در ابتدای جلسه، علی صادقزاده وایقان، نویسنده و پژوهشگر نكاتی را پیرامون زندگی و آثار محدث ارموی عنوان كرد.
صادقزاده، بعد از پرداختن به زندگینامه محدث، او را فردی عالم، پژوهشگر، مصحح، دینمدار، شیعهای راستین و فاضل خواند كه برای چاپ و نشر آثار خود از سرمایه شخصی خود مدد میجست و همواره در راه ترویج مكتب تشیع راستین همت میورزید.
در ادامه رضا مختاری، بنیانگذار مؤسسه كتابشناسی شیعه عنوان كرد: محدث ارموی را میتوان به جرأت احیاگر كتب عربی و فارسی شیعیان دانست كه با تشریحات و تصحیحات خود در حفظ آثار مسلمانان كوشیدهاند، یكی از این آثار قابل توجه، نگارش در باب دعای ندبه بود كه به خوبی بیانگر ارادت ایشان به اهل بیت عصمت و طهارت میباشد.
مجتبی آزادی، محدث را مردی فرزانه و دانشمندی جهانی خواند كه در زمان خود با بسیاری از علما و ادبا حشر و نشر داشته است، گفت: مقام معظم رهبری بارها قدر و منزلت محدث ارموی را ارج نهاده و از میراث دینی و فرهنگی ایشان یاد كرده است.
میرهاشم محدث، فرزند محدث ارموی كه به صورت مجازی در جلسه حضور یافت خاطراتی را از پدر خود عنوان كرد و افزود: پدرش فردی با اخلاق و مهربان بود كه همواره به حقوق همسایهها احترام میگذاشت، حلال و حرام را با دقت از نظر میگذراند و در امور منزل به همسرش یاری میرساند.
وی افزود: پدرم بیشتر وقت خود را صرف مطالعه میكرد و از كتابخانه غنی خود مراقبت به عمل میآورد.
در پایان جلسه حسن رحیمی، رئیس حوزه علمیه ارومیه و منتقد با اذعان به اینكه این كتاب كاملترین كتاب در باب آثار و زندگی سید جلال الدین حسینی ارموی معروف به محدث است، نكاتی انتقادی را در باب این كتاب عنوان كرد و با اشاره دقیق به صفحات كتاب، غلطهای تایپی، تناقضات تاریخی، صحت احادیث ذكر شده، روش فصلبندی كتاب و مسائلی از این دست را از نظر گذراند.
نظر شما