فاطمه گلحقیقت یکی از فعالین فرهنگی و مروج کتابخوانی روستا که نه در حرف بلکه در عمل ثابت کرده است که عشق به کار و تلاش میتواند روزهای زیبایی برای انسانها خلق کند، درباره افتتاح پارک کتاب در «فیشور» گفت: از سال 95 که باشگاههای کتابخوانی و فعالیتهای خلاقانه شکل گرفت و برنامههای ترویج کتابخوانی جدیتر دنبال شد، در کنار کتابخانه و خانه فرهنگ به یک مکان تفریحی و فرهنگی اختصاصی نیاز بود تا مسیر نزدیک باشد و بشود در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی از آن استفاده کرد.
وی افزود: ایده اولیه ما در جلسات باشگاههای کتابخوانی شکل گرفت و به درخواست خانه فرهنگ فیشور و اعضای باشگاههای کتابخوانی از شورای اسلامی و دهیاری فیشور درخواست شد تا زمینی را برای ساخت پارک کتاب در نظر و برای این امر اختصاص دهد.
این مروج کتابخوانی ادامه داد: شورای اسلامی و دهیاری موافقت کرده و زمینی به متراژ 390 مترمربع را به خانه فرهنگ واگذار کردند و با کمک خیرین و حمایتهای آنها بهویژه خیر فرهنگدوست منوچهر محمدیآزاد این مکان آماده شد و به مرحله بهرهبرداری رسید و با حضور مردم و مسئولین افتتاح شد تا مکان و ماوایی باشد برای همه کتابخوانان و کتابدوستان و علاقهمندان.
گلحقیقت با قدردانی از همه همراهان در طی سالها و مردم کتابدوست فیشور که سابقه طولانی و تاریخی در کتابخوانی دارند، گفت: از سال ۹۵ که ما به شکل جدیتر با شرکت در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ایران و مروجان کتابخوانی و باشگاههای کتابخوانی که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، وارد این راه شدیم، مردم دست به دست هم دادند و ما را یاری کردند و عنوان روستای دوستدار کتاب در کشور داریم و یاری و همکاری مردم فیشور به روستاهای دیگر هم رسید و کتاب برای مناطق محروم ارسال شد.
به گفته این مروج کتاب و کتابخوانی، امسال در بخش پویشگران نشاط نوروزی با کتاب نیز در بخش کودکان هلیا جاوید برگزیده نشاط نوروزی با کتاب برگزیده کشوری و همچنین ماجد محمدی و هلیا جاوید نیز از برگزیدگان بودند.
رونمایی از کتاب گنج و رنج در فیشور
بر اساس همین گزارش، به همت خانه فرهنگ، شورا و دهیاری و با پیگیری فاطمه گلحقیقت از کتاب «گنج و رنج» نوشته «حسينعلی حسينینسب» با حضور امام جمعه فیشور، مهدی امیدبخش معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، علیپور، فرماندار شهرستان، هاشمی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان، عبدی رییس شورای اسلامی فیشور و جمعی از خیرین و معتمدین رونمایی شد.
این کتاب حاصل سالها تلاش و زحمت اولین معلم روستا است که شبانهروز در راه آموزش و تعلیم و تربیت دانشآموزانی زحمت کشیده است که هر کدام امروز خود یا معلم هستند و یا دکتر و مهندس و شاغل در حرفهای که دوست دارند.
کتاب «گنج و رنج» که هزینه چاپ آن را علی میرزایی از خیرین فیشور تقبل کرده، توسط جواد قائدی گردآوری و نوشته شده است.
منوچهر محمدیآزاد كه بانی اصلی پارك كتاب فيشور بود، در این مراسم ضمن تشكر از ساير خيّرين گفت: امروز احساس خوشبختی زیادی دارم چراکه در محضر دوستان و مردم شریف و مهربان و عزیزی هستم که برای کسب معرفت و دانش فرزندانشان و خودشان به این مکان مقدس آمدند.
وی افزود: یکی از اصلیترین راههای رسیدن به سعادت و فرزانگی مطالعه کتابهای باارزش و تاثیرگذار است. کتابهایی که با خواندن آنها زندگی گذشتگان، دانش بشری و راه درست زندگی کردن را میآموزیم. بزرگی میگفت کتاب بعد از فکر کردن، بهترین دوست زندگانی آدمهاست. من امروز بسیار خوشحال و مسرورم که این لحظه و این اتفاق فرخنده برای روستای ما فراهم شده که بتوانم کتابهایی را جلوی چشمان فرزندانمان بگذاریم و آنها را تشویق کنیم که با خواندن کتابهای مفید از زندان تاریک ندانستگی، از سیاهی فکر بسته بیرون بیایند و افق روشن زیادی را برای رشد و بالندگی را جلوی چشمان خودشان ببینند. خوشبخت آدمی حتی لباس کهنه خودش را هزار بار رفو میکند و با پول آن کتابهای انسانساز برای خودش میخرد.
محمدیآزاد ادامه داد: حالا که این سعادت نصیب ما شده است که برای فرزندانمان محیطی همراه با کتابهای ارزنده فراهم کنیم، بیایم با شوق و مهربانی و با تشویق كردن يكديگر در جهت خواندن کتاب و بهره گرفتن از این محیط تشويق كنيم. امیدوارم صدای ذهن بالنده ما با خواندن کتاب، چند سال آینده به گوش شهرها و روستاهای همجوارمان برسد و از قول آنها بشنویم که در خلوتشان به یکدیگر میگويند زندگی کردن درکنار این مردم اهل کتاب و فکر و مطالعه چقدر خوب است. همه حسرت ببرند که لحظهای با شما و مردمان این روستای محترم باشند.
نظر شما