وی با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی نیاز به تبلیغ و ترویج دارد، افزود: در دورهای که استفاده از فضای مجازی در بین اقشار جامعه با روندی رو به رشد در جریان است و بعضا در زمینههای ضد فرهنگی نیز فعالیتهایی انجام میشود، گسترش فرهنگ استفاده از کتابخانهها و فرهنگسراها میتواند علاوه بر ارتقای فرهنگ عمومی یکی از بهترین گزینهها برای پرکردن ایام فراغت جامعه باشد.
حسن موحدیان با اشاره به اینکه حق الناس در دین ما از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: بخشی از این حق الناس مربوط به فراهمسازی زمینههای رشد جامعه است. ما باید بیش از پیش در راستای ارتقای فرهنگ اجتماعی و شهروندی فعالیت داشته باشیم.
وی استفاده از ظرفیت خیرین را مهم دانست و افزود: به طور قطع هر اقدامی که ما در راستای اعتلای فرهنگ عمومی، درک و آگاهی جامعه انجام دهیم، اثربخشی و بهرهوری چندین برابری آن را در جامعه مشاهده خواهیم کرد.
در ادامه محمدحسین روشنک، مدیرعامل و رئیس مجمع خیرین توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی ضمن معرفی اعضای این مجمع، گفت: امیدوارم این دوره از شورای اسلامی شهر مشهد همچون دورههای قبل همکاریهای موثر و مفیدی داشته باشیم.
وی با قدردانی از زحمات حسن موحدیان، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، افزود: این مجمع محصول زحمات گذشته شما در زمان تصدی فرمانداری شهرستان مشهد است. همانطور که واقف هستید هدف ما ارائه خدمات کتابخانهای به تمامی نقاط شهرستان به ویژه مناطق کم برخوردار است.
روشنک تصریح کرد: از جمله اقدامات موثر این مجمع تجهیز برخی از کتابخانههای تازه تاسیس، احداث کتابخانه و راه اندازی 3 دستگاه کتابخانه سیار در قالب پیک دانایی و تجهیز آن برای ارائه خدمات کتابخانهای در راستای برقراری عدالت فرهنگی در مناطق کم برخوردار استان است.
کاهش تصدیگری دولت باعث رونق اقتصادی میشود
جواد آرینمنش، نائب رئیس مجمع خیرین توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی با بیان اینکه کاهش تصدی گری دولت باعث رونق اقتصادی میشود، گفت: نمونه بارز این خصوصیسازی تشکیل مجمع خیرین توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی استان است که بدون استفاده از منابع دولتی و به همت گروهی از خیرین نیک اندیش کارهای بسیار بزرگی را در حوزه فرهنگ انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه کارهای مردمی نیاز به حمایت دارند، افزود: تشکلهایی همچون مجمع خیرین استان از جمله اقداماتی مردمی است که دولت نقش کم رنگ تری در آن ایفا میکند اما برای تداوم و گسترش این قبیل فعالیتها نیاز به حمایتهای دولتی است. این حمایت میتواند شامل استفاده از ظرفیت فرهنگسراها، منابع مالی، آموزش نیروی کار و ... باشد و نتیجه آن به طور حتم کاهش مشکلات و معضلات اقتصادی و رشد فرهنگی جامعه است.
جواد آرینمنش تصریح کرد: حمایت جنبههای دیگری همچون استفاده از ظرفیت نخبگان در زمینههای فرهنگی نیز دارد، افرادی که دارای فکر و ایدههای ناب هستند اما آنطور که شایسته و بایسته است از این ظرفیت استفاده نمیشود.
در ادامه، رحمت الله فتاحی، عضو هیات امنای مجمع خیرین توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی، گفت: امروز به واسطه فعالیتهای مجمع خیرین استان شاهد اقدامات موثری در عرصه کتاب و کتابخوانی هستیم و امیدواریم هر روز شاهد گسترش بیشتر آن باشیم.
وی با اشاره به افزایش مهاجرت روستاییان به شهرها، افزود: این قبیل مهاجرتها باعث افزایش معضلات اجتماعی و فرهنگی در جامعه میشود که باید در راستای کاهش این معضلات و تغییر و اصلاح ذهنیت افراد اقداماتی صورت پذیرد و یکی از موثرترین آنها ترویج کتاب و کتابخوانی است.
فتاحی با بیان اینک کتاب و کتابخوانی هم پیشگیری و هم درمان است، گفت: با مقداری اصلاح در بودجه شهرستانها و اختصاص بخشی از هزینههای انبوه در فضاسازی شهری به کتاب میتوانیم کمک شایانی به عرصه فرهنگ و به تبع آن بالارفتن درک و آگاهی اجتماعی و فرهنگی و در نتیجه کاهش معضلات اجتماعی در جامعه نماییم.
اضافه میشود، در این دیدار مرتضی کرباسی، خزانه دار و عضو هیات مدیره و سمیرا اسدی، عضو هیات امنای مجمع خیرین توسعه کتابخانهها و کتابخوانی به ارائه گزارشی از فعالیتهای مجمع خیرین استان از ابتدا تا به امروز پرداختند.
نظر شما