خراسانی در ادامه رعایت سه نکته مهمِ آغازهای خلاق، میانههای باشکوه و پایانهای حیرتانگیز، در نوشتن داستان را ضروری دانست و در تعریف ژانر فانتزی تصریح کرد: ژانرهای فانتزی از عناصر جادویی و فوق طبیعی تشکیل شدهاند و بر تخیل استوار هستند، فانتزیهای حماسی، افسانهای، اساطیری، حیوانات و.... از انواع داستانهای فانتزی هستند.
وی با اشاره به اینکه در حالت کلی زبان به دو دسته نوشتار و گفتار تقسیم میشود، عنوان کرد: در زبان نوشتار، جملهها بلند هستند و نحوی مرتب دارند، بیآنکه حشوی در کار باشد، همچنین زبان ساده نیست و شکل کلمات و افعال سالم است. اما در زبان گفتار، جملات کوتاه، نحوی آنها نامرتب و زبان ساده و دارای حشو است، کلمات نیز بهصورت شکسته به کار میروند.
این نویسنده و منتقد ادبی بر لزوم رعایت زبان معیار در داستاننویسی، تأکید کرد و افزود: زبان معیار، ویژگیهایی از زبان نوشتار و ویژگیهایی از زبان گفتار دارد و زبان رسانهها، کتابهای درسی و قابل تائید بزرگترین آکادمیهای نویسندگی در جهان است. جملات کوتاه و نحوی که میتواند نامرتب هم باشد، نبود حشو، سادگی و شکل سالم کلمات و افعال، از ویژگیهای زبان معیار هستند.
سلامیراد بیان کرد: با توجه به اینکه هر کاری با تلاش، تمرین و ممارست به مهارت تبدیل میشود، یقینا در داستاننویسی نیز با رعایت این موارد نتیجه مطلوب حاصل میشود.
وی انتخاب بهترین کلمات و واژگان و جملات در نگارش داستان را ضروری دانست و عنوان کرد: کلمه ابزار کار نویسنده است و ما به عنوان نویسنده دقیقاً باید مثل یک مجسمهساز با وسواس و حساسیت بالا کلمههای خوب و درست را برای روایت داستانمان استفاده کنیم.
نظر شما