وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
مبنای کار ما تقویت جریانهای اصیل انقلابی در حوزههای مهم فرهنگی و هنری است
محمدمهدی اسماعیلی در اختتامیه دومین دوره جایزه شهید اندرزگو گفت: هنوز هم قطرهای از دریای بیکران مجاهدتها، رشادتها، فضایل و بخشی از کتاب پرافتخار انقلاب اسلامی، روایت نشده است. مبنای کار ما در دوره جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تقویت جریانهای اصیل انقلابی در حوزههای مهم فرهنگی و هنری است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آئین اظهار کرد: خوشحالم که خداوند توفیق داد تا دومین جشنواره شهید مبارز، سیدعلی اندرزگو را برگزار کنیم. پنج سال پیش در جلسهای سهنفره بودیم که موضوع مطرح و بررسی شد؛ در زمانی که موضوع (تطهیر پهلوی) اوج گرفته بود. روایتهای نادرستی از شبکههای مختلف شنیده میشد و این حس را به ما میداد که نسل جوان و فضای عمومی جامعه، بهشدت درگیر این روایتهای نادرست و غلط است.
وی افزود: در ادامه راه عزیزان دیگری به جمع ما اضافه شدند و زمستان سال 1395 در حوزه هنری جلسهای در راستای برپایی این جایزه برگزار شد و امروز دومین جشنواره هم در حال برگزاری است.
اسماعیلی در ادامه سخنانش گفت: انقلاب اسلامی بیشتر از آنکه فکر کنیم، مظلوم است و هنوز هم قطرهای از دریای بیکران مجاهدتها، رشادتها، فضایل و بخشی از کتاب پرافتخار انقلاب اسلامی، روایت نشده است. امروز خوشحالیم که این کار جا افتاده و به یک جشنواره مهم تبدیل شده است. انشاءالله به واسطه اسم این شهید والامقام این فرصت در اختیار ما قرار گرفته تا بتوانیم شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این جشنواره باشیم و سهم عمدهای را در ادبیات داستانی انقلاب اسلامی بهجای بگذاریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تأکید کرد: مبنای کار ما در دوره جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تقویت جریانهای اصیل انقلابی در حوزههای مهم فرهنگی و هنری است. امروز که به یاری خدا با رأی و انتخاب مردم این بار مسئولیت بر دوش رئیسجمهور انقلابی و مکتبی ما قرار گرفته، توقع درست هم این است که شاهد تحولات جدی و قابلتوجهی در حوزههای مختلف فرهنگی و هنری باشیم.
وی افزود: تلاش اصلی ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که تولید کمی و کیفی و موثر در حوزههای مختلف داشته باشیم. بنای دولت مردمی این است که با رعایت اصل آزادی بیان، آزادی قلم و پاسداشت این اصول، فضایی را برای تولیدات باکیفیت فراهم کنیم. درعینحال معتقد به آزاداندیشی و ایجاد فضایی برای اطمینان هستیم؛ این ماموریت ذاتی ماست. جهتگیری ما حمایت از تولیدات در تراز انقلاب اسلامی است.
اسماعیلی تصریح کرد: برای تحقق این مسأله با یک برنامهریزی منسجم و با کمک اصحاب رسانه و فرهنگ، قصد داریم تا در این دوره به کارنامه پرباری برسیم. ما دست نیاز به سمت هنرمندان، نویسندگان، اهالی فرهنگ و هنر، کسانی که دل و وجودشان دغدغه انقلاب اسلامی را دارد، دراز میکنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با تأکید بر توسعه آموزشهای فرهنگی و هنری، گفت: ما معتقدیم در کنار حمایت از جریانهای فعال موجود، یکی از مهمترین کارهایمان، توسعه حوزه آموزشهای فرهنگی و هنری برای تقویت آینده جریان فرهنگی هنری منتسب به انقلاب اسلامی است. عنوانی دوازده جلدی که داریم، مثال خوبی برای کارهایی است که باید انجام دهیم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره جدید از این سبک کارهای فرهنگی حمایت خواهد کرد.
اسماعیلی در این آئین از خرید 1500 جلد از آثار برگزیده این جایزه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.
برگزاری این جایزه ادبی از ضرورتهای جامعه امروز است
حجتالاسلام والمسلمین رحیمیان؛ عضو سیاست گذاری جایزه شهید اندرزگو نیز در این مراسم، بیان کرد: برگزاری این جایزه ادبی از ضرورتهای جامعه امروز است، چراکه میدانیم در طول تاریخ حق و باطل، همواره با تهاجم دشمنان حق مواجه بودیم.
وی با اشاره به اهمیت نگارش کتاب، ادامه داد: در طول ده سال بعد از پیروزی انقلاب حدود 200 هزار کتاب علیه امام خمینی ( ره) نوشته شد که یکی از آنها کتابی بود که از قول شهید پسندیده در هزار صفحه نوشته شده بود؛ همان زمان خواستیم تکذیبیهای در زمینه کتاب نوشته شود که امام خمینی با انگشت کوچکشان گفتند، نیازی نیست. در زمان امام خمینی (ره) اینترنت و ماهوارهای در کار نبود؛ امروز دشمن با تمام وسایل ارتباط جمعی در این زمینه کار میکند.
این عضو شورای سیاستگذاری جایزه ادبی شهید اندرزگو، گفت: در زمانی که مردم با تنگناهای اقتصادی مواجه هستند، دشمن از ارزانی در دوران حکومت پهلوی سخن به میان میآورد، درحالیکه از میزان درآمد مردم در آن دوران حرفی نمیزند؛ این مسئله باید برای نسل امروز تشریح شود. از نمونههای سیاست حکومت پهلوی، ماجرای کاپیتولاسیون است که امام (ره) با آن به مقابله و مخالفت پرداخت.
ارسال 300 کتاب به دبیرخانه جایزه
در بخش دیگری از این برنامه، محسن پرویز؛ دبیر علمی دومین دوره جایزه ادبی شهید سیدعلی اندرزگو با اشاره به حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شورای سیاستگذاری این جایزه، اظهار کرد: جایزه ادبی شهید اندرزگو تأسیس شد تا توجهها را به این سمت ببرد که جریانی با هزینه کردن تلاش میکند چهره حکومت پهلوی را تطهیر کند. ضروری است از حد و حدود کتاب فراتر برویم. در فضای مجازی تلاش میشود حقایق را برای نسل نوجوان ما وارونه جلوه دهد. در این دوره 300 عنوان کتاب به دبیرخانه رسید که ناشران و مولفان متعهد ما همچنان باید در این راستا تلاش کنند.
وی ادامه داد: در دوران پهلوی ریلگذاری به سمتی بود که هرگز استقلال پیدا نکنیم و به خودکفایی نرسیم. شرایط بهگونهای بود که با واردات نیاز برخی طبقات جامعه تأمین میشد و بقیه مردم میماندند. توزیع امکانات در نقاط محروم را نمیتوان با زمان پهلوی مقایسه کرد.
بخشی از بیانیه هیأت داوران
«امام روحالله با کلام، جان دلها را روشن کردند. در این دنیای غبارآلود کلمه است که جان میگیرد؛ این روزگار، روزگار مرزبانان مرکزنشین است. باید از قلبهای مسلمانان حفاظت کنید. نه با شمشیر که با قصه باید به جنگ دشمن رفت و اسیران را از قشون دشمن پس گرفت. اما مگر ادبیات جز بیان حقیقت است. اینکه باید امروز قصه پهلوی زبون را بگوییم، یعنی هنوز بخشی از خاک در دست دشمن است که باید آن را پس گرفت.
برگزیدگان دومین دوره جایزه شهید اندرزگو
بخش تاریخ و تاریخ شفاهی
- کتاب «رضانام تا رضاخان» اثر هدایتالله بهبودی بهعنوان اثر برگزیده معرفی شد.
- کتاب «روز آزادی زن» نوشته سمیه ذوقی از انتشارات راه یار و کتاب «گوهر صبر» نوشته طیبه پازوکی تقدیر شدند.
بخش کودک و نوجوان
- کتاب «رد انگشتهای اصلی» اثر حسین قربانزاده خیاوی از انتشارات سوره مهر و «تونل سوم» اثر فاطمه الیاسی از نشر شهید کاظمی بهصورت مشترک برگزیده شدند.
- از کتابهای «جایی آن طرف پرچین» اثر نیلوفر مالک نشر سوره مهر، «سلفی با خرابکار» اثر طاهره مشایخ از نشر صاد و «گزارشهای امیر پسر عاشق» اثر فاطمه نفری از نشر قدیانی تقدیر شد.
بخش رمان بزرگسال
- کتاب «ماتیخان» اثر عبدالرحمن اونق از انتشارات سوره مهر و «تشریف» اثر علیاصغر عزتیپاک از نشر شهرستان ادب بهصورت مشترک برگزیده شدند.
- از کتابهای «بینام پدر» اثر میثم موسویان از نشر کتاب جمکران، «جامانده از پسر» اثر فاطمه نفری از انتشارات سوره مهر و «چهل و یکم» اثر حمید بالایی از نشر صاد تقدیر شد.
همچنین در این مراسم از منصور انوری، نویسنده کتاب «جاده جنگ» تقدیر شد.
مبلغ جایزه نفرات برگزیده دومین دوره جایزه شهید اندرزگو، 22 میلیون تومان و مبلغ جایزه نفرات تقدیرشده، 5 میلیون تومان بود.
نظر شما