دبیر مجمع کتابخانههای تخصصی استان قم خبر داد؛
کتابخانههای تخصصی استان قم و کتابخانه دانشگاه الزهرا(س) تفاهمنامه امضا کردند
دبیر مجمع کتابخانههای تخصصی استان قم با اشاره به چشمانداز 1404 این مجمع و تلاش برای عقد تفاهمنامه همکاری بین کتابخانهای، از امضای تفاهمنامه بین این مجمع و کتابخانه دانشگاه الزهرا(س) خبر داد.
وی اضافه کرد: این مجمع هم اکنون با کتابخانههای بزرگ و معتبر کشور مانند: کتابخانه ملی، مجلس، آستان قدس، مرکزی، دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، کتابخانه و موزه ملک، حضرت عبدالعظیم و مرکز منطقهای علوم و فناوری تفاهمنامه همکاری دارد.
رجبیان به هدف مجمع درباره تفاهمنامهها گفت: در عصر جدید با توجه به تعداد و تنوع منابع اطلاعاتی و به ویژه کتاب، امکان تهیه و نگهداری همه منابع برای کتابخانههای بزرگ و با امکانات زیاد نیز متصور نیست و از این جهت سیاست کتابخانهها در دنیا از گردآوری منابع به دسترسی به آنها تغییر کرده است.
وی به چشمانداز 1404 این مجمع اشاره کرد و یادآور شد: در سال اخیر با توجه به وضعیت خاص حاکم بر دنیا از جهت شیوع بیماری کرونا، لزوم رویآوری و بهرهبرداری از سیستمهای کتابخانه دیجیتال به صورت کاملا ملموس مورد توجه همگان قرار گرفته است. مجموعه کتابخانههای تخصصی استان قم(مکتا) که در زمینه همکاریهای بین کتابخانهای در سطح کشور پیشگام و کاملاً فعال است، بر اساس برنامه چشم انداز ۱۴۰۴ خود به دنبال ایجاد ارتباط، همگرایی و همافزایی با مراکز مهم کتابخانهای تخصصی، دانشگاهی و حوزوی سراسر کشور است که تا به حال اقدامات خوبی در این زمینه به انجام رسانیده است.
دبیر مجمع کتابخانههای تخصصی استان قم (مکتا) در مورد امضای تفاهمنامه با کتابخانه دانشگاه الزهرا که اخیرا انجام شده است، توضیح داد و گفت: دانشگاه الزهرا (س) از مراکز با سابقه علمی کشور است که سابقه تاسیس آن به سال ۱۳۴۳ باز میگردد. از آن زمان تا امروز مراحل توسعه و تحول زیادی را پشت سر گذاشته است. این دانشگاه که از مراکز علمی تکجنسیتی کشور است و تنها به خانمها ارائه خدمات میدهد هم اکنون از جهت تعدد و تنوع رشتههای علمی و امکانات و تجهیزات و تعداد دانشجو و اعضای هیأت علمی از مراکز صاحب نام و مهم است که از رشتههای علوم انسانی تا فنی و مهندسی را پشتیبانی و کتابخانه مرکزی مدرن و مجهزی دارد که به اساتید و دانشجویان خدمات رسانی میکند. از آنجا که در درجه اول اطلاعرسانی نسبت به مراکز کتابخانهای استان قم -با همه تکثر و اهمیتی که دارد- و در مرحله بعد، فراهمکردن امکان بهرهبرداری از منابع آنها -البته در چارچوب مقررات هرکدام از این مراکز- اهداف اصلی ما را شکل میدهد، نسبت به امضای این تفاهمنامه اقدام شد.
وی در پایان بیان کرد: تا به حال ۵۰ مرکز به عضویت مکتا درآمدهاند که از این تعداد ۴۷ کتابخانه و دو مرکز اسناد و یک موزه با هم پیمان همکاری دارند قاطبه مراکز تخصصی و حوزوی و دانشگاهی قم را شامل میشود.
نظر شما