چهارشنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۸
1000 جلد کتاب از طرف خیّرین به کودکان کتابخوان روستای «باغچله» اهدا شد

بیش از 1000 جلد کتاب در مراسم جشن کتاب باشگاه کتابخوانی روستای «باغچله» دیواندره به کودکان و نوجوانان کتابخوان این روستا اهدا و کتابخانه شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کردستان، خردادماه سال گذشته «ایبنا» در گزارشی از یک باشگاه کتابخوانی روستایی در دیواندره از کودکان عاشق کتاب روستای «باغچله» و محرومیتی به وسعت یک کلاس نوشت و خبر از فعالیت کتابخوانی 40 کودک این روستا داد که البته به اندازه یک کلاس هم فضا برای فعالیت‌هایشان نداشتند.

حالا امروز بعد از گذشت یک سال و چند ماه از آن گزارش، مراسم جشن کتاب در این روستا با حضور خیّرین، تعدادی از مسئولان، اهالی روستا و کودکان و نوجوانان کتابخوان برگزار شد.
 

در مراسم جشن کتاب جام باشگاه کتابخوانی که عصر روز سه‌شنبه 23 شهریور سال جاری در روستای باغچله از توابع شهرستان دیواندره برگزار شد، خیّرانی از تهران بیش از 1000 جلد کتاب به کتابخانه روستا اهدا کردند.

فرزانه اخوت یکی از خیرین اهداکننده کتاب به کتابخانه‌های روستایی در این مراسم اظهار کرد: در مرحله اول بیش از 1000 جلد کتاب به کتابخانه روستای باغچله اهدا شده است. این کتاب‌ها شامل 60 درصد کتاب‌های کودک و نوجوان، 30 درصد کتاب‌های تخصصی زنان و 10 درصد کتاب‌های مرجع می‌شود.

وی ادامه داد: 20 جلد دایره المعارف ویژه کودکان و نوجوان هم با کیفیت بالا نیز در بین کتاب‌های مرجع قرار دارد و همچنین نقشه‌های جهان، ایران، استان و نقشه مردم‌شناسی نیز به این مجموعه اضافه خواهد شد.
 
 
اخوت با بیان اینکه هر چند وقت یک بار کتاب‌های چاپ جدید و اسباب‌بازی‌های فکری به کتابخانه ارسال می‌شود، اضافه کرد: لیست کتاب‌ها را داریم و این باعث خواهد شد هیچ وقت دوباره کتاب تکراری به کتابخانه‌ها ارسال نشود.

این خیّر حوزه کتاب با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در حوزه تجهیز کتابخانه‌های مناطق محروم و روستایی بیان کرد: همچنین تاکنون موفق شده‌ایم بیش از 67 کتابخانه را در سراسر کشور به ویژه روستاهای مناطق محروم تجهیز کنیم.

سرپرست معاونت فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد سلامی کردستان نیز در این مراسم گفت: امروز توجه به روستاها و مناطق محروم از اولویت‌های ماست و به عنوان خدمتگزاران حوزه فرهنگ با کمال افتخار حضور در جمع صمیمی مردمان مناطق کمتر توسعه‌یافته استان را وظایف اساسی خود و همکاران فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌داند.
 
 
عیسی فلاحی با قدردانی از خیّرین حوزه کتاب که از تهران به این روستا سفر کرده بودند، افزود: این خیرین با اهدای 1000 جلد کتاب، زمینه‌ساز خوشحالی کودکان «باغچله» شدند و موجبات ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در این روستا فراهم کرده اند که جای قدردانی و تشکر دارد.

وی اضافه کرد: حوزه فرهنگ از حوزه‌های تاثیرگذار در جامعه به حساب می‌آید، معتقدم توسعه اقتصادی و توسعه در جوانب دیگر اتفاق نخواهد افتاد مگر اول توسعه فرهنگی صورت بگیرد.
 
سرپرست معاونت فرهنگی و رسانه ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با درخواست مساعدت به فعالیت‌های حوزه فرهنگی بیان کرد: از خیّرین می‌خواهیم علاوه بر کمک و مساعدت در ساخت مدارس، مراکز درمانی، آزادی زندانیان به حوزه فرهنگ نیز گوشه چشمی داشته باشند، چرا که زیربنای تمامی این موارد همانا فرهنگ به ویژه بخش کتاب است.

فلاحی با اشاره به علاقمندی مردم استان کردستان در زمینه مطالعه کتاب یادآوری کرد: علی رغم وضعیت معیشتی نامناسب و مشکلات اقتصادی مردم استان کردستان مردمان این دیار هیچ گاه کتاب را از سبد خانوار خود حذف نکرده و در تمام برنامه‌های فروش کتاب که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا شده استان کردستان رتبه ششم را داشته و همپایه استان‌های برخوردار تهران، اصفهان و خراسان رضوی بوده است.
 
 
 
دلنیا خالدی، بانویی هم که این کتابخانه را راه‌اندازی کرده است، می‌گوید: دوست دارم تمامی روستاهای منطقه دیواندره مانند روستای باغچله کتابخانه داشته باشند و کودکان و نوجوانان روستاها با کتاب و کتابخوانی بیشتر آشنا شوند.

این کتابخانه به همت بانوی علاقمند به کتاب و کتابخوانی در اتاقی قدیمی در گوشه حیاط پدری راه‌اندازی شده که بیش از 7 سال است کودکان و نوجوانان روستا برای دریافت کتاب و کتابخوانی به آنجا رفت و آمد دارند.

در پایان این مراسم از ۱۵ نفر از دانش آموزان عضو باشگاه کتابخوانی روستای باغچله و مربی تلاشگر آنان، دلنیا خالدی و خیرین کتاب خانم‌ها محجوب و اخوت تقدیر به عمل آمد.
 
 
انس با کتاب و عشق به دانستن در  روستای «باغچله» دیواندره، قریب به چند سال است مامن بیش از 40 کودک کتابخوان این روستا شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها