دوشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۲
ویژه‌برنامه «روایت مادری» با محوریت کتاب «درضیه» برگزار شد

نشست نقد و بررسی کتاب «درضیه، شهید علی شرفخانلو به روایت مادر» در راستای پاسداشت مقام شامخ مادران معظم شهدا با حضور نویسنده کتاب در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی ارومیه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در آذربایجان‌غربی، نشست نقد و بررسی کتاب «درضیه، شهید علی شرفخانلو به روایت مادر» در راستای پاسداشت مقام شامخ مادران معظم شهدا با حضور خانواده شهدا؛ حسین شرفخانلو، نویسنده کتاب و فرزند شهید؛ خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی؛ جلیل وحیدی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس؛ علیرضا نوروری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ زهرا آبسوران، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ نیر الهامی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان‌غربی؛ بهرنگ منتخبی، منتقد اثر و جمعی از شاعران و چهره‌های فرهنگی بومی، امروز صبح، 27 دی‌ماه سالجاری، در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی استان و به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی ضمن خیرمقدم به خانواده معزز شهدا و حاضرین در برنامه و تسلیت  رحلت مادر سقای  آب  و  ادب، حضرت ام البنین (س)، گفت: نام شهدا بر تارک تمامی ارزش‌ها می‌درخشد؛ اما، دیدن این قله سراسر نور، ما را از توجه به کسانی که سرمنشأ این درخشش هستند غافل نکرده است و آنهایی که بدون اثرگذاری ارزشمندشان امکان به وجود آمدن چنین نور و جاودانگی وجود نداشت؛ امید است قدم‌های ما در راه آرمان‌های شهدا راسخ باشد.

معصومی ادامه داد: این مادران با تقدیم فرزندان برومند خود به میهن اسلامی، درخت انقلاب را تناور و راه تشکیل تمدن نوین اسلامی را هموارتر نمودند و مادرانی که رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) آنان را فرزندان حضرت فاطمه زهرا (س)  خطاب می‌کند و در توصیفشان چنین فرموده است: «بدانید امروز در هیچ جای‌ دنیا زنانی مثل این مادران شهدای ما، که مادر دو شهید، مادر سه شهید، مادر چهار شهید باشند، نیستند؛ در جامعه ما، مادرانی با این خصوصیات که از پدرها بهتر و قویتر و آگاهانه‌تر ایستادند، در این میدان بسیارند، این همان تربیت اسلامی است. این همان دامان پاک و مطهر و نورانی فاطمه زهرا(س) است و شما دختران و فرزندان فاطمه زهرا هستید، دنباله روان او هستید.»

وی بیان کرد: به یقین  مادران و همسران ایثارگران و شهدا با تأسی به زنان عالی مقام تاریخ اسلام  همچون حضرت ام‌البنین (س) جلوه‌ای با شکوه از عصمت و شجاعت را به منصه ظهور رساندند و  چه بسیار کتابها که در وصف این مادران نوشته شده و از صبوری، اقتدار و شجاعت آنان سخن رانده‌اند و چه میراثی ماندگارتر از کتاب برای ثبت و انتقال  افتخارآفرینی این گنجینه‌های ارزشمند انقلاب به نسل‌های آینده و فرزندان ما و شما است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان‌غربی افزود: امروز کتاب «درضیه» درباره شهید علی شرفخانلو- هم رزم شهید مهدی باکری- به روایت مادر مرحومه شهید معرفی خواهد شد و کتاب درضیه روایتی کوتاه، شیرین و خواندنی از زبان مادری است که درضیه  علی‌اش بود؛ مادری به نام مرضیه!

وی افزود: کتاب در کنار نثر روان، در لابه‌لای سطور خود نشانه‌های عزیزی از سنت و تاریخ شهر شهیدپرور خوی را دارد و راوی آن مادر شهید و نگارنده آن حسین شرفخانلو، فرزند شهید است و معرفی چنین آثاری به عموم مردم، گامی در راستای حمایت و پاسداشت ادبیات جهاد، مقاومت و دفاع مقدس است.
 
جلیل وحیدی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان آذربایجان‌غربی نیز ضمن تسلیت رحلت حضرت ام البنین (س) گفت: شخصیت و فضایل حضرت تحت الشعاع حضرت فاطمه زهرا (س) بود که 4 فرزند حضرت در واقعه کربلا به شهادت رسیدند و به همین دلیل این روز ، روز تکریم مادران و فرزندان شهدا نام گذاری شده است.

وی زنده، ناظر و شفیع بودن را از شاخص‌های شهدا عنوان کرد و  ادامه داد: جهت عمل به آرمان شهدا باید به وصیت شهدا نیز عمل کنیم؛ در وصیت تمامی شهدا به حجاب، امر به معروف و نهی از منکر و حمایت از ولایت و رهبری اشاره شده است.

در ادامه، بهرنگ منتخبی، منتقد ادبی توضیحاتی پیرامون اثر ارائه داد: نوشتن تاریخ شفاهی شهدا، یک گام اساسی در راستای معرفی رشادتها و دلاوری‌های شهدای دوران 8 سال دفاع مقدس به نسل آینده است و کتاب درضیه که توسط «روایت فتح» منتشر شده است دارای نثری روان و سلیس است.

وی ادامه داد: خاطره‌سازی زیبای نگارنده موجب جذابیت اثر شده است و توجه به جزئیات وقایع و صداقت از دیگر ویژگی‌های این اثر است.

حسین شرفخانلو، نویسنده اثر و فرزند شهید علی شرفخانلو نیز در این مراسم گفت: استان آذربایجان‌غربی، استانی مرزی بوده و در طول تاریخ همواره مورد توجه دشمنان بوده است و از این رو سرزمین مجاهدتها و شهادتهاست. 
 
وی افزود: بعد از انقلاب اسلامی، خانواده شهدا بیش از پیش ارج نهاده شدند و این از برکات انقلاب اسلامی بود و امام خمینی (ره) همواره به جمع‌آوری، حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس تأکید داشتند.

شرفخانلو در ادامه  توضیحاتی پیرامون آثار خود از جمله کتاب «اشتباه می‌کنید من زنده‌ام»، « شبیه خودش»، « قصه قبرستان» و ... را ارائه داد.
 

یادآوری می‌شود؛ شعرخوانی شاعران آیینی، اجرای تئاتر و پخش کلیپهایی با محوریت شهید شرفخانلو از دیگر برنامه‌های این نشست بود و تقدیر و تجلیل از خانواده شهدا، بخش پایانی این نشست بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها