چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۵
آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در آذربایجان‌غربی برگزار شد

آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در آذربایجان‌غربی با معرفی و تقدیر از فعالان حوزه کتابخانه‌های عمومی در بستر فضای مجازی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در آذربایجان‌غربی، آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان آذربایجان‌غربی، عصر چهارشنبه 26  آبان‌ماه به صورت مجازی و با حضور علی مصطفوی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار؛ اصغر گودرزی، مدیرکل توسعه کتابخانه‌ها و مشارکت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ حجت الاسلام منصور امامی، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان؛ خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان و سایر مقامات استانی و جمعی از کارکنان کتابخانه‌های عمومی استان برگزار شد.

علی مصطفوی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان ‌غربی ضمن گرامیداشت یاد شهدا و قدردانی از اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی جهت تلاش در راستای ترویج فرهنگ گفت: کتاب، یار مهربان و دیرینه همه ماست؛ در احادیث نیز چنین آمده است  داناترین مردم، کسانی هستند که دانش دیگران را به دانش خود بیفزایند و این نشان دهنده اهمیت کتاب و کتابخوانی است.

مصطفوی افزود: امروز تمامی جوامع جهت دستیابی به رفاه و آسایش  به دنبال توسعه هستند؛ توسعه واقعی زمانی محقق می‌شود که توسعه فرهنگی داشته باشیم، در واقع  توسعه فرهنگی زیربنای توسعه در حوزه‌های دیگر است و مهمترین عنصر توسعه فرهنگی، کتاب و کتابخوانی است.

وی ضمن تبریک بیست و نهمین دوره هفته کتاب به تلاشگران این عرصه گفت: در نظام جمهوری اسلامی ایران برای مناسبت‌های مختلف، عناوینی پیش‌بینی شده است؛ هفته کتاب و کتابخوانی فرصتی برای تجلیل از خدمات فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی است که با وجود محدودیت‌های به وجود آمده ناشی از ویروس کرونا، در ارائه خدمات فرهنگی کوشا هستند و شعار امسال هفته کتاب «جای خالی را با کتاب خوب پر کنیم» نیز نشان دهنده این است که می‌توان جای خالی فعالیتهایی را  که به دلیل ویروس کرونا انجام‌پذیر نمی‌باشد، با مطالعه و کتاب پر کرد.
 

خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ضمن خیر مقدم به حاضرین و تبریک فرارسیدن بیست و نهمین دوره هفته کتاب گفت: از تمامی کتابداران و کارکنان کتابخانه‌های عمومي که در ایام شیوع بیماری کرونا، خالصانه در راستای پویایی و موفقیت کتابخانه‌های عمومي میکوشند، تشکر و قدردانی می‌کنم.

وی با اشاره به اینکه بیست و نهمین دوره هفته کتاب به شعار «جای خالی را با کتاب خوب پر کنیم» مزین است اظهار کرد: یاد و خاطره مفسر قرآن، علامه محمدحسین طباطبایی را گرامی داشته و برای فعالان عرصه دانایی آرزوی توفیق روزافزون دارم؛ هفته کتاب فرصتی برای توجه افکار عمومی و متولیان امر به جایگاه واقعی کتاب است و چرا که کتاب آیینه اندیشه و ره آورد سفیران روشنی و آگاهی است و  به نیکی در قرآن از آن یاد شده است.

معصومی ادامه داد: به تعبیر مقام معظم رهبری «فرآیند کمال بشری به وسیله کتاب تحقق می‌یابد» و ترویج فرهنگ کتابخوانی از والاترین خدمات فرهنگی است؛ ارتقاء فرهنگ کتابخوانی، قدردانی از کتابداران و متوجه کردن نگاه جامعه به فعالان، مجموعه‌ها و نهادهای متولی کتابخوانی وظیفه بسیار خطیری است که همگی باید در ادای آن کوشا باشیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی تصریح کرد: کتابخانه‌های عمومی به عنوان پایگاه موثق فرهنگی و اجتماعی، مراکز آموزش مادام العمر، کانون مشاوره اطلاعاتی و محلی برای تحقیق و پژوهش می‌توانند پیشران ارتباطات اجتماعی بوده و در تربیت نسلی آگاه، مسئولیت پذیر و خلاق سهیم باشند.

وی ادامه داد: در ایام شیوع بیماری کرونا، رویکرد کتابخانه‌های عمومی بر ارائه خدمات و ترویج کتابخوانی از طریق فضای مجازی، خدمات تحویل مدرک درب منزل و تبلیغ و  توسعه خدمات مرجع مجازی معطوف بوده است و در این راستا همکاران تلاشگر کتابخانه‌های عمومی از هیچ کوششی دریغ نکرده‌اند.

معصومی با ارائه گزارش مختصری از عملکرد اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان گفت: در استان آذربایجان‌غربی 95 باب کتابخانه عمومی شامل 72 باب کتابخانه نهادی، 23 باب مشارکتی و مستقل و دو سالن مطالعه عمومی با در اختیار داشتن بیش از یک ميليون و پانصد هزار نسخه کتاب، فعال است و در   5 سال اخیر 5 کتابخانه عمومی نهادی به مجموعه کتابخانه‌های استان اضافه شده است که کتابخانه سید کامل امامی در شهرستان بوکان یکی از آنهاست؛ این کتابخانه در اسفند ماه سال 99 در فضایی با زیربنای 328 متر مربع افتتاح شد و همچنین، یک باب کتابخانه عمومی در شهر فاقد کتابخانه حاجیلار از توابع شهرستان چایپاره در پایان هفته کتاب به بهره‌بهرداری خواهد رسید.

وی گفت: در سال 99 انجام تعمیرات عمرانی در 11 باب کتابخانه عمومی و تجهیز 25 باب کتابخانه عمومی در مجموع با اعتباری بیش از ۲۰ میلیارد ریال انجام شده است. روند باز طراحی کتابخانه مرکزی ارومیه نیز با اعتباری  بالغ بر 3 میلیارد ریال آغاز شده است و به امید خدا با جذب اعتبار ادامه خواهد داشت.

معصومی گفت: در راستای توسعه همکاری‌ها تفاهم نامه‌هایی با سازمان‌ها منعقد شده است؛ تفاهم‌نامه همکاری با  دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری، اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی، اداره کل حفظ  آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، موسسه تولیت شمس تبریزی و ... از جمله آنهاست و فعالیت 11 انجمن خیرین کتابخانه‌ساز در سطح استان و اجرای دو دوره پویش «وقف کتاب، خیرماندگار » که ماحصل آن وقف بیش از ۳۵ هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های استان بود از دیگر اقدامات اداره کل کتابخانه‌های استان بود.

وی ادامه داد: راه‌اندازی  72 صفحه اینستاگرامی کتابخانه‌های عمومی، خدمات میز مرجع مجازی، شبکه مجازی کتابخوان از جمله اقدامات انجام شده در ایام شیوع بیماری کرونا می‌باشد و هم چنین جهت تداوم امانت منابع کتابخانه‌ای طرح کتاب پیک در سطح استان اجرا می‌شود که توسعه خدمات برای گروه‌های خاص و ایجاد زیر ساخت برای عضویت از راه دور نیز انجام شده است.

این مسئول بیان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۴۰۰ برنامه فرهنگی در سطح کتابخانه‌های عمومی اجرا شده است که آیین تجلیل از شاعران  انقلابی با عنوان «راویان بالندگی»،  تجلیل از نویسندگان بومی  با عنوان «از تبار قلم»، پویش افطار با کتاب، اجرای دو دوره «کتابخانه تابستانه»، آیین چهل برگ حماسه به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس و راه اندازی محافل ادبی را می‌توان نام برد.

وی ضمن اشاره به فرآیند انتخاب شایستگان تقدیر استانی، برای همکاران برگزیده آرزوی موفقیت کرده و از زحمات آنان قدردانی نمود.
 
معصومی ادامه داد: در این جهان فراموشکار، تنها یادگاری که ماندگار و لذت بخش است، تلاش کردن برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی است و چه والا افتخاریست در کسوت کتابخوانی و کتابداری بی‌وقفه کوشیدن و خستگی‌ناپذیر در مسیر تعالی میهن اسلامی پیش رفتن.  امید است با  تلاش فعالان عرصه کتابخوانی بیش از پیش شاهد اعتلای فرهنگی میهن اسلامی باشیم.
 

حجت الاسلام والمسلمین منصور امامی، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان آذربایجان‌غربی نیز در همایش بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی، با بیان این که کتاب امتداد انسان است، افزود: بزرگترین معجزه اسلام به عنوان دین و آئین سعادت بخش بشری،  کتاب است و انسان کامل همان قرآن کریم است و این کتاب الهی در قالب یک بشر کامل نوشته است.

وی بیان کرد: بشر برای سعادت خود نیاز به تربیت دارد و تربیت زمانی ماندگار خواهد بود که به صورت نوشته و کتاب درآید و بنای تمدن بشری با کتاب است و در معارف دینی حسن فعلی و فاعلی را شرط کار می‌دانند و اسلام دنیا و آخرت را در کنار هم می‌بیند و لذا هم کننده کار و هم فعل صادر شده باید زیبا و نیکو باشد.

مدیر کل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌غربی، افزود: آن چه که امر ز در رسانه‌های دیداری و فضای مجازی که به بخش عمده‌ای از زندگی انسان تبدیل شده است، وجود دارد انسان را به سمت عقلانیت و منطق سوق نمی‌دهد برخلاف کتاب که  ساختار وجودی آن دارای منطق است و انسان را تربیت می‌کند و در ورق‌های آن احساس، ادراک و عقلانیت حاکم است.

وی ادامه داد: خداوند انسان را به گونه‌ای خلق کرده است که هر عملی از او صادر می‌شود گویا به صورت مکتوب همراه اوست و هر لحظه‌ای که از وجود انسان فعلی صادر می‌شود در آن نوشته می‌شود و خداوند روز قیامت از انسان خواهد خواست که کتابی که از اعمال خودت نوشته شده است، را بخوان، و بشر تنها شخصیتی است که پرودگار عالم از بین مخلوقات این ظرفیت را در وجود او قرار داده است.

حجت الاسلام امامی بیان کرد: از عچائب روزگار این است که آورنده ژرف‌ترین و عمیق‌ترین کتاب عالم ، خودش امّی است و در زندگی بشر هیچ کتابی به اندازه قرآن تمدن‌ساز و مؤثر در فرهنگ سازی نبوده است و مردمانی که از تمدن بویی نبرده بودند بعد از دو قرن به برکت آئین اسلام متمدن ترین افراد بشر تبدیل شدند.

وی گفت: در قرآن کریم هر آن که چه برای سعادت انسان نیاز است،  بیان شده و تا زمانی که انسان عقل خود را بدان گره نزد سعادتی نخواهد داشت و لذا خداوند متعال بیان می‌کند که هیچ و تردیدی در قرآن وجود ندارد و لازم است همه ما به سمت کتاب، فرهنگ و تمدنی که شکی در آن نیست برویم.
 

در پایان این مراسم از برگزیدگان فعال در حوزه کتابخانه‌های عمومی تقدیر شد:
کتابخانه برتر:
مریم جلیلی، کتابخانه شهید محمد قمری، شهرستان سلماس
سیروان باباآغایی، ژیان درویشی، کتابخانه ابن سینا، شهرستان سردشت
مسئول و کتابدار برتر:
شیرین ارجمندپور، کتابخانه مجتمع فرهنگی و هنری، شهرستان پیرانشهر
محسن ملک‌زاده، کتابخانه گنج دانش، شهرستان قوشچی
مریم عبادی، کتابخانه ن والقلم، شهرستان شاهین‌دژ
حسن سالاری، کتابخانه شیخ شلتوت، شهرستان مهاباد
بخش ویژه/ اجرای طرح کتاب پیک:
پروین عبداله زاده، کلثوم کریمی، رسول نصیریان، بهروز سلیم زاده، کتابخانه مستوره کردستانی، شهرستان بوکان
بخش ویژه/ اقدامات شاخص:
کاظم سبزی، کتابخانه بقیه الله اعظم، شهرستان میاندوآب
کتابخوانان برتر:
سلما قاضی‌زاده، کتابخانه امام رضا (ع)، شهرستان چایپاره
معین باباپور، کتابخانه امیر کبیر، شهرستان شوط
پانیا رادمهر، کتابخانه ولیعصر (عج) شهرستان ماکو
عطا مقدم، کتابخانه 15 خرداد، شهرستان خوی
فرخ رعیت بین، کتابخانه مرکزی، شهرستان ارومیه
پیشکسوت برتر:
مهرعلی کریمی، شهرستان ارومیه
یادآوری می‌شود، اجرای گروه مدیحه سرایی، اجرای مسابقه پیامکی و پخش کلیپ‌هایی در حوزه کتاب و کتابخوانی، عملکرد اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان و ... بخشی از برنامه‌های این آئین بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها