وی با اشاره به حضور شعر فارسی در فراتر از مرزهای ایران افزود: هر کس که به ایران سفر میکند، شعر فارسی یکی از سوغاتی است که با خود میبرد. هر کجا از زبان فارسی سخن میگویند زبان فارسی را به شعر میشناسند، وقتی تاریخ میخوانیم دورههای مختلف تاریخی با شاعران شناخته میشود.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با تاکید بر تاثیر شاعران در تاریخ این مرز و بوم گفت: اشعار حکیم سخن فردوسی بزرگ کسی که همه ما افتخار میزبانی او را داریم، همچنان هیجان،حماسه و غرور را منتقل میکند، وقتی شعر «بوی موی جولیان» رودکی را میخوانیم حس اشتیاق به وطن در درونمان ایجاد میشود، اشعار عرفانی مولانا از شرق آسیا تا غرب اروپا میخوانند و تحسین میکنند، تمامی شعرا عطار، خیام، حافظ و سعدی و ... در اعصار مختلف پرچمدار فرهنگ و ادب فارسی هستند و به احترام تمامی این شاعران امروز 27 شهریور ماه به عنوان روز شعر و ادب فارسی به صورت نمادین نامگذاری شده است.
امینی با بیان این که ظرفیت زیادی از نظر دیپلماسی فرهنگی در زبان فارسی وجود دارد گفت: باید از ظرفیت این زبان در دیپلماسی فرهنگی استفاده شود، استفاده از ظرفیت دیپلماسی فرهنگی در بحث بینالملل و روابط فرهنگی از موضوعاتی است که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی شعر را جزو اولین هنرهایی دانست که با دفاع مقدس پیوند خورده است و ادامه داد: اشعاری که شعرا سرودند تبدیل به سرودهایی شد که در دفاع مقدس، اعزام به جبهه، خطوط مقدم خوانده میشد و با انتقال روح حماسه به جامعه نقش تاثیرگذار داشت که برکات آن را نیز دیدیم.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی از معاونت فرهنگی و رسانه ای این اداره کل و شورای سیاستگذاری شعر خراسان برای برگزاری این مراسم تشکر کرد.
گلباران آرامگاه مرحوم سیدمهدی شهیدزاده و شهید سرویها و مرحوم قاسم سرویها، شعرخوانی سیدمحسن مصطفیزاده و راضیه رجایی و تجلیل از حجتالاسلاموالمسلمین علی صفری زرافشان و جواد اسلامی از شعرای دفاع مقدس، محمد علیزاده ایمانیان مدیر مسوول انتشارات والعصر و برادر ۳ شهید، رویا حسینی نویسنده و مسول انجمن ادبی قلمهای قدسی از دیگر برنامههای این مراسم بود.
نظر شما