عطاران با اشاره به مدتی فعالیت و حضور در جلسات فعالان میراث فرهنگی و آشنایی با این بافت ادامه داد: بهصورت پراکنده عکسهایی از این ثروت تاریخی ثبت کرده بودم اما به پیشنهاد حسن دهقان از شیرازپژوهان شهر، که بهطور اتفاقی تعدادی از این عکس را در زمان همکاری در بولتن جشنواره تئاتر مشاهده کرده بود، تصمیم گرفتیم که برای ایجاد حساسیت نسبت به تخریب بافت، این دغدغه مشترک یعنی مستندنگاری خانهها را آغاز کنیم.
این هنرمند عکاس با بیان اینکه در این پژوهش 74 خانه ثبت ملی شده از محلههای سنگ سیاه، سرباغ و حتی بخشهایی از محلات درب مسجد و سر دِزک در نقشهای مدون و عکسهای بیش از 40 خانهی در دسترس ثبت شده گفت: در کتاب سعی شده فضاهایی از خانهها که دارای تزئینات و ارزش تاریخی هستند، ثبت و توضیحاتی مختصر از آدرس دقیق، شاخصهها و شرایط نگهداری نیز درج شود.
عطاران با بیان اینکه مقدمه و متن کتاب توسط حسن دهقان نگاشته شده است، تأکید کرد: «شکوه خاموش» قصد دارد در صورت فراهم شدن شرایط در جلدهای بعد به محلات تاریخی دیگر شیراز بپردازد.
وی با اشاره به گرانی هزینه انتشار این کتاب گفت: با توجه به عکسمحور بودنِ کتاب، «شکوه خاموش» در 203 صفحه رنگی منتشر شده است و گرانی قیمت کتاب موجب شد، آن را بهصورت الکترونیک و رایگان در بستر کتابخانههای الکترونیکی نشر دهیم تا دستکم به دست مخاطبان علاقهمند و پژوهشگران برسد.
کتاب «شکوه خاموش» که توسط انتشارات مؤلفان فرهیخته منتشر شده، پنجشنبه 25 آذر 1400 ساعت 16 در سرای سخن سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مرکز فارس با سخنرانی دکتر مهدی پارسایی نویسنده و شیرازپژوه رونمایی میشود.
نظر شما