رقیه دوستفاطمیها، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد در این مراسم گفت: سلسله نشستهای «از تبار قلم» به همت نهاد کتابخانههای عمومی کشور و به مناسبت «روز قلم» در تیرماه جاری و با هدف ارجگذاری به نویسندگان و اهالی فرهیخته دانش و نخبگان کشور در استانهای مختلف در حال برگزاری است که هفتمین نشست آن به میزبانی استان یزد امروز در حال برگزاری است.
وی ضمن گرامیداشت روز قلم و همچنین روز ملی ادبیات کودک و نوجوان گفت: مرحوم مهدی آذریزدی به عنوان پدر ادبیات کودکان و نوجوانان است که توانست با ایجاد آثاری متفاوت در این مسیر بسیار موثر گام بردارد.
دوست فاطمیها با اشاره به آشنایی خود با مرحوم آذریزدی در دوران حیات وی گفت: در آن روزها، من به واسطه آقای حسین مسرت با مرحوم آذریزدی آشنا شدم و این آشنایی باعث شد که مسیر زندگی من نیز عوض شود و به سمت کتاب و فعالیتهای این گونه سوق پیدا کرد.
وی همچنین با اشاره به آثار مسرت در مسیر یزدشناسی و تاریخ یزد گفت: هر فردی که میخواهد با یزد آشنا شود میتواند با مراجعه به آثار مسرت به خوبی در این مسیر حرکت کند.
امین متولیان، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز در این نشست گفت: ما در دورههای مختلف شاهد برگزاری محافل ادبی در کتابخانههای عمومی کشور بودهایم به طوری که از دهه 40 به بعد نیز شاهد این محافل بودهایم و این ماندگاری نیز به دلیل ثبت آنها توسط افرادی همچون مسرت بوده است زیرا روایتهایی را به جامعه ارائه کردهاند.
وی افزود: در کنار فعالیتهای انجمنهای ادبی، متن خواندنها و تقدیر و تشکر از مفاخر استانی و کشور، چیزی که در کارنامه و تاریخ انجمنهای ادبی میماند همین محصولات ادبی است.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی نهاد کتابخانههای عمومی کشور بیان کرد: امیدواریم محصولات فاخر در فرهنگ ملی، استانی و منطقهای ارائه شود که نقش انجمنهای ادبی در این میان بسیار مهم و اثرگذار است.
متولیان بیان کرد: شناخت عموم مردم با چهرههای خدوم فرهنگی به واسطه این برنامهها شکل میگیرد.
حسین مسرت نویسنده یزدی نیز در این مراسم گفت: پاسداشت کسانی که در حوزه فرهنگ، ادب، تاریخ، علم، دانش و علم ایران کار کردند، بسیار مهم است؛ زیرا این باور را به نسل جدید میدهد که جایی دیده میشوند.
وی افزود: جامعه چشمانی بیدار دارد و همه افراد فعال در حوزه فرهنگ و ادب را میبیند و کسانی که در این مسیر گام برمیدارند، حتما شاهد توجه جامعه به آنها خواهیم بود.
این نویسنده یزدی با اشاره به وضعیت کتابخوانی در چند سال اخیر گفت: ما از مسئولان فرهنگی استان کمال تشکر را داریم که با ایجاد کتابخانههایی مانند کتابخانه مرکزی در این مسیر گام برداشتهاند و باعث ترغیب افراد برای اهدای کتاب شدهاند.
وی با اشاره به آغاز نویسندگی خود گفت: من از ابتدا در مدرسه تمام تلاش خودم را برای نوشتن به کار میگرفتم و بهترین زنگها نیز برای من زنگ انشا بود. یادم هست روزی انشایی نوشتم که معلم باور نمیکرد که من آن را نوشتهام و همین باعث شد که به من نمره 5 دهد.
مسرت بیان کرد: در دوره راهنمایی و دبیرستان انشاهای خوبی مینوشتم و در دبیرستان روزنامهنگاری کردم و علاقه شدیدی به نوشتن داشتم.
وی با اشاره به آشنایی خود با مرحوم آذریزدی گفت: سال 73 به دعوت استاندار وقت، مرحوم آذریزدی به یزد آمده بود و با دیدن من گفت «تو خیلی جوان هستی، من فکر میکردم پیر کهنسالی باشی» و همین امر باعث آشنایی من با وی بود.
این نویسنده یزدی با اشاره به تعداد آثار خود گفت: تاکنون 75 کتاب چاپ شده دارم و امسال هم 5 کتاب از من چاپ میشود.
وی ادامه داد: با توجه به گران شدن کتاب دوست دارم در هر جایی از این بودجه، کم نشود و هر کجا بودجهها تامین میشود، به بودجه کتاب دست نزنند و کاهش پیدا نکند.
مسرت بیان کرد: کتاب با وجود فضای جدید همچنان جایگزین ندارد و اگر کتابداران تامین شوند و کتابخانهها پررونقتر شوند شاهد توسعه و گسترش فرهنگ میشویم.
در پایان این مراسم نیز قاسم سیاسر از استان سیستان و بلوچستان، سیدعلی میرافضلی از استان کرمان، پروانه ماندگاری از استان هرمزگان و حسین مسرت از استان یزد تقدیر شدند.
نظر شما