دوشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۹
انتشار گزارش آماری هفتمین دوره برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰

معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هفتمین دوره طرح «انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران» را با هدف توسعه و ترویج کتاب‌خوانی از طریق حمایت از برنامه‌ها و پیشنهادهای نو و ابتکاری، اثربخش و پایدار برگزار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، به نقل از شبکه ترویج کتابخوانی ایران، این طرح با مشارکت برخی از نهادهای دولتی و غیردولتی ازجمله سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی، اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران، کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، کمیسیون ملی یونسکو تشکل‌های نشر، ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی سراسر کشور و دیگر نهادها و سازمان‌های فعال و علاقه‌مند در این زمینه اجرا می‌شود. شهر منتخب علاوه بر لوح تقدیر مقامات عالی‌رتبه کشوری، مجموعه‌ای از تسهیلات، اعتبارات و منابع فرهنگی دریافت می‌کنند.

در 6 دوره برگزاری این برنامه به ترتیب شهرهای اهواز (۱۳۹۴)، نیشابور (۱۳۹۵)، بوشهر (۱۳۹۶)، کاشان (۱۳۹۷) و یزد (۱۳۹۸) و شیراز (۱۳۹۹) توانسته‌اند عنوان «پایتخت کتاب ایران» را کسب کنند.

برنامه‌های هر شهر در زمینه ترویج کتاب‌خوانی که با همکاری دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی تدوین و با امضای شهردار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه می‌شود، قابلیت شرکت در طرح پایتخت کتاب ایران را دارد.

امسال به دلیل شیوع و گسترش بیماری کووید ۱۹ ، توجه و تاکید  به طراحی و اجرای فعالیت در فضاهای مجازی برای غنی کردن اوقات فراغت مردم به‌عنوان یکی از شاخصه‌های برنامه مدنظر قرار گرفته شده است. همچنین امسال برای حفظ سلامتی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی همه فرآیندهای اجرایی به‌صورت مجازی برگزار می‌شود.

با اعلام فراخوان هفتمین دوره برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران در زمستان ۱۳۹۹، شهرهای متقاضی شرکت در این برنامه اقدام به مستند نمودن فعالیت‌های ترویجی کتاب‌خوانی خود کردند و با اعلام فراخوان ارسال آثار شرکت در برنامه ۱۹۰ شهر  از سراسر کشور در این برنامه شرکت کردند که نسبت به دوره گذشته ۱۶ شهر بیشتر در این برنامه حضور دارند.

در این دوره استان‌های کرمانشاه با ۱۴ شهر، فارس ۱۳ شهر و استان‌های البرز، مازندران، هرمزگان، خراسان رضوی با ۱۲ شهر بیشترین شهرهای شرکت‌کننده و استان قزوین با صفر شهر، کمترین شرکت‌کننده  در این برنامه را به خود اختصاص دادند.

داوری این برنامه در سه مرحله برگزار خواهد شد و داوری مرحله اولیه از دوشنبه (۸ شهریورماه)  آغاز به کار کرده است و از میان آثار راه به یافته به مرحله نیمه‌نهایی شهرهای خلاق کتاب‌خوانی و پایتخت کتاب ایران معرفی خواهند شد.

امسال به‌دلیل شیوع و گسترش بیماری کووید ۱۹، سه روش برای ارسال مستندات کتاب‌خوانی شهرهای متقاضی عنوان پایتخت کتاب به دبیرخانه مرکزی در نظر گرفته شد.

ارسال مدارک از طریق سایت شبکه ترویج کتابخوانی به آدرس اینترنتی
http://bookpromotion.ir/bookcapital/7thbookcapitalcall

ارسال آثار از طریق لوح فشرده
ارسال آثار به روش پستی.

فایل pdf  گزارش را از لینک زیر دریافت کنید:

گزارش آماری هفتمین دوره برنامه پایتخت کتاب ایران 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها