کتاب «چالشهای تاریخورزی در ایران امروز» نوشته علیرضا ملائیتوانی پژوهشی برای چارهاندیشی درباره دانش و رشته تاریخ، از آزادیهای مدنی و تاریخ نگاری ایرانی تا آسیبشناسی روشهای آموزش تاریخ و مسئله اشتغال دانش آموختگان تاریخ است که به تازگی منتشر شد.
در پشت جلد کتاب آمده است: «این اثر در واقع مقدمهای بر چالششناسی رشته تاریخ است؛ چالشهایی که میتواند از هدفگذاریهای آموزشی و مدیریت رشته تاریخ در دانشگاههای ایران آغاز شود و تا مرزهای دفاع از حقیقت در پژوهشهای تاریخی گسترش یابد. البته شناسایی و فهم همه چالشها نه ممکن است و نه در این مجال میگنجد، اما نگارنده کوشیده است دریچهای به سوی برخی از مسئلههای این رشته و دانشآموختگانش بگشاید.»
علیرضا ملائیتوانی در سال ۱۳۴۹ در قزوین به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در قزوین و دوره دبیرستان را در تنکابن به اتمام رساند. با ورود به دانشگاه تهران در سال ۱۳۶۷ در رشته تاریخ به تحصیل پرداخت و به ترتیب در سالهای ۱۳۷۵ و ۱۳۷۹ در مقطع کارشناسیارشد رشته تاریخ از دانشگاه فردوسی مشهد و مقطع دکتری رشته تاریخ ایران اسلامی از دانشگاه شهید بهشتی فارغالتحصیل شد. او سابقه تدریس در دانشگاههای ارومیه، پیام نور، مؤسسه آموزش عالی باقرالعلوم و پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی را دارد و همچنین عضو سابق هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه ارومیه، استاد مدعو دانشگاه تهران و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است.
ملائیتوانی تا کنون کتابهایی چون «ایران و دولت ملی در جنگ جهانی اول»، «مشروطه و جمهوری: ریشههای نابسامانی نظم دمکراتیک در ایران (۱۲۸۴ – ۱۳۰۵)»، «مجلس شورای ملی و تحکیم دیکتاتوری رضا شاه، تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی»، «درآمدی بر روش پژوهش در تاریخ»، «زندگینامه سیاسی آیت الله طالقانی، تهران»، «از کاوه تا کسروی: نقد رفتارها و باورهای دینی ایرانیها»، «گفتمان تاریخنگاری رسمی دوره پهلوی پیرامون رضاشاه»، «تاریخ شفاهی بمباران شیمیائی سردشت» و... را به چاپ رسانده است.
نظر شما