رییس مرکز تحقیقات میان رشتهای زبان و ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی خبر داد:
برگزاری کارگاه ادبیات تطبیقی با حضور مشهورترین و مهمترین نظریهپرداز ادبیات تطبیقی
رییس مرکز تحقیقات میان رشتهای زبان و ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی از برگزاری وبینار تخصصی با سخنرانی پروفسور دیوید دمراش، در خصوص وجه جدید نقد ادبیات تطبیقی با رویکرد توجه به کشورهای به حاشیه رفته و پرهیز از تمرکز زدایی در این حوزه خبر داد.
رییس مرکز تحقیقات میان رشتهای زبان و ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی افزود: سخنرانی پروفسور دمراش، «تطبیقگری بدون هژمونی: مطالعات ادبی از ملت تا جهان» خواهد بود که این عنوان نشان دهنده وجه جدید ادبیات تطبیقی بر خلاف ادبیات نقد بنیاد است. پروفسور دمراش به دنبال آن است تا از طریق این عنوان، نشان دهد که نباید در مطالعات ادبیات تطبیقی صرفا به ادبیات کشورهای صاحب قدرت و در مرکز توجه کرد، بلکه باید توجه خود را به ادبیات ملتهای دیگر نیز معطوف کنیم و آن هژمونی و سلطه حاکم بر ادبیات در سطح جهانی را به حاشیه برانیم به طوری که مفهوم ادبیات جهان تنها القاگر آثار ادبی معروف در سطح جهانی نباشد، بلکه تمام آثار ادبی در سطح جهان را دربرگیرد.
وی ادامه داد: وبینار یاد شده امروز چهارشنبه، (هفتم مهرماه) ساعت ۱۶ به صورت آنلاین در نشانی https://meeting.atu.ac.ir/ch/researchcenter برگزار میشود.
آلبوغبیش با اشاره به برنامههایی که تا به امروز دانشگاه علامه در این حوزه برگزار کرده است، اظهار کرد: پیش از این نخستین وبینار ادبیات تطبیقی مرکز تحقیقات با سخنرانی ورتر هنکل من، پژوهشگر هلندی درخصوص فرهنگ عیلامی برگزار شد و امیدواریم اواخر مهر ماه میزبان سزار دومینگز، پژوهشگر ادبی اسپانیایی درحوزه ادبیات تطبیقی باشیم.
وی در پایان گفت: آبان ماه نشستی در مرکز تحقیقات میان رشتهای زبان و ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی با محوریت علوم انسانی و آینده ادبیات تطبیقی برگزار میشود. همچنین برای برگزاری وبیناری در پاییز امسال با حضور و سخنرانی دکتر اسپیوک از استادان دانشگاههای آمریکا با محوریت ادبیات پسااستعماری و گریز از مرکز برنامهریزی کردهایم.
نظر شما