حامد علیآقایی، پژوهشگر و مترجم این اثر در گفتوگو با خبرنگار ایبنا درباره این کتاب بیان کرد: کتاب «چای با فروید» با هدف معرفی یکی از مطرحترین رویکردها و روشهای رواندرمانی یعنی رویکرد روانپویشی نوشته شده است. رویکردهای روانپویشی معاصر ریشه در روانکاوی و نظریه فروید دارند و این کتاب با زبانی غیرتخصصی و در قالب یک داستان جذاب، سیر تحول و پیشرفت این رویکرد را به تصویر کشیده است. استیون سندلر، نویسنده کتاب که خودش یک از درمانگران مطرح و باسابقه در این حیطه است، در قالب داستانی خیالی از مطب خود در نیویورک قرن بیستویکم به سفری خیالی در مکان و زمان میرود و با فروید در اتریش قرن نوزدهم ملاقات میکند. آنها طی چند نشست در مطب فروید به بحث و بررسی تحولات رواندرمانی و بازگویی داستانهای بیماران خود مینشینند.
وی درباره دلیل انتخاب این کتاب برای ترجمه، گفت: آنچه در انتخاب این کتاب در ترجمه برای من بیشترین اهمیت و جذابیت را داشت این بود که میدیدم چقدر این داستان خیالی و گفتوگوی نویسنده و فروید به شکلی دقیق و در عینحال به زبانی همهفهم، وجوه هیجانانگیز و شفابخش فرایند درمان را به تصویر میکشد و به تعبیر خود نویسنده این کتاب، خواننده چه خوب درمییابد که پشت درهای بسته اتاق درمان چه میگذرد. این امر هم دانش عمومی مخاطبان را بالا خواهد برد و هم افراد زیادی را وسوسه خواهد کرد که رواندرمانی را تجربه کنند تا هم از مشکلات و رنجهای فردی و ارتباطی شان رها شوند و هم ظرفیتهای سالم و سازندهای برای زندگی بهتر در خودشان پرورش دهند.
علیآقایی با اشاره به اصلیترین مخاطبان این اثر افزود: همانطور که در قسمت قبل اشاره کردم، ازجمله مهمترین امتیازهای کتاب این است که برای مخاطب عام همانقدر قابل استفاده است که برای متخصصان و روانشناسها، چون شرحی که از رواندرمانی میدهد هم بسیار دقیق و درست است و هم غیرتخصصی و همهفهم. بازخوردهای دریافتی که هم از همکاران روانشناس و رواندرمانگر و شاگردانم و هم از مراجعین و بیمارانی که کتاب را به آنها پیشنهاد داده بودم، همگی بسیار مثبت بوده است.
وی درباره اهمیت عمومیسازی دانش روانشناسی و رویکردهای رواندرمانی معتقد است: در بسیاری کشورها، روانکاوی و رواندرمانی دیرزمانی است که وارد حیطه دانش و گفتمان عمومی شده است. این امر هم بینش افراد نسبت به درونیات خود و رفتارهایشان را عمیقتر و هم رجوع به مشاور و رواندرمانگر برای حل مشکلات شخصی و ارتباطی را به امری متداول و بلکه بسیار مثبت و یک امتیاز بدل کرده است. در ایران در سالهای اخیر شاهد پیشرفت قابلتوجهی بهویژه در نسل جوان در این خصوص هستیم، اما همچنان در بسیاری اقشار و سنین، بازداری و اجتناب و بعضا نگاهی منفی وجود دارد که نیازمند آموزش و فرهنگسازی بیشتر است و کتابهایی مانند «چای با فروید» میتواند در این راستا بسیار مفید باشد.
علیآقایی بیان کرد: یکی از انگیزههای اصلی من برای ترجمه این کتاب، مواجه شدن مکرر با این موضوع از سوی مراجعانم در طی پروسه درمان بود که میخواستند کتابی به آنها معرفی کنم که تجربیاتشان در فرایند رواندرمانی را بهتر و عمیقتر بفهمند. همچنین نیازی بود که در شاگردان و همکارانم برای درک بهتر این رویکرد جدید به روانکاوی احساس میکردم. به عبارتی هر دو دسته مخاطب در انتخاب این کتاب مدنظر بودهاند.
کتاب «چای با فروید» از سوی انتشارات ارجمند راهی بازار نشر شده است.
نظر شما