در آئین رونمایی از کتاب «معنویت اجتماعی در مکتب سلیمانی» مطرح شد؛
روایتها درباره شهید سلیمانی تبدیل به درایتها شود
نویسنده کتاب «معنویت اجتماعی در مکتب سلیمانی» گفت: بر عهده همه افراد است که آنچه از متن زندگی سردار سلیمانی میدانند، بنویسند تا روایتها تبدیل به درایتها شود و بُعد تبیینی و تربیتی شخصیت ایشان در میان نسلها به یادگار بماند و به خاطرهگویی از سردار سلیمانی اکتفا نکنیم و سردار سلیمانی را بهعنوان الگو و اسوه معرفی کنیم.
سردار سلیمانی یک انسان وحدتبخش بود
سردار حاج محمد امامقلی در این مراسم با گرامیداشت یاد شهدا و سردار حاج قاسم سلیمانی، گفت: شهید سلیمانی باعث افتخار و وحدتبخش بود و جاذبه و دافعهای شبیه پیروان امام علی(ع) را داشت. ایشان شخصیتی با ابعاد مختلف نظامی و اخلاقی برجسته بود و خداوند مهر خودش را در دل مردم انداخت که ایشان را دوست داشته باشند.
وی با بیان اینکه سردار سلیمانی یک انسان وحدتبخش بود و دشمن نیز به دنبال ترور اینگونه شخصیتهاست، اظهار کرد: در دفاع مقدس از همه استانها لشکریانی جمع شده بودند، اما سردار سلیمانی، حجم وسیعتر رزمندگان را از کشورهای مختلف جمع کرده بود و برادران افغانستانی و پاکستانی را تبدیل به جریانی بزرگ کرد. حشدالشعبی، فاطمیون، زینبیون و غیره را تشکیل داد. در واقع نمونهای از امام علی(ع) در این دوره ظاهر شد که با همه فرقهها کار کرد و هیچگاه از فرق و احزاب نام نبرد و دنبال هدف اصلی بود.
همرزم حاج قاسم سلیمانی ادامه داد: شهید سلیمانی عمل صالح انجام داد و در خط رهبری ثابتقدم بود. سردار سلیمانی از یک روستا در کرمان ظهور و بروز کرد، وارد سپاه شد، فرمانده گردان و فرمانده لشکر شد. بارها تا مرز شهادت پیش رفت و نجات یافت تا اینکه در مسیری قرار گرفت که در سال 76 فرمانده نیروی قدس شد و درحالیکه دشمنان برای جمهوری اسلامی توطئه میکردند، سردار سلیمانی فعالیت خود را شروع کرد و به کمک عراقی که روزی به کشور ما حمله کرده بود، شتافت. مراجع را عزیز شمرد، قانون اساسی در عراق نوشته شد و درحالیکه آمریکا به عراق مسلط بود و برای جلوگیری از وحدت عراق و ایران به منطقه آمده بودند، اساس کار عراق را درست کرده و بین شیعیان وحدت ایجاد کرد.
وی افزود: اتحاد ما با عراق و کمکهای دوطرف، بخش کوچکی از اقداماتی است که در منطقه انجام شده است. اقدامی که سردار سلیمانی انجام داد که باعث شد عزیز شود، تلاش در جهت ایجاد وحدت و انتقال تفکر بسیجی به سایر کشورها بود.
شیدایی عارفانه سردار
مهدی جمشیدی، استادیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز در ادامه با اشاره به وصیتنامه سردار سلیمانی، گفت: ایشان وصیتنامه خود را اینگونه شروع میکنند که خدایا شکر که من را در زمانی قراردادی که خمینی کبیر(ره) در آن زمان قرار داشت. شیدایی عارفانه چیزی بیش از این نیست. نقطه شروع تحول این افراد از انقلاب است و این نورافکن را امام(ره) در ایران انداخت و این افراد جوشیدند. در واقع نفس قدسی امام این عالم معنا را بهوجود آورد.
وی اظهار کرد: مرحله دوم صعود سردار سلیمانی، دفاع مقدس بود. ظواهر نشان میدهد، ایشان آن زمان با افرادی همرزم بودند که از نظر معنوی از آنها فروتر بودهاند. مرحله سوم بسط این شخصیت معنوی است و این 30 سال، فرصتی بوده تا شهید سلیمانی از همرزمانش بالاتر برود.
جمشیدی افزود: نکته این است که تاریخ جدید را بدون عرفان اسلامی نمیتوان فهمید. هر فهمی غیر از این، یا غلط یا ناقص است و موضوع دیگر، عرفان اجتماعی را شامل میشود که عرفان در صحنه است. همیشه فکر میکردیم عرفا عزلتنشین هستند، درصورتی ه اول امام(ره) و بعد شهید سلیمانی را میبینیم که اینگونه نیستند. اینها در خویشتن نماندند و در خودسازی توقف نکردند و دنبال اصلاح جامعه رفتند.
وی با طرح این سؤال که «دلباختگی مردم به این شخصیت به چه دلیل است؟»، گفت: این شهید بزرگوار ساخته و پرداخته رسانهها نبود و مقبولیت ایشان کاملا طبیعی بود. این نشان میدهد، وقتی کسی اخلاص داشته باشد، خداوند محبت او را در دلها قرار میدهد.
جمشیدی بیان کرد: این کتاب در مواجههای که با سلیمانی داشته از دو جهت قابل بررسی است. منطق شهید سلیمانی، منطق جذب حداکثری بوده، صلح کل نبوده و نحوه مواجهه با مردم را به ما یاد میدهد، چون مرد رجاء است.
قطرهای در برابر عظمت خدمت سردار سلیمانی به اسلام
در بخش دیگری از این آئین، حجتالاسلام محمدجواد رودگر؛ نویسنده کتاب «معنویت اجتماعی در مکتب سلیمانی» با بیان اینکه در محضر این شهید سخن گفتن بسیار سخت و دشوار است، گفت: این کتاب شاید قطرهای در برابر عظمت وجود و خدمت سردار سلیمانی به اسلام باشد که خداوند توفیق نگارش آن را رفیق ما ساخت. ما در طول عمر یکبار هم با ایشان ارتباط نداشتیم. شاید سؤال شود پس چگونه درباره حاج قاسم کتاب نوشتهاید؟ در پاسخ این سؤال عرض میکنم که ما باید حشر و نشر متافیزیکی با سردار داشته باشیم و آنچه از فعالیتهای متعدد ایشان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برای ما روایت میکنند، تبیین کنیم تا نشان دهیم شهید سلیمانی، فرزند اسلام و فرزند این انقلاب است.
وی ادامه داد: بر عهده همه افراد است که آنچه از متن زندگی سردار سلیمانی میدانند، بنویسند تا روایتها تبدیل به درایتها شود و بُعد تبیینی و تربیتی شخصیت ایشان در میان نسلها به یادگار بماند و به خاطرهگویی از سردار سلیمانی اکتفا نکنیم و سردار سلیمانی را بهعنوان الگو و اسوه معرفی کنیم. سردار سلیمانی مرید مرادی چون رهبر معظم انقلاب اسلامی بود و بعد به جایی رسید که خودش مراد شد.
حجتالاسلام رودگر اظهار کرد: این کتاب به سرداری میپردازد که هم سجادهنشین بود و هم در سنگر مبارزه میکرد، هم اهل مناجات در شبانگاه بود هم با استکبار جهانی درافتاد و آنها را به زانو درآورد. معنویتی که در کتاب از آن صحبت کردهایم، یعنی ارتباط با خدا و نشان دادن این ارتباط در متن زندگی است. باید سردار سلیمانی را وارد متن زندگی خود کنیم.
وی در پایان سخنانش گفت: شاکله فکری شهید سلیمانی را استاد مطهری ساخت و آخرین کتابی که سردار در آخرین روزهای حیاتش مطالعه میکرد، کتاب «انسان کامل» شهید مطهری بود. در بخشی از کتاب، سبک زندگی سردار سلیمانی را براساس روایات و خاطرات همرزمان آوردهایم و همچنین فرازهایی از وصیتنامه و دستنوشتههای ایشان ذکر شده و آن را شرح دادهایم که حاج قاسم سلیمانی چگونه از غیر خدا جدا شد.
نظر شما