وی ادامه داد: این گروه با توجه به رویکرد و محورهای چهارگانه پژوهشی تاکنون بیش از 270 اثر امام رضایی با رویکرد فرهنگ و سیره رضوی را به زبانهای فرانسه، انگلیسی، تاجیکی، عربی، هوسایی، روسی، اردو، آذری، آلمانی و بنگالی با موضوعات آداب زیارت، امام رضا (ع)، حدیث سلسله الذهب، فرهنگ زیارت، زائر و... ترجمه و در اختیار جامعه هدف قرار داده است.
این پژوهشگر یکی از اهداف مهم تعیین شده برای بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، را پاسخگویی و تأمین نیاز فرهنگی و فکری زائران بارگاه منور رضوی دانست و ابراز کرد: توجه به این مقوله چندین حوزه را در بر میگیرد؛ نخستین و مهمترین آن زندگانی و سیره فردی و اجتماعی امام رضا(ع) است و مسئله بعدی معرفت آن حضرت و زیارت است که به شدت مورد هجمه دشمنان واقع شده است.
انتشار دایرهالمعارف آستان قدس رضوی در دو جلد
وی ابراز کرد: خاندان پیامبر (ص) و ائمه معصومین (ع) همواره الگوی علمی پیروان خود بوده و با رفتار خود راه درست را به اهل ایمان نشان دادهاند، در همین راستا کتاب «سفر با خورشید» به سیره و سبک زندگی امام رضا (ع) پرداخته و خواننده را با شیوه زندگانی خاندان پیامبر (ص) آشنا میسازد.
انفرادی تصریح کرد: کتاب حاضر که توسط محمد تقی فعالی به نگارش درآمده است، توسط یکی از همکاران در جامعه المصطفی به زبان هوسایی یکی از زبانهای آفریقایی-آسیایی ترجمه شده و در اختیار علاقمندان، محققان و دانشپژوهان قرار گرفته است.
وی در ادامه دایرةالمعارف آستان قدس رضوی را یکی دیگر از کارهای پژوهشی گروه فرهنگ و سیره رضوی برشمرد و گفت: این اثر دو جلدی تنها مرجع علمی است که مجموعۀ آستان قدس را به طور دقیق و با آخرین شیوههای پژوهشی روز، بر اساس منابع و اسناد و پژوهشهای تازه معرفی میکند و حاصل ده سال کار جمعی بیش از 150 پژوهشگر و نویسندۀ صاحب نظر است.
انفرادی تصریح کرد: این کتاب در دو جلد با 826 مقاله تدوین شده که جلد اول آن با 426 مقاله (از حرف آ تا حرف س) در آبان ماه 1393 مصادف با آغاز چهارمین دهۀ تأسیس بنیاد پژوهشهای اسلامی منتشر شد و جلد دوم آن نیز (از حرف ش تا حرف ی) به خواست خداوند متعال در آیندهای نزدیک در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه به تدوین برنامه سه ساله گروه فرهنگ و سیره رضوی اشاره و عنوان کرد: اتمام پروژهها و طرحهای تحقیقاتی در دست اجرا، شروع طرحهای پژوهشی جدید با تکیه بر محورهای پژوهشی چهارگانه گروه، تقویت شورای علمی با معرفی اعضا جدید، ارائه مشاورههای پژوهشی به طلاب و دانشجویان، نیازسنجی پژوهشی و پروژهیابی گروه، شناسایی روندهای توسعه فرهنگ زیارت، رصد شبهات در حوزه زیارت، حرم و آستان قدس رضوی و... را برخی از برنامههای پیشبینی شده سه ساله آتی این گروه برشمرد.
نظر شما