شش نویسنده از کشورهای اردن، تونس، مراکش، الجزایر و عراق نامزد مرحله نهایی جایزه بوکر عربی در سال 2021 شدند.
فهرست کوتاه امسال جایزه بوکر عربی شامل نویسندگان 31 تا 70 ساله از کشورهای اردن، تونس، مراکش، الجزایر و عراق است که آثارشان موضوعها و مسائل امروز دنیای عرب از جرایم غیرانسانی در پس جنگها و درگیریها تا عشق به میهن و روابط انسانی و حافظه و هویت را در بر میگیرد.
رئیس هیئت داوران این جایزه درباره آثار نهایی امسال جایزه بوکر اظهار کرد «موضوعات آثار منتخب این دوره ممکن است برای خواننده عربی جدید و بکر نباشد؛ دلیل آن هم این است که امروز جهان عرب جز تصویری اصل از گذشته خود نیست؛ اما آنچه موجب انتخاب این آثار شده مربوط به غنای سبک و توانایی این آثار در ایجاد حیرت در خواننده، بیانی متفاوت و کاربرد زبانی ظریف در روایت است.»
«دفترچههای کاغذفروش» نوشته جلال برجس از اردن، «در آرزوی همسایه» نوشته الحبیب السالمی از تونس، «پرونده شماره 42» نوشته عبدالمجید سباطه از مراکش، «چشم حمورابی» نوشته عبداللطیف ولد عبدالله از الجزایر، «بلای سخت دارالاکابر» نوشته امیره غنیم از تونس و «خالکوبی پرنده» نوشته دنیا میخائیل از عراق شش نامزد نهایی امسال را تشکیل میدهند.
پیش از این 16 رمان از بین 121 اثری که در فاصله بین جولای 2019 تا اوت 2020 به زبان عربی منتشر شده بودند، در فهرست نخستین جایزه بوکر عربی 2021 معرفی شده بودند.
لازم به ذکر است که برنده نهایی این جایزه در تاریخ 25 می معرفی خواهد شد.
اعضای امسال هیئت داوران امسال جایزه بوکر عربی به ریاست شوقی بزیع، شاعر لبنانی عبارتند از: صفا جبران، استاد زبان و ادبیات مدرن عربی در دانشگاه برزیل، محمد آیت حناه، مترجم مراکشی، علی المقری، نویسنده یمنی و عائشه سلطان، نویسنده و روزنامهنگار اماراتی.
جایزه بوکر عربی از مهمترین جوایز داستانی جهان عرب به شمار میرود که در سال ۲۰۰۷ به همت هیئت گردشگری و فرهنگ ابوظبی و با حمایت و پشتیبانی جایزه بوکر بریتانیا پایهگذاری شد. این جایزه صرفا در حوزه رمان برگزار میشود.
به هریک از شش نامزد راه یافته به مرحله نهایی مبلغ ده هزار دلار و برنده نهایی مبلغ ۵۰ هزار دلار تعلق میگیرد؛ علاوه بر اینکه رمان برگزیده نهایی به زبان انگلیسی نیز ترجمه خواهد شد
سال گذشته رمان تاریخی «دیوان اسپارتی» نوشته عبدالوهاب عیساوی، نویسنده الجزایری برنده جایزه بوکر عربی در سال 2020 شد.
نظر شما