سه‌شنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۹
اتحادیه چاپخانه‌داران با مرکز علمی کاربردی شماره 30 برای آموزش رایزنی کرد

مشاور آموزشی اتحادیه چاپخانه‌داران از دیدار با رئیس مرکز شماره ۳۰ دانشگاه جامع علمی- کاربردی با هدف چگونگی استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه برای آموزش فعالان صنف چاپ، روش‌های جذب دانشجو، شیوه تشکیل دوره‌های آموزشی و روش‌های آموزشی خبر داد.

رضا منصوری، مشاور آموزشی اتحادیه چاپخانه‌داران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به نشست و دیدار نمایندگان اتحادیه چاپخانه‌داران تهران با رئیس مرکز شماره ۳۰ دانشگاه جامع علمی- کاربردی طی روزهای اخیر، گفت: در این دیدار موضوعات مختلف مربوط به آموزش در صنعت چاپ و لزوم بهره‌مندی اپراتورهای سنتی و حرفه‌ای این صنعت از آموزش‌های حین خدمت و کلاسیک و دانشگاهی صحبت شد.
 
وی ادامه داد: بحث عمده ما در این دیدار درباره چگونگی استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه برای آموزش فعالان صنف چاپ، روش‌های جذب دانشجو، شیوه تشکیل دوره‌های آموزشی، میزان پذیرش دانشجو و روش‌های آموزشی مذاکره کردیم.
 
منصوری با اشاره به ضرورت این دیدار توضیح داد: ما معتقدیم که آموزش در صنعت چاپ تعریف شود، درست است که هدف کلی، توانمندسازی نیروی انسانی است ولی هدف‌های رفتاری باید شناسایی شود و بدانیم که قرار است چگونه پیاده‌سازی شود.
 
وی با بیان اینکه مرکز شماره ۳۰ دانشگاه جامع علمی- کاربردی در هر ترم یک هزار و 500 دانشجو در حوزه چاپ دارد، عنوان کرد: در مقطع کاردانی حرفه‌ای – فنی دانشجویان در رشته‌های طراحی چاپ، صنایع چاپ – ماشین‌آلات، چاپ و نشر، طراحی گرافیک، و بازاریابی و روابط عمومی تحصیل می‌کنند و در مقطع کارشناسی نیز مدیریت امور چاپ، مدیریت امور نشر، گرافیک و رسانه‌های چاپی و مدیریت امور فرهنگی را می‌آموزند.
 
منصوری با بیان اینکه با توجه به نیاز صنعت چاپ به برخی رشته‌ها از نظر تخصصی باید به دنبال توسعه علوم دانشی در این حوزه باشیم، گفت: موضوعاتی مثل چاپ دیجیتال، چاپ‌های مجازی، چاپ امنیتی، مرکب‌های امنیتی و .. نیاز به ماشین‌های خاص دارند که معمولا در مراکز دانشگاهی چنین امکاناتی وجود ندارد.
 
به گفته وی، ‌در این زمینه چاپخانه‌های مجهز به تکنولوژی روز برای آموزش عملی و تخصصی دانشجویان وجود دارد و اتحادیه چاپخانه‌داران و صنف آمادگی دارد امکانات کارگاهی را در اختیار دانشجویان قرار دهد.
 
منصوری با اشاره به نبود امکانات کارگاهی در دانشگاه‌ها، یادآور شد: دانشجویان رشته‌های چاپ برای اینکه به درستی در این رشته کارآموز و حرفه‌ای شوند نیاز دارند که برای دروس واحدهای عملی با ماشین‌های روز درگیر باشند تا بتوانیم نیروی متخصص تربیت کنیم.
 
وی درباره نیاز صنعت چاپ به نیروی حرفه‌ای کارآزموده، توضیح داد: اکثر کسانی که متقاصی کار در صنعت چاپ هستند مهارت ندارند یا مهارت سنتی چاپ دارند، این در حالی است که ما به اندازه کافی اپراتور سنتی داریم اما در حوزه اپراتورهای با مهارت‌های روز کمبود داریم.
 
منصوری همچنین با طرح این موضوع که نیروی توانمند و ماهر نیاز اصلی چاپخانه‌ها است، عنوان کرد: در این زمینه برخی از این مهارت‌های مورد نیاز با مطالعه و تحقیق شناسایی شده‌اند و در تلاشیم طی تعامل با واحدهای دانشگاهی، این خلاءها را پر کرده و نیروی کارآزموده برای چاپخانه‌ها تربیت کنیم.
 
وی درباره لزوم توجه به دوره‌های حین کار برای اپراتورهای فعلی چاپخانه‌ها نیز گفت: در این زمینه مجموعه‌های زیادی از کارکنان نیاز به دوره‌های حین کار دارند، برخی نیز به آموزش آکادمیک و کلاسیک نیاز دارند، طی تعامل و مذاکراتی که داشتیم قرار است برخی برای دوره آموزشی موقت حین کار، آموزش‌های موردی همچنین آموزش‌های مقطعی و دانشگاهی در ارتباط اتحادیه و دانشگاه اقدام شود تا به زودی شاهد صنعت چاپی موفق و پویا باشیم.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها