وی با بیان اینکه یکی از شروط شرکت در جشنواره این است که داستان کوتاه تحلیل یا نقد شده، باید اثر نویسندگان فارسیزبان باشد، افزود: شرکت کنندگان میتوانند در هر یک از دو بخش جشنواره، با 2 اثر شرکت کنند.
خادم با اشاره به اینکه جشنواره در دو بخش آزاد و ویژه برگزار میشود، ادامه داد: در بخش آزاد جشنواره، امکان تحلیل یا نقد هر داستان کوتاه فارسی (منتشر شده یا منتشر نشده) وجود دارد. در بخش ویژه، باید یکی از داستانهای منتشر شده در کتابهای «مجموعه آثار برگزیدگان حیرت» و یا یکی از آثار برگزیده پنج دوره قبل «جشنواره داستان کوتاه خلاقانه سال(حیرت)» تحلیل یا نقد شود.
دبیر جشنواره یادشده، تصریح کرد: این آثار از طریق کتابفروشی اینترنتی حیرت و همچنین اپلیکیشن و سایت طاقچه و همچنین سایت اینترنتی مگ ایران در دسترس هستند.
خادم هدف اصلی جشنواره را شناسایی و معرفی تحلیلگران و منتقدین خلاق بوده دانست و گفت: این جشنواره در سیاستگذاری، تصمیمگیری و اجرا، کاملاً مستقل است.
وی در ادامه به تقویم برگزاری جشنواره اشاره کرد و مهلت ارسال آثار را از 15 اسفندماه 1399 تا پایان اردیبهشت ماه 1400 عنوان داشت. اعلام نتایج مرحله نخست داوری: نیمه دوم تیر ماه و اعلام نتایج نهایی و معرفی 10 تحلیل و نقد برتر: نیمه دوم مهرماه 1400 است.
به گفته خادم، 5 تحلیل و نقد برتر در بخش آزاد و 5 تحلیل و نقد برتر در بخش ویژه، معرفی و تقدیر خواهند شد.
وی شیوه ارسال آثار را اعلام کرد و گفت: هر اثر باید در فایلی جداگانه و در قالب word ارسال شود و هیچ محدودیتی در فونت آثار و شکل صفحات و نوشتار وجود ندارد. در انتهای هر اثر و در صفحهای مجزّا، مشخصات زیر به طور کامل درج شود: عنوان تحلیل و نقد، مشخصات داستانی که تحلیل یا نقد شده (نام داستان، نام نویسنده و در صورت انتشار، عنوان کتاب، ناشر و سال نشر)، نام و نام خانوادگی، سال تولد، آدرس، شماره تماس، پست الکترونیکی.
خادم ادامه داد: شرکت کنندگان، آثار خود را به آدرس پست الکترونیکی جشنواره (heyratfestival@gmail.com) ارسال کنند. پس از دریافت آثار، حداکثر طی 72 ساعت، به آدرس الکترونیکی فرستنده، تأیدیه دریافت اثر ارسال خواهد شد.
به گفته دبیر جشنواره کتاب سال حیرت، جوایز جشنواره در بخش آزاد و ویژه، به صورت مجزا بر اساس برترین تحلیل یا نقد: تندیس جشنواره و لوح تقدیر اهدا میشود. همچنین کتاب مستقل «مجموعه مقالات» یا «یک پژوهش ادبی هنری» انفرادیِ صاحب اثر برتر، در مجموعه کتابهای «نقد و نظریه و پژوهشهای ادبیهنری حیرت»، توسط انجمن منتشر خواهد شد. 5 تحلیل یا نقد برتر: لوح تقدیر جشنواره، 10 تحلیل یا نقد برتر (در بخش آزاد و ویژه)، در دو نسخه کاغذی و الکترونیکی کتاب رسمی سالانه جشنواره حیرت، منتشر خواهند شد.
یادآور میشود: علاقهمندان می توانند در سایت جشنواره به نشانی: www.heyratfestival.ir اطلاعاتی از چگونگی برگزاری جشنواره و داوری آثار به دست آورند.
نظر شما