رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مهاباد در گفتوگو با ایبنا:
روستای خورخورە مهاباد از استان آذربایجانغربی دوستدار کتاب ایران شد
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد گفت: روستای «خورخوره» این شهرستان در جمع ۱۱ روستای برگزیده هفتمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب کشور معرفی شد.
وی با بیان اینکه در سال جاری علیرغم محدودیتهایی کە کرونا برای فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی در جهان ایجاد کردە است، گفت: برگزاری پنج جشنوارە مختلف مانند داستان نویسی کودکان در دورە قرنطینگی، جشنواره بادباکها ، دیوار سبز من و کرونا در روستا، برگزاری آیین بزرگ داشت شاعران و شخصیتها در فضای کتابخانە ، اجرای پنج طرح زیست محیطی و گردشگری با توجە با موقعیت مخصوص روستای خورخوره که در همجواری با تالاب بینالملی کانی برازان از جمله برنامههای دیگر این روستاست.
جوانبخت ادامه داد: در جشنوارە پایتخت کتاب ایران دو دورە پشت سر هم (دورهای چهارم و پنجم ) شهر مهاباد جزو پنج شهر اول ایران و شهر خلاق کتاب ایران شدە است و در جشنوارەی ملی روستاهای دوستدار کتاب ایران نیز روستاهای داشخانە، گوکتپە، سیدآباد و لج جزو روستاهای برگزیدە و شایستە تقدیر جشنوارە ملی گردیدەاند.
این مسئول با بیان اینکه این جایگاە فرهنگی بدون شک ریشە در هویت تاریخی و اجتماعی شهرستان مهاباد دارد،گفت: سرمایەهای فرهنگی و اجتماعی مهاباد در وضعیت مطلوب و ویژە قرار دارد، امید است مسئولان و نهادهای فرهنگی استان و مهاباد نسبت بە این توانایی فرهنگی و اجتماعی بە مثابە یک فرصت بنیادین برای توسعە پایدار شهرستان و استان توجە ویژە و دقیقتر داشتە باشند.
جوانبخت گفت: مولفەهای مشارکتی بودن، نوآور بودن، بوم گرایی، داوطلبانە بودن فعالیت های مجموعە کتابخانە عمومی روستایی خورخورە مهاباد از دلایل انتخاب روستای خورخوره در بین روستاهای شرکت کنندە سراسر ایران از سوی داوران بود.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد افزود: گروە توسعە و ترویج فرهنگ کتابخوانی مکریان مهاباد با همکاری انجمن حامی کە انجمنی مردم نهاد است و برای توسعە فضاهای فرهنگی و آموزشی در مناطق محروم فعالیت می کند تعداد ۱۰ کتابخانە عمومی روستایی را در مهاباد ایجاد کرده است کە هر کدام از کتابخانەها دارای بخش کودک و بزرگسالان بوده و دارای تجهیزات لازم است.
وی ادامه داد: جشنواره «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» برنامهای است که هر سال با محوریت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری مجموعهای از دستگاههای دولتی و غیردولتی اجرا میشود و بر این اساس هر سال ده روستا یا آبادی عشایری به عنوان روستاها و عشایر دوستدار کتاب معرفی میشوند. برای شرکت در این جشنواره، روستاها باید ضمن معرفی ویژگیهای خاص فرهنگی و اجتماعی روستا، مجموعه فعالیتها، طرحها و برنامههای اجرایی خود را برای تقویت زیرساختهای کتابخوانی و ترویج عمومی کتاب در روستا معرفی کنند.
جوانبخت گفت: هدف این جشنواره حمایت از اقدامهای انجامشده در روستاها و پشتیبانی از پیشنهادهای ابتکاری در حوزه کتاب و کتابخوانی در روستاها، و معرفی فعالیتهای فرهنگی و ترویجی مرتبط با کتابخوانی است که با مشارکت مردم و دستگاههای فعال در روستا انجام شده یا اجرای آن برای سال آینده پیشبینی شده است و تلاش برای تأمین بودجههای لازم برای گسترش فعالیتهای مربوط به کتاب و کتابخوانی در روستاها و توجه دادن مردم و نهادهای روستایی به اهمیت کتاب و فرهنگیتر شدن فضای روستاها و نیز پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان روستایی با کتاب از دیگر اهداف این جشنواره است.
نظر شما