یکشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۲
«کتابخانه انسانی» تلاش برای تقویت همبستگی اجتماعی است

الهام عبادتی، تاسیس «کتابخانه انسانی» را توانمندسازی زنان مجله هرندی عنوان کرد و گفت: یکی از مشکلات فعلی، پاتوق‌های اندک و فضاهای ناچیزِ اجتماعی و فرهنگی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)،‌ الهام عبادتی، مسئول اجرایی «کتابخانه انسانی» در سرای محله هرندی، در ارتباط زنده تلفنی با برنامه «تقاطع فرهنگ» درباره افتتاح کتابخانه‌ای «بدون کتاب» این کتابخانه را مکانی مشابهِ کتابخانه‌ی واقعی دانست و گفت: در چنین فضایی، این انسان‌ها هستند که برای هم صحبت شدن با یکدیگر، انتخاب می‌شوند. 
 
وی با بیان این مطلب که ایده کتابخانه «بدون کتاب» را در کشورهای مختلف جهان اجرایی شده و همچنان در حال رشد است ادامه داد: افراد در این کتابخانه کنار یکدیگر می‌نشینند و درباره یک یا چند موضوع سخن می‌گویند.
 
عبادتی درباره انتخاب منطقه هرندی برای تاسیس کتابخانه انسانی گفت: افرادی از گروه‌های حاشیه‌ای و طرد‌شدگان جامعه در این محله زندگی می‌کنند؛ بنابراین به فکر تاسیس «کتابخانه انسانی» در سرای محله هرندی افتادیم.  
 
وی هدف از تاسیس کتابخانه‌ی انسانی را، افزایش آگاهی و توانمندی زنان و دختران هرندی در مقابله با آزار و اذیت‌های خیابانی عنوان و بیان کرد: محله هرندی دارای فضاهای ناامن شهری است که آسیب‌هایی برای زنان و دختران این محله در پی دارد. این کتابخانه برای جلوگیری از چنین آسیب‌هایی، برای نخستین بار در ایران شکل گرفته است.
 
مدیر اجرایی پروژه فرهنگی اجتماعی «کتابخانه انسانی» به رادیو گفت‌وگو، گفت: تلاش داریم در فضای کنونی، کتاب‌های مرتبط با مشکلات زنان را قرار دهیم و عناوینی را هم به منظور کمک‌دهی بیشتر به زنانِ محله هرندی انتخاب کرده‌ایم.
 
عبادتی ابراز امیدواری کرد: این اقدام، فتح بابی برای اجرای پروژه‌های مشابه در سایر محله‌های تهران که دچار آسیب‌های اجتماعی هستند، باشد. اساسا نهادسازی کاری دشوار است؛ خاصه اینکه مخاطبانِ هدف چنین کتابخانه‌هایی افرادی با توانمندی‌های اجتماعیِ اندک هستند.
 
وی در رادیو گفت و گو افزود: اگر قرار باشد زنان در این محله‌ها توانمند شوند، نیازمند پروسه‌ای زمان‌بر است؛ اما تلاش داریم با ایجاد انگیزه در این زنان، آنان را به افرادی تاثیر گذار در جامعه تبدیل کنیم. این فرآیند باید مستمر خودجوش و از سوی اهالی محله حمایت شود. چنین رویه‌ای منجر به نهادسازی و توفیقاتِ بیشتر خواهد بود.
 
عبادتی با اشاره به ضرورت گفتمان‌سازی «همبستگی اجتماعی» در دوره کرونا اظهار کرد: یکی از مشکلات فعلی، پاتوق‌های اندک و فضاهای ناچیزِ اجتماعی و فرهنگی است. هرچند فضای مجازی بسیاری روابط در فضای واقعی را متاثر کرده است، ایجاد نهادهایی نظیر «کتابخانه انسانی» منجر به افزایش همبستگی اجتماعی خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها