بشناسند و در این زمینه مطالعه داشته باشند.

این نویسنده شاعر و ناشر بجنوردی در سال 1397 توسط موسسه خانه کتاب و نیز اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از مفاخر فرهنگ و ادب خراسان شمالی تجلیل شد. 35 هزار بیت شعر در قالب غزل و قصیده و یک کتاب رباعیات مشتمل بر 2000 بیت از این شاعر بر جای مانده که آماده چاپ است.

شاهکارهای عضدی، ترجمه قرآن و صحیفه سجادیه به کرمانجی، داستان‌های شگفت انگیز، فضایل حضرت علی (ع) و ائمه اطهار (ع)، در ولای اهل بیت (ع)، دیوان عارف و سخنور شهیر مختومقلی فراغی، سرگذشت و خاطرات پهلوانان چوخه‌پوش کرمانج، از جمله آثار این نویسنده پیشکسوت خراسان شمالی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها