وی افزود: این یک دور باطل است چراکه بدون توجه به مبانی فرهنگی و توسعه آگاهی که کتابخوانی یکی از بسترها و ملزومات آن است، جامعه در مسیر رشد و رفاه قرار نمیگیرد و کسور مدام مشغول فرصتسوزی است.
نویسنده کتاب «شکوه خاموش»، افزود: مردم نیز با همین نگاه، سبد خانوار را از کتاب خالی کردهاند و حال و روز کتابخوانی خوب نیست.
دهقان فقدان زیرساخت های استاندارد و لازم برای ترویج کتابخوانی را مهمترین معضل در این مسیر دانست و گفت: دستگاههای فرهنگی به جای پرداختن به توسعه سختافزارهایی مثل سالن مطالعه، کتابخانه عمومی و حمایت از ایجاد کتابفروشیهای معتبر و بزرگ بیشتر به فعالیتهای روبنایی کماثر همچون جلسات رونمایی و نقد کتاب میپردازند و از بودجههای کافی و موثر برای توسعه فضاهای مورد نیاز خبری نیست.
برگزیده چهارمین جشنواره مروجان کتابخوانی ایران، خاطرنشان کرد: در حالی که حدود ۲۰ شهر استان حتی یک کتابخانه عمومی ندارد، بودجههای فرهنگی قطرهچکانی است، در سیاستگذاریها کتاب در اولویت نیست، فعالیتهای مروجان کتابخوانی و دغدغهمندانِ کتاب نیز تحتالشعاع قرار گرفته و کم اثر میشود.
وی در پایان نقش معلمان را آثار این عرصه مهم دانست و گفت: با وجود تمام این چالشها، اگر معلمان نقش خود را در مسیر ترویج کتابخوانی بهتر از شرایط موجود لطف کنند، بخش مهمی از کمبودهای این حوزه رفع میشود.
نظر شما