مدیرکتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب از اهدا کتابخانه شخصی حضرت آیتالله محمدعلی تسخیری توسط فرزندان آن مرحوم به کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب خبر داد.
وی اضافه کرد: آیتالله تسخیری به سبب ارتباط با سازمانهای مذهبی بینالمللی و سفر فراوان به کشورهای مختلف، طی مدت بیش از ۵۰ سال اقدام به جمع آوری این مجموعهی نفیس کردهبود.
مدیر کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب تصریح کرد: این کتابها به زودی در کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب در مجموعهای جداگانه و به نام خود ایشان نگهداری و در دسترس علاقمندان قرار خواهدگرفت.
محمدی شجاعی یادآور شد: این کتابخانه، دومین مجموعه پس از مجموعه کتابهای حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای نعمانی است که به کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب در یکسال گذشته اهدا میشود.
این فعال حوزه نشر تصریح کرد: کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب با دارا بودن بیش از ۱۱۰ هزار جلد کتاب تخصصی یکی از غنیترین کتابخانههای کشور در زمینه ادیان و مذاهب است، به طوری که برای تهیه این کتابها، مدیران و مسئولان کتابخانه و دانشگاه سفرهایی به بیش از ۲۵ کشور جهان و شرکت در نمایشگاههای بینالمللی کتاب داشتهاند تا بتوانند از نزدیک در زمینه تمام ادیان زنده جهان منابع بروز و کارآمد را جمعآوری و به مجموعه خود اضافه کنند و در اختیار پژوهشگران قرار دهند.
وی بیان کرد: بسیاری از این کتب، کتابهای کمیاب یا شاید بتوان گفت نایابی هستند که به همت مسئولان این دانشگاه تهیه و در کتابخانه نگهداری میشود.
یادآوری میشود آیتالله تسخیری در دوران حیاتاش ریاست شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، دبیر کلی مجمع جهانی اهل بیت(ع)، نمایندگی مجلس خبرگان، مشاور عالی رهبر ایران در امور جهان اسلام، تاسیس مجمع جهانی اهل بیت، تاسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و تنها نماینده رسمی شیعه اثناعشری در مجمع فقه اسلامی در جده ( وابسته به سازمان كنفرانس اسلامی) را در کارنامه فعالیتهای اجتماعی، سیاسی فرهنگی خود دارد.
از جمله تالیفات آیتالله تسخیری آثاری در موضوع تعدد مذاهب، تقریب و وحدت اسلامی است. الاخلاق فی الاحادیث المشترکه بین السنه و الشیعه، اقتصاد اسلامی، المختصر المفید فی تفسیر القرآن المجید، اقلیتهای مسلمانان؛ راهكارها و مشكلات، ایدههای گفتوگو با دیگران، درباره وحدت و تقریب مذاهب اسلامی، تعدد مذاهب و مسئله تقریب و وحدت اسلامی، رسالت ما تقریب در اندیشهها، انسجام در عمل، الاخلاق فی الاحادیث المشترکه بین السنه و الشیعه(دوره سه جلدی) و در پرتو قانون اساسی از جمله آثار او است.
حضرت آیت الله تسخیری در تاریخ ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ چشم از جهان فرو بست.
نظر شما