سه‌شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۳
وجهی تمثیلی از گذار سیاسی در «گنطره»

رمان «گنطره»، اثر هادی هیالی از سوی نشر نونوشت راهی بازار کتاب شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، داستان «گنطره» سرگذشت دو نسل (راوی داستان و هلیل) است که زیست کشاورزی و دامداری را از دست داده‌اند و سیاست‌های صنعتی‌سازی دوره پهلوی در خوزستان زندگی حاشیه‌نشینانه‌ای را در آبادان برای آنها تدارک دیده است.  

شرایط برای آدم‌های این داستان به گونه‌ای است که به مبارزه سیاسی رو می‌آورند و سال‌ها بعد همدیگر را در مدرسه سپاهی در می‌یابند و برای بازگشت به دیار خود راهی نامعمول را پیش می‌گیرند. راوی سرانجام به دست نیروهای امنیتی بازداشت می‌شود و به زندان می‌افتد ولی پس از آزادی جهانی را در می‌یابد که برایش بیگانه است و همرزمانش در پی ارزش‌هایی دیگرند.

«گنطره» داستان گذار دو نسل از مبارزان سنتی و مدرن عرب خوزستان است و این گذار را روایت می‌کند؛ «گنطره» پلی است از تنه درخت برای عبور یک نفره که در زمین‌های پر از نهر و جوی خوزستان کاربرد فراوان دارد و در این داستان وجهی تمثیلی از گذار سیاسی پیدا می‌کند.
 
در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:
«گرما رو به افول گذاشته بود، فقط شرجی‌ها بودند که هنوز زور خودشان را می‌زدند. فصل خرماچینی گذشته بود و حتی بوی صبور دیگر کمتر از تنورها به مشام می‌رسید. نمی‌دانستم اول مهر دقیقا کی می‌شود، آن موقع است که هوا کمی خنک می‌شود. دلم برای مدرسه‌مان خیلی تنگ شده بود.»
 
رمان «گنطره»، اثر هادی هیالی در 433 صفحه شمارگان 500 نسخه و به‌بهای 75 هزار تومان از سوی نشر نونوشت منتشر شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها