چهارشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۰
ضرورت راه‌اندازی صنف ناشران کرمانشاهی/ ناشران فعال تجلیل شدند

آیین تجلیل از ناشران فعال استان کرمانشاه با حضور جمعی از اصحاب فرهنگ و رسانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در آیین تجلیل از ناشران و خادمان نشر کرمانشاه که در محل این اداره کل برگزار شد، گفت: خلا نبود صنف ناشران در این دیار به شدت احساس می‌شود. این قشر سفیران فرهنگ‌هستند و با وجود تنگناهای مالی، برای ایجاد صنف تلاش و حمایت می‌کنیم.

بهرام فاضلی با تاکید بر اینکه با برگزاری نشست‌های انتقادی باید به ارتقا این صنعت کمک کرد، از ناشران به‌عنوان واسطه‌ای برای انتقال اندیشه نویسندگان و اهل قلم در جامعه یاد کرد.

وی با تاکید بر اینکه باید همه برای ارتقای فرهنگ جامعه ورود و سرمایه‌گذاری کنند، گفت: هزینه کردن در حوزه فرهنگ یک ارزش است و حتی موجب کاهش هزینه در اثر پیدایش آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی می‌شود.

شورای بررسی کتاب‌های کردی ایجاد می‌شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، ایجاد شورای بررسی کتاب‌های محلی و کردی را یکی از مهم‌ترین کارهای در دست اقدام عنوان کرد و گفت: این شورا مجوزی برای چاپ کتاب‌های محلی و کردی است و دریافت مجوز چاپ کتاب باید به عنوان یک مطالبه از سوی استان مطرح شود.

این مسئول از راه‌اندازی دانشکده هنر در دانشگاه رازی کرمانشاه به‌عنوان یکی دیگر از پیگیری‌های در دست اقدام یاد کرد.

در ادامه این مراسم برخی از فعالان حوزه نشر کتاب در استان به بیان دیدگاه‌ها و نکته نظرات خود برای ارتقای صنعت نشر استان پرداختند.

کتاب حلال مشکلات است
در ادامه مدیر انتشارات «سرانه» در سخنانی بر مدیریت بازار چاپ و نشر و بر توسعه کتابخوانی تاکید کرد و گفت: برای این امر نباید تنها از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار داشت.

«مهرداد مرادی» از توسعه این فرهنگ به عنوان راهکاری برای بسیاری از مشکلات جامعه یاد کرد.

کاهش تیراژ کتاب
گله‌مندی از کاهش تیراژ  کتاب و تلاش برای ارتقا محتوا یکی دیگر از موضوعاتی بود که توسط «سمیرا عظیمی مرام»، مدیر مسئول انتشارات «ماهتاب غرب» در این مراسم مطرح شد.

در ادامه «سعید شرافتی زنگنه»، مدیر نشر «دیباچه» گفت: ضعیف بودن فرهنگ کتابخوانی یکی از عواملی است که موجب نبود حمایت از نویسنده و ناشر در کرمانشاه شده است.

وی افزود: هر ارگانی می‌تواند در ارتقا این فرهنگ سهیم باشد، به مقوله ورود کند و حمایت مالی از ناشران راهکاری برای کاهش دغدغه‌های این قشر و بالا رفتن کیفیت کار است.

در ادامه «عدنان مرادی»، مدیر انتشارات آرو شهرستان پاوه بر بالا رفتن کیفیت جلد کتاب‌های فاخر تاکید و از آن عاملی برای معرفی کتاب‌های خوب یاد کرد.

در پایان از ناشرانی که در سال گذشته سهم بسزایی در توسعه نشر استان داشتند، تجلیل شد.

مهرداد مرادی انتشارات سرانه، سعید شرافتی زنگنه انتشارات دیباچه، محمود لعل آبادی انتشارات طاقبستان، داراب گلچین  انتشارات گلچین ادب، نیکزاد بخش انتشارات تلیاب، هرمز بیگلری انتشارات کرمانشاه، سمیرا عظیمی مرام انتشارات ماهتاب غرب، عدنان مرادی انتشارات آرو، لیلا امینی انتشارات دانشیاران برتر، محمدجواد معراجی انتشارات باغ ابریشم، ندا بهرامی انتشارات دانشگاه رازی، مهدی شهسواری انتشارات پویا پژوهش، مریم کرمی انتشارات رایان، از جمله ناشران برگزیده این مراسم بودند.

همچنین از فرح عراقی همسر مرحوم جعفر کازرونی مدیر پیشکسوت و فقید انتشارات «چشمه هنر و دانش» که خود از زمره نویسندگان استان است، تقدیر  شد.

در این مراسم از پوستر سومین دوره انتخاب کتاب سال استان کرمانشاه (جایزه استاد یدالله بهزاد کرمانشاهی) رونمایی شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها