یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۷
کل استان قزوین فقط ۶ کتابخانه روستایی دارد

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین اذعان کرد: در حال حاضر از 37 کتابخانه عمومی در سراسر استان، تنها 6 کتابخانه در بخش‌های روستایی فعالیت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین، بابک قرالی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین در دیدار با فاطمه محمدبیگی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان با تاکید بر لزوم توجه به حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها در استان قزوین هدایت کشاورزان از شیوه‌های سنتی کشت به شیوه‌های مدرن‌تر و آشنایی با روش‌های نوین در مراحل مختلف کار است.

وی گفت: قطعا این تغییر نگرش می‌تواند در ارتقاء و حفظ جایگاه ویژه استان قزوین در حوزه کشاورزی و تامین سهم خود در سبد غذایی کشور کمک کننده باشد که یکی از اصلی‌ترین ابزارهای برای تحقق این امر ترویج کتابخوانی بین کشاورزان است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان قزوین افزود: کشاورزان، باغداران و دامداران به عنوان اصلی‌ترین بهره‌برداران این بخش می‌توانند با استفاده از کتاب‌های تخصصی در کنار آموزش‌های ارائه شده از سوی این مرکز اتفاقات خوبی را در این حوزه رقم بزنند.

قرالی بیان کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین این آمادگی را دارد که در صورت انعقاد تفاهم‌نامه مشترک با اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین بسترهای توسعه و ترویج کتابخوانی را بین مخاطبین خود فراهم کند.

وی افزود: هیچ طرح آموزشی بدون پشتوانه علمی و استفاده از کتاب‌های تخصصی به نتیجه نمی‌رسد و از این رو نیازمند همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی در تامین کتب تخصصی و در دسترس قرار دادن این کتابها برای جامعه هدف خود هستیم.

کتابخانه‌های روستایی قزوین پاسخگوی نیاز نیست
فاطمه محمدبیگی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین نیز در بخش دیگری از این جلسه با اشاره آمادگی کامل نهاد کتابخانه‌ها برای همراهی در این امر گفت: باید بپذیریم که یکی از مولفه‌های توسعه و افزایش کتابخوانی در دسترس بودن کتاب است که متاسفانه در این خصوص در روستاهای استان قزوین با چالش مواجه هستیم.

وی افزود: در حال حاضر از تعداد 37 کتابخانه عمومی که در سراسر استان قزوین فعال هستند، تنها 6 کتابخانه در بخش‌های روستایی فعالیت می‌کنند که همین آمار نشان از مشکلات فراوان در این حوزه دارد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین تصریح کرد: امروز کاملا بر این امر واقف هستیم که تعداد کتابخانه‌های عمومی استان در بخش روستایی ناکافی است اما حقیقتا اعتبارات کافی برای توسعه و گسترش این تعداد کتابخانه در استان وجود ندارد.

محمدبیگی افزود: کتابخوانی شرط اصلی توسعه در همه بخش‌هاست و اگر بهره برداران حوزه کشاورزی و دامی نیازمند کتب تخصصی باشند آماده همراهی هستیم و می‌توانیم کتاب‌های مورد نظر را در این بخش تامین و در اختیار این افراد قرار دهیم.

وی گفت: در حال حاضر در حوزه روستایی نیز تلاش‌های زیادی برای تاسیس کتابخانه روستایی و کتابخانه‌های سیار صورت گرفته است و هم اکنون در صورت تامین امکانات آمادگی تجهیز و تکمیل کتابخانه‌های روستایی را داریم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها