در نشست خبری بیستوسومین دوره کتاب سال حوزه و پنجمین جشنواره مقالات علمی اعلام شد؛
تولید سالانه 2500 مقاله در حوزههای علمیه/1336 اثر به دبیرخانه جشنواره 23 ارسال شده است
حجتالاسلام و المسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی، رئیس شورای علمی کتاب سال حوزه در نشست خبری بیستوسومین دوره کتاب سال حوزه، از برگزاری آئین اختتامیه این رویداد خبر داد و گفت: بیش از ۲۵۰۰ مقاله سالانه در حوزه علمیه تولید میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی ضمن تبریک اعیاد ماه رجب درباره بیستوسومین دوره کتاب سال حوزه گفت: از سیاستهای معاونت پژوهشی حوزه ترویج و تشویق پژوهش است. امر پژوهش و زمینهسازی پژوهش در حوزههای علمیه ازجمله وظایف معاونت پژوهش بشمار میآید.
وی با بیان این مطلب که 500 مدرسه علوم دینی در سراسر کشور وجود دارد افزود: بیش از ۲۵۰۰ مقاله سالانه در حوزه علمیه تولید میشود. زمینهسازی امر پژوهش، آموزش روشهای پژوهشی، گامی برای آشنایی طلاب سطح یک است.
مقیمی با اعلام خبر ارسال 130 هزار مقاله طی 10 سال به جشنواره کتاب سال حوزه حاجی ادامه داد: جشنواره علامه حلی برای تشویق طلاب به امر پژوهش در همه استانها برگزار میشود و منتخبین به جشنواره کشوری راه پیدا میکنند. این جشنواره با مشارکت حوزه علمیه خواهران برگزار میشود.
رئیس شورای علمی کتاب سال حوزه گفت: اختتامیه کتاب سال حوزه و پنجمین جشنواره مقالات علمی حوزه پنجشنبه(5 اسفندماه) برگزار میشود. در این آئین از برگزیدگان تقدیر به عمل خواهد آمد.
در ادامه این نشست، حجتالاسلام والمسلمین سیدحمید جزایری، درباره آمار مقالات ارسالی به دبیرخانه جشنواره کتاب سال حوزه طی بیستوسه دوره گذشته، بیان کرد: با توجه به آغاز این جشنواره از سال ۷۸ تاکنون، ۱۹ هزار و ۶۳۴ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده که در طول این ۲۳ سال ۲۰۸ اثر برگزیده، ۲۸۵ اثر شایسته تقدیر و ۴۴۶ اثر شایسته تحسین شناخته شدهاند. طی این ۲۳ دوره ۱۸ هزار و ۵۰۰ اثر از سوی طلاب برادر و 1009 اثر به قلم خواهران طلبه به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
جزایری به مشارکت پژوهشگران خارجی با جشنواره کتاب سال حوزه اشاره و بیان کرد: تعداد کل آثار رسیده خارجی ۱۳۰۷ اثر است که ۵۸ اثر آن بهعنوان اثر برتر و برگزیده از سوی هیئت داوران انتخاب شدهاند.
دبیر جشنواره کتاب سال حوزه درباره آثار رسیده جشنواره بیستوسوم گفت: تاکنون ۱۳۳۶عنوان اثر به دبیرخانه ارسال شده و در بررسی اولیه ۱۰۰۲ اثر حائز شرایط بررسی قرار گرفتند. در این دوره، در مقایسه با سال گذشته شاهد رشد ۲۵ درصدی هستیم.
عضو هیئت علمی جامعهالمصطفی العالمیه یادآور شد: دراین دوره ۷۸۸ کتاب و ۲۱۴ پایاننامه به دبیرخانه ارسال شده که به ترتیب با رشد ۱۸ درصدی و ۵۵ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹ همراه بوده است. در بخش فقه و اصول ۱۵۳ اثر، در بخش کلام ۱۲۳ اثر، علوم اجتماعی ۹۲ اثر، در بخش اخلاق و عرفان ۷۹ اثر، در بخش تاریخ سیره و تراجم ۸۷ اثر، ادبیات و هنر ۴۳ بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین جزایری گفت: بیشتر آثار رسیده به دبیرخانه، فقه و اصول با ۱۵۳ اثر، کلام ۱۲۳ اثر، علوم اجتماعی ۹۲ اثر و تاریخ، سیره و تراجم با ۸۷ اثر بوده است.
نظر شما