رونمایی و نقد و بررسی کتاب «اندیشه هیدگر در درسگفتارهای اولیه» با حضور نویسنده کتاب (بهمن پازوکی) در کافه فلسفه موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار میشود.
این کتاب که فقط به بخشی از وجوه اندیشه هیدگر در دوران اولیه تـدریـس در فـرایبـورگ و ماربورگ میپردازد، از چهار بخش تشکیل شده است.
کتاب «اندیشه هیدگر در درسگفتارهای اولیه» از چهار بخش تشکیل شده است: در بخش نخست، گزارشی از چگونگی انتشار درسگفتارهای هیدگـر در قالب مجموعهآثـار او آمـده است. بـخش دوم، خلاصهای از موضوعهای درسگفتارهای اولین دوره تدریس هیدگر در فرایبورگ بهدست میدهد. سیر تـفکر هیدگر تا انتشار کتاب وجود و زمان، نخست با وضع مفهـوم واقعبودگی (Faktizität) شروع میشود، تا این که از سال ۱۹۲۱ بهبعد و تحتتأثیر آرای ارسطو، هرچه بیشتر شکل وجودشناسی (Ontologie) به خود میگیرد.
تلقی هیدگر از پدیدارشناسی (Phänomenologie) در این درسگفتارها مطالب بخش سوم این نوشته را شامل میشود. از میان موضوعهای متفاوتی که هیدگر در این دوره از تدریس خود به آنها پرداخته است، موضوع پدیدارشناسی از همـه برجستـهتر است. موضـوع چهارم و آخر این نـوشته برداشت هیدگر از مفهـوم علم (Wissenschaft) و نسبت آن بـا فلسفه است. پرسش از علم از وجههنـظرهای متفاوت در سراسر آثـار هیدگر به چشم میخورد و از اهمیت آن در هیچیک از دورههای فکریش کاسته نمیشود. در این نوشته، عمده تمرکز بر مفهـوم علـم در درسگفتـارهای اولیـه و کتـاب وجود و زمان است و به تفاسیر بعدی هیدگر از علم مدرن ذیل پرسش از ذات تکنیک نمیپردازد.
کافه کتاب فلسفه به تازگی در محل کتابفروشی سابق موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران تأسیس شده است و یکی از اهداف اصلی آن برگزاری رویدادهای فرهنگی، رونمایی و نقد و بررسی کتاب، دیدار با چهره های دانشگاهی و گفتگوهای نقادانه درباره تاریخ، فرهنگ و اجتماع است.
این نشست یکشنبه ۶ تیرماه از ساعت ۱۸ در کافه فلسفه به نشانی خیابان نوفل لوشاتو، بعد از تقاطع آراکلیان، شماره ۸۷ با رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی برگزار خواهد شد.
نظر شما