بنیاد ملی ادبی بریتانیا (NLT) در پروژهای جدید با همکاری انتشارات پنگوئن سازمانی خیریه برای تامین کتابهای داستانی در کتابخانههای مدارس ابتدایی این کشور تشکیل دادهاند.
گزارش اخیر بنیاد ملی ادبی بریتانیا نشان میدهد کودکان این کشور نسبت به نسلهای گذشته همسن خود کمتر کتاب مطالعه میکنند. بنیاد ادبی بریتانیا موسسهای خیریه و غیردولتی است که در سال 1992 توسط سیمون هورنبی تاجر انگلیسی برای کمک به خانوادههای این کشور در بالابردن سطح سواد کودکان تاسیس شد.
این بنیاد در سالهای گذشته با کمکهای خیریه جمعآوری شده با کمک شرکتهای تجاری سعی در ارتقای سطح سواد و مطالعه خانوادهها و کودکان دبستانی کرده است. این بنیاد در گزارش خود میگوید آمارهای سال 2019 نشان میدهند که تنها 26 درصد کودکان و نوجوانان زیر 18 سال بهطور روزانه کتاب مطالعه کردند.
بر اساس این گزارش در فاز اول پروژه مذکور هزار مدرسه ابتدایی تا سال 2025 با نیممیلیون کتاب داستانی و هر کتابی که به خلاقیت کودکان ارتباط داشته باشد، تامین خواهد شد و در مراحل بعد این سازمان در نظر دارد برای تامین کتابهای الکترونیک مدارس نیز اقدام کند. شورای هنر بریتانیا (ACE) نیز برای اجرای این پروژه اعلام آمادگی کرده است.
طبق آمارهای منتشرشده توسط دولت انگلیس بیش از 40درصد مدارس ابتدایی در این کشور بودجه کافی برای تامین کتاب ندارند و بیشتر کتابهای این مدارس توسط والدین و سازمانهای خیریه تامین میشود. گزارش دولتی در رابطه با بودجه مدارس حاکی از این است که اصلاً منابع دولتی برای تامین کتاب در مدارس ابتدایی در نظر گرفته نشده است.
اتحادیه کتابخانههای مدارس بریتانیا نیز در گزارشی اعلام کرده است که در مدارس ابتدایی معلمان برای تامین کتابهای غیردرسی باید از هزینههای شخصی برای تامین این کتابها استفاده کنند. گفته میشود حتی شوراهای محلی مدارس نیز برای تامین کتاب مسئولیتی قبول نمیکنند.
«جاناتان داگلاس» مدیر اجرایی بنیاد ادبی بریتانیا میگوید: در مدارس ابتدایی هیچ تدارک لازم و کافی برای تامین دنیای داستانی کودکان انجام نشده است؛ و امیدواریم این پروژه بتواند این کمبود دولتی را جبران کند. انتشارات پنگوئن یکی از معتبرترین منابع و مراجع تولید کتاب داستانی در جهان است. «سینا پارکر» مسئول بخش اجتماعی انتشارات پنگوئن نیز گفت: داستان و کتاب داستانی بخش ضروری کودکان و دنیای آنهاست و در مدارس ابتدایی باید نسبت به تامین کتابهای این ژانر اطمینان حاصل شود.
وی افزود: مطالعات ثابت کرده است، کودکانی که کتاب داستانی مطالعه میکنند، نسبت به دیگر همسالان خود در آینده خلاقیت و موفقیت بیشتری نشان میدهند و حتی از سلامت روانی و جسمی بیشتری برخوردار خواهند شد.
نظر شما