بیست وسومین نشست از مجموعه درسگفتارهایی دربارهی بوعلی سینا با عنوان «فیلسوف ایرانی در چشم عارف آلمانی» به صورت مجازی پخش خواهد شد.
اما آنجا كه عقلْ وزن و جايگاه شايستهی خود را يافته است نام ابنسينا به عنوان رييس فلاسفه، بيش از هزار سال است كه بر تارك فلسفهی شرق و غرب می درخشد. وی نه تنها رييس مشاييان در جهان اسلام است بلكه فلسفهی مشايی را آنچنان كه بايد حتی به غرب مسيحی شناسانده است.
در اینجا، بحث از عارف بزرگ آلمانی، مايستراكهارت است كه شايد بزرگترين نظريهپرداز عرفان مسيحی باشد. قدرت و قوت اكهارت در زمينهی فلسفه باعث می شودكه وی بتواند نوعی عرفان نظری را در عرفان مسيحی پی ريزی كند. اساس تعليمات عرفان او را، مانند بسياری از عرفای ديگر، ديدگاهی وحدت وجودی تشكيل می دهد. او در پرداختن نظريهی وحدت وجودی خود، به غايت وامدار ديدگاههای ابنسينا است.
اكهارت، به شهادت آثارش، همهی كتاب «شفا»ی ابنسينا، از الاهيات تا طبيعيات، را به دقت مطالعه كرده و از آن پس، بهقدری شيفتهی ابنسينا شده است كه همه جا از فلسفهی او سود برده، او را به عنوان استاد و شيخ ستوده و در بعضی از موارد ابنسينای مسلمان را لطيفتر از آكويناس مسيحی دانسته است. اكهارت قرائتی نوافلاطونی و حتی اشراقی و عارفانه از ديدگاههای ابنسينا دارد.
بیست وسومین نشست از مجموعه درسگفتارهایی دربارهی بوعلی سینا در روز چهارشنبه ۲۰ مرداد ساعت ۱۱ صبح با عنوان «فیلسوف ایرانی در چشم عارف آلمانی» به سخنرانی دکتر قاسم کاکایی استاد دانشگاه شیراز اختصاص دارد که به صورت مجازی پخش خواهد شد.
علاقهمندان میتوانند این برنامه را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی ketabofarhang، تلگرام این مرکز به نشانی bookcitycc و صفحهی این مرکز در سایت آپارات پیگیری کنند.
نظر شما